Σύλλογος Κλινδαίων Νομού Ηλείας

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ"

Κατηγοριες

Τετάρτη, 26 Δεκεμβρίου 2018 18:02

Όλα τα προβλήματα ξεκινούν σα σκέψη

Τα προβλήματα πολλά, οι σκέψεις χιλιάδες… Νομίζουμε πως το συνειδητό έχει τον έλεγχο, μα κάνουμε λάθος. Κουμάντο κάνει το υποσυνείδητο, αυτό δίνει τις κατευθύνσεις και παίρνει τις αποφάσεις.

Οσυνειδητός νους είναι η έδρα της κριτικής, αναλυτικής σκέψης, ενώ το υποσυνείδητο καταγράφει και θυμάται τα πάντα και δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στις αρνητικές σκέψεις και πεποιθήσεις στην προσπάθειά του να μας κρατήσει ασφαλείς.

Όταν δεν είμαστε σε θέση να ελέγξουμε το νου μας μοιάζουμε με σκάφος χωρίς πηδάλιο, που ο άνεμος και τα ρεύματα το στριφογυρνούν και το πετούν από ‘δω κι από ‘κει χωρίς κατεύθυνση και σκοπό. Μέχρι να πάρουμε στα χέρια μας τον έλεγχο, καμία αλλαγή δεν θα είναι μόνιμη και αργά ή γρήγορα θα επιστρέφουμε στα παλιά μοτίβα.

Πώς μπορούμε να πάρουμε τον έλεγχο;

Όλα τα προβλήματα ξεκινούν σα σκέψη. Το πρόβλημα δεν είναι πως σκεφτόμαστε, αλλά πως οι σκέψεις μας είναι μολυσμένες από επώδυνες παρελθοντικές μνήμες. Η κάθε σκέψη και πεποίθησή μας δημιουργεί συγκεκριμένα συναισθήματα. Οτιδήποτε κι αν είναι αυτό που κάνουμε, το κάνουμε για να νιώσουμε κάτι, για να νιώσουμε μ’ έναν συγκεκριμένο τρόπο. Χρειάζεται, λοιπόν, να έχουμε επίγνωση των συναισθημάτων μας και να γνωρίζουμε πως μπορούμε να επιλέξουμε τι θέλουμε να νιώσουμε την κάθε στιγμή.

Όταν το συνειδητό και το ασυνείδητο συνεργάζονται, αντί να αντιμάχονται το ένα το άλλο, μπορούμε να πετύχουμε οτιδήποτε θέλουμε.

Για να υπάρξει, όμως, αυτή η συνεργασία χρειάζεται να αντικαταστήσουμε τις υποσυνείδητες περιοριστικές σκέψεις και πεποιθήσεις μας με νέες, ενδυναμωτικές. Η λειτουργία του υποσυνείδητου μου θυμίζει το παιχνίδι Jenga, όταν αφαιρούμε ένα τουβλάκι, το οικοδόμημα γίνεται ασταθές, μέχρι τελικά να καταρρεύσει.

Το ίδιο μπορεί να ειπωθεί για το υποσυνείδητο, δεν μπορούμε να αφαιρέσουμε απλά την αρνητική σκέψη, θα πρέπει να την αντικαταστήσουμε με μια νέα θετική. Και η νέα σκέψη θα δημιουργήσει τη νέα θετική πεποίθηση, η οποία θα μας οδηγήσει σε μόνιμη θετική αλλαγή. Και ο ευκολότερος τρόπος να το πετύχουμε αυτό είναι να επιλέξουμε το συναίσθημα που θέλουμε να βιώσουμε.

«Ποιανού τη ζωή ζεις;» Είναι εξαιρετικά σημαντικό να ζούμε τη ζωή που εμείς επιλέγουμε για τον εαυτό μας και όχι αυτή που άλλοι προσδοκούν από μας.

Παρατηρήστε τις σκέψεις που κάνετε, αυτά που πιστεύετε για τον εαυτό σας, τους άλλους, τον κόσμο… Είναι πραγματικά δικά σας; Κι αν όχι, γιατί τα διατηρείτε και τα διαιωνίζετε; Εμπιστευτείτε την διαίσθησή σας, συνδεθείτε με την καρδιά σας και θα βρείτε την δική σας αλήθεια. Και από αυτή την αλήθεια θα γεννηθούν νέες σκέψεις και πεποιθήσεις που θα σας στηρίξουν και θα σας ενδυναμώσουν.

Για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε και να επιφέρουμε την οποιαδήποτε αλλαγή χρειάζεται να γνωρίζουμε που βρισκόμαστε και που θέλουμε να πάμε. Είναι όπως ακριβώς και με το GPS, για να φτάσουμε κάπου πρέπει να δώσουμε το σημείο εκκίνησης και προορισμού.

Που θέλετε να πάτε και πως θα νιώσετε μόλις φτάσετε εκεί;

Οραματιστείτε τώρα τα συναισθήματα που θα σας υποδεχτούν μόλις φτάσετε στον προορισμό σας. Βιώστε τώρα αυτά τα συναισθήματα σα να είστε εκεί. Και νιώστε ευγνωμοσύνη που φτάσατε…

Οι περισσότεροι άνθρωποι πιστεύουν πως το παρόν ενημερώνεται και είναι αποτέλεσμα του παρελθόντος. Αν όμως το παρόν ενημερώνεται και διαμορφώνεται και από το μέλλον; Αν το άτομο που πρόκειται να γίνουμε χρειάζεται από μας να κάνουμε πράγματα τώρα; Τι θα σήμαινε αυτό για σας;

Για μένα σημαίνει πως είμαστε ελεύθεροι να επιλέξουμε ποιοι είμαστε σήμερα με βάση αυτό που επιθυμούμε να γίνουμε αύριο. Σημαίνει πως επιλέγουμε το πεπρωμένο μας από έναν ωκεανό άπειρων πιθανών πεπρωμένων… Ας επιλέξουμε με σοφία.

Τετάρτη, 26 Δεκεμβρίου 2018 17:27

Η ΕΥΤΥΧΙΑ είναι θέμα απόφασης!

Ευτυχία! Μια λέξη που ακόμα κι όταν απλά την αναφέρεις γεμίζει η καρδιά σου με όμορφα συναισθήματα. Γεμίζει η ψυχή σου με φως!

Αλήθεια, έχεις νιώσει ποτέ γεμάτος ευτυχία;

Τώρα, αυτή την στιγμή, πως νιώθεις;

Είσαι χαρούμενος;

Είσαι ευτυχισμένος;

Πότε ήταν η τελευταία φορά που ένιωσες την καρδιά σου να χτυπάει ξέφρενα από χαρά;

Πότε ήταν η τελευταία φορά που ένιωσες στα χείλη σου ένα χαμόγελο ζεστό και λαμπερό να φωτίζει το πρόσωπό σου;

Η ευτυχία, όπως και η αγάπη, είναι ότι πιο φωτεινό και ζεστό μπορεί να νιώσει η ψυχή ενός ανθρώπου.

Αλλά μιας και μιλάμε γι’ αυτήν την υπέροχη αίσθηση ας πάμε να δούμε, τι είναι ευτυχία;

Υπάρχει σαφής ορισμός της ευτυχίας;

Κάποιοι λένε πως είναι μια κατάσταση βαθιάς και διαρκούς ικανοποίησης που δημοιουργείται από την εκπλήρωση των ψυχικών και υλικών αναγκών και επιθυμιών. Άλλοι λένε πως είναι η τυχή, η καλή τύχη!

Ο Θανάσης Βέγγος είχε πει: «Έπρεπε να γεράσω, αγόρι μου, για να μάθω τι είναι ευτυχία. Τελικά είναι ένα ζευγάρι χέρια, δύο χέρια… Αυτά που θα σε αγκαλιάσουν, θα σε κρατήσουν, θα σε κοιμίσουν, θα σε περιποιηθούν, θα σου μαγειρέψουν, θα σε χαϊδέψουν και στο τέλος θα σου κλείσουν τα μάτια. Τα πολλά χέρια απλά σε κατσιάζουν… Χάσιμο χρόνου. Θα το δεις κι εσύ όσο μεγαλώνεις…»

Τι είναι όμως η ευτυχία; Υπάρχει σαφής ορισμός; Όχι! Η ευτυχία είναι μια πολυδιάστατη έννοια, ένας σύνθετος όρος, και έχει γίνει αντικείμενο μελέτης και έρευνας από πολλούς ανθρώπους ανά τους αιώνες, ούτως ώστε να γίνει κατανοητή τόσο η σημασία της όσο ο ρόλος της στην ψυχολογία και την ζωή των ανθρώπων.

Ένα επιπλέον χαρακτηριστικό της είναι ότι διαφοροποιείται από άνθρωπο σε άνθρωπο, κάτι το οποίο σημαίνει ότι παίρνει πολλές διαφορετικές μορφές.

Πώς αντιλαμβάνεται ο εγκέφαλος μας την ευτυχία

Αλήθεια έχεις σκεφτεί πώς την αντιλαμβάνεται ο εγκέφαλος μας; Ο εγκέφαλος είναι ένα «προϊόν» αν θέλεις, το οποίο κατασκευάστηκε εδώ και πάρα πολλά χρόνια πίσω, για την ακρίβεια περίπου στα 2.000.000 χρόνια πριν. Αυτό σημαίνει ότι αυτός ο υπέροχος εγκέφαλος κατασκευάστηκε, όχι για να είμαστε ευτυχισμένοι, αλλά για να μπορούμε να επιβιώνουμε. Άρα λοιπόν, η ευτυχία, σε προτεραιότητα έρχεται δεύτερη.

Τι σημαίνει αυτό; Αυτό σημαίνει ότι ο εγκέφαλος πρώτα θα κοιτάξει και θα φροντίσει να καλύψει όλα αυτά για τα οποία εσύ του έχεις δώσει εντολή ότι είναι σημαντικά για την επιβίωση σου και την ασφάλεια σου, όπως είναι τα χρήματα, η αγάπη των άλλων ανθρώπων, η επιτυχία, όπως είναι όλα αυτά τα πράγματα τα οποία θέλουμε οι άνθρωποι στην καθημερινότητα μας. Και μετά θα σου δώσει την ευτυχία. Γι’ αυτό και για πάρα πολλούς ανθρώπους η ευτυχία είναι στιγμές.

Έτσι λοιπόν αν θέλεις πραγματικά να νιώσεις ευτυχισμένος, χρειάζεται να αποκωδικοποιήσεις το πως δουλεύει ακριβώς ο εγκέφαλος σου.  Χρειάζεται να γνωρίζεις την λειτουργική δομή του. Αφού ξέρεις την δομή μετά μπορείς να σπάσεις τον κώδικα του μυαλού σου και.. να αποκτήσεις πρόσβαση. Και τι σημαίνει να αποκτήσεις πρόσβαση; Σημαίνει ότι μπορείς να έχεις άμεση πρόσβαση στην ευτυχία κάθε στιγμή που το επιθυμείς.  Πρόκειται για επιλογή.

Μην αφήνεις την ευτυχία σου για αύριο

Οι περισσότεροι άνθρωποι όταν τους ρωτάς αν είναι ευτυχισμένοι σου λένε «Θα είμαι ευτυχισμένος όταν…» Την τοποθετούν στο μέλλον και όχι στο παρόν. Και όταν θα γίνει αυτό που σου έχουν πει, αν τους ρωτήσεις αν είναι ευτυχισμένοι, κατά πάσα πιθανότητα θα σου πούνε πάλι «Θα είμαι ευτυχισμένος όταν…» Και η ερώτηση μου είναι η εξής: Γιατί όχι τώρα; Το παρόν είναι το μόνο που έχουμε και μπορούμε να παρέμβουμε σε αυτό.

Μην αφήνεις την ευτυχία σου για αύριο. Τώρα είναι η ώρα να είσαι ευτυχισμένος.Τώρα είναι η ώρα να ανεβάσεις τα επίπεδα της χαράς. Είναι μια καθαρά προσωπική υπόθεση και αξίζεις να είσαι ευτυχισμένος και να ζήσεις την ζωή που ονειρεύεσαι. Αξίζεις να ζήσεις με ευτυχία την κάθε στιγμή.

Και μην ξεχνάς… Η ευτυχία είναι επιλογή!

Να θυμάσαι ότι είσαι υπέροχος!

Να Αγαπάς τον Εαυτό σου και να Ζεις με Πάθος!

Ακόμα κι αν τρώτε σνακ όλη την ημέρα, μπορεί να πιάσετε τον εαυτό σας να πεινάει… Αυτό συμβαίνει επειδή δεν είναι όλα τα τρόφιμα τόσο χορταστικά.

Υπάρχουν ωστόσο συγκεκριμένες κατηγορίες τροφών που είναι πιο χορταστικές από άλλες και μπορούν να σας «κρατήσουν» χορτάτους περισσότερο μέσα στην ημέρα.

Τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη (π.χ. γαρίδες σε μακαρονάδα)

Perierga.gr - Τροφές που είναι πιο χορταστικές από άλλες

Πολλοί διατροφολόγοι συνιστούν τα τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες για να χορτάσετε. Οι πρωτεΐνες διασπώνται πιο αργά από τους υδατάνθρακες, γι ‘αυτό και θα είστε με… γεμάτο στομάχι ακόμα και ώρες μετά από κάποιο γεύμα, αν έχετε καταναλώσει μια καλή ποσότητα πρωτεϊνών.

Τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες (π.χ. αβοκάντο)

Perierga.gr - Τροφές που είναι πιο χορταστικές από άλλες">

Τα τρόφιμα υψηλής περιεκτικότητας σε φυτικές ίνες επιβραδύνουν επίσης την διαδικασία της πέψης. Αυτό συμβαίνει γιατί το στομάχι χρειάζεται πολύ μεγαλύτερο χρόνο για να διασπάσει τα τρόφιμα υψηλής περιεκτικότητας σε φυτικές ίνες και επομένως επιβραδύνεται και η διαδικασία της χώνεψης.

Τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε καλά λιπαρά, όπως είναι το Ωμέγα-3 (π.χ. ξηροί καρποί)

Perierga.gr - Τροφές που είναι πιο χορταστικές από άλλες>

Τα καλά λιπαρά μπορεί να βοηθήσουν στο αίσθημα του κορεσμού, αφού σε μικρότερες μερίδες καταφέρνουν να σας χορτάσουν. Η κατανάλωση τέτοιων τροφών απελευθερώνει άμεσα σήματα στον εγκέφαλό, που τον ειδοποιούν ότι έχει χορτάσει.

Τροφές χαμηλές σε ενεργειακή πυκνότητα, δηλαδή που έχουν λίγες θερμίδες σε μεγαλύτερη ποσότητα (π.χ.φρούτα)

Perierga.gr - Τροφές που είναι πιο χορταστικές από άλλες

Σύμφωνα με τους διατροφολόγους, οι συγκεκριμένες τροφές έχουν χαμηλές θερμίδες, οπότε μπορεί κανείς να καταναλώσει μεγαλύτερες ποσότητες σε σχέση με άλλα φαγητά. Οι συγκεκριμένες τροφές είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες και θρεπτικά συστατικά, που έχουν τη δυνατότητα να κρατήσουν το στομάχι σας γεμάτο για μεγαλύτερο διάστημα.

Παρασκευή, 21 Δεκεμβρίου 2018 21:50

Pilot Cafe

 

 

Κυριακή, 16 Δεκεμβρίου 2018 16:04

5 συμβουλές για τον έλεγχο του άγχους

5 συμβουλές για τον έλεγχο του άγχους. Πρώτον, το άγχος είναι απαραίτητο για τους ανθρώπους. Θεωρείται μηχανισμός ελέγχου όταν αντιμετωπίζει διαφορετικές καταστάσεις, ιδίως όταν υπάρχει απειλή.

Είναι φυσικό το σώμα να αντιδρά με το άγχος όταν προλαμβάνει ή αντιδρά σε γεγονότα, κρατώντας σας σε εγρήγορση και επαγρύπνηση. Ωστόσο, το άγχος τείνει να είναι συντριπτικό και ο σκοπός του χάνει τη σημασία του.

Στο τέλος μετατρέπεται από έναν μηχανισμό χρήσιμο για σας σε μια συναισθηματική κατάσταση του νου. Αυτό συμβαίνει ως αποτέλεσμα πολλών παραγόντων που χωρίζονται σε τρεις κύριες ομάδες.

Παράγοντες προδιάθεσης

  • Βιολογικοί και γενετικοί.
  • Κοινωνικό πλαίσιο και μάθηση.
  • Προσωπικότητα και τρόπος ζωής.

Παράγοντες ενεργοποίησης τον έλεγχο του άγχους

γυναίκα, άγχος- τον έλεγχο του άγχους
  • Η λήψη φαρμάκων ή διεγερτικών
  • Η εμφάνιση προβλημάτων σχετικά με την επίτευξη κάποιου στόχου
  • Η συνειδητοποίηση ότι πρέπει να κάνετε μια μεγάλη προσπάθεια ή αλλαγή.

Συντελεστές συντήρησης

  • Απώλεια ικανοτήτων ή ικανότητες συλλογιστικής.
  • Αντιπαραγωγικές λύσεις.
  • Η αρνητική αντιμετώπιση των προβλημάτων

Περισσότερα για το άγχος

Η κατάσταση αυτή συνδέεται συχνά με την κατάθλιψη, καθώς μοιράζονται πολλά παρόμοια συμπτώματα και αντιδράσεις.

Ανεξήγητη κόπωση, εφίδρωση, αυξημένος καρδιακός ρυθμός και ζάλη είναι οι κύριοι δείκτες ενός επεισοδίου άγχους. Αυτά μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο την ποιότητα ζωής σας και πρέπει να αντιμετωπίζονται με τη βοήθεια ενός επαγγελματία.

Συστάσεις για τον έλεγχο του άγχους

Παρά το γεγονός ότι είναι ένα περίπλοκο πρόβλημα, υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τρόποι αντιμετώπισης των συμπτωμάτων σας.

Είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι μπορείτε να βασιστείτε σε μερικές συνιστώμενες μεθόδους που λειτουργούν καλά. Εδώ, θα αποκαλύψουμε μερικές από τις πιο χρήσιμες για τους ανθρώπους με άγχος. Μην τις χάσετε.


Εκφράστε τα συναισθήματά σας για τον έλεγχο του άγχους

Ένα από τα πιο κοινά προβλήματα για τους ανθρώπους με άγχος είναι η δυσκολία να εκφράσουν σκέψεις και συναισθήματα. Με αυτή τη δυσκολία, έρχεται μια στάση καταστολής.

γυναίκα, άγχος- τον έλεγχο του άγχους

Για το λόγο αυτό, συνιστάται να προσπαθήσετε να εκφράζετε τα συναισθήματά σας όποτε είναι δυνατόνΟ καλύτερος τρόπος εξάσκησης είναι να ξεκινήσετε με τον πλησιέστερο κοινωνικό σας κύκλο, συχνά αυτός είναι η οικογένειά σας.

Καθώς προχωράτε, προχωρήστε σε ένα ελαφρώς πιο δύσκολο στόχο: να εκφράζετε τον εαυτό σας συναισθηματικά στους φίλους και τους γνωστούς σας. Αυτό θα σας βοηθήσει πολύ.

Γράψτε

Κάνοντας τα συναισθήματά σας κατανοητά σε φίλους σας με έναν συμβατικό τρόπο δεν είναι η μόνη επιλογή για τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα. Μια εξαιρετική εναλλακτική λύση είναι να το κάνετε μέσω της γραφής.

Αυτή η άσκηση είναι σπουδαία για τους ανθρώπους με άγχος, ειδικά εάν πρέπει να μιλήσουν δημόσια. Απλά πάρτε ένα σημειωματάριο και ένα μολύβι και δοκιμάστε το. Με μόνο αυτά τα δύο αντικείμενα μπορείτε να εκφράσετε κάθε σκέψη, είτε για τον εαυτό σας είτε για τους ανθρώπους γύρω σας.

Εάν θέλετε να προχωρήσετε περαιτέρω, θα μπορούσατε ακόμη και να προσπαθήσετε να κρατήσετε ένα ημερολόγιο, έτσι ώστε να μπορείτε να παρακολουθείτε την πρόοδό σας μέρα με τη μέρα.


Πάρτε χρόνο για να γνωρίσετε τον εαυτό σας

Υπάρχουν πολλές διαφορετικές δραστηριότητες που μπορείτε να δοκιμάσετε για να μετριάσετε τα συμπτώματα του άγχους. Ωστόσο, η ποιότητα είναι πιο σημαντική από την ποσότητα.

Αυτές οι επιλογές μπορεί μερικές φορές να μην είναι αρκετές αν το άτομο δεν αισθάνεται άνετα να τις κάνει, οπότε η καλύτερη επιλογή είναι να γνωρίσετε τον εαυτό σας.

Δεν θα πρέπει να το κάνετε αυτό μόνο όταν αναλαμβάνει το άγχος σας, αλλά ανά πάσα στιγμή, παίρνοντας χρόνο για να καταλάβετε τι το προκαλεί αυτό.

Η ανάγνωση ή η ενασχόληση με τον αθλητισμό είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να γίνει αυτό. Είναι μια ευκαιρία να γνωρίσετε τον εαυτό σας για να λαμβάνετε αποφάσεις και να διατηρείτε τα συμπτώματά σας υπό έλεγχο.


Γελάστε

Η αναζήτηση της ευτυχίας στα απλά πράγματα βοηθά στη μείωση του στρες και μπορεί επίσης να μειώσει το άγχος.

γυναίκα, γέλιο- τον έλεγχο του άγχους>

Το χιούμορ, ωστόσο, είναι ένα βήμα παραπάνω από την ευτυχία. Ένα χαμόγελο είναι πολύ καλό για εσάς, ειδικά όταν είναι αυθόρμητο και ειλικρινές.

Το γέλιο και η διάδοση του καλού χιούμορ βοηθάει στην αντιμετώπιση του άγχους, ενώ επίσης κάνει τη ζωή σας πολύ πιο απλή σε κοινωνικό και φυσιολογικό επίπεδο.


Κάνετε σωματική άσκηση για τον έλεγχο του άγχους

Η ποσότητα των ορμονών που εκκρίνονται κατά τη σωματική άσκηση είναι πολύ υψηλή και μεταξύ αυτών των ορμονών είναι οι ενδορφίνες, υπεύθυνες για την ευεξία και τη χαρά.

Λόγω αυτού, η άσκηση είναι μια σπουδαία επιλογή για την εξουδετέρωση των συμπτωμάτων του άγχους.

Δεν είναι περίεργο ότι οι  ξηροί καρποί  αποτελούν ιδιαίτερα δημοφιλή σνακ, αφού προσφέρουν πολλά οφέλη στην υγεία.

Η κατανάλωση ενός μερίδας  ξηρών καρπών  ημερησίως έχει συνδεθεί με μεγαλύτερη διάρκεια ζωής και χαμηλότερη επίπτωση της παχυσαρκίας. Γενικά, αποτελούν μια καλή πηγή πρωτεϊνών, υδατανθράκων και καλού λίπους.

Τα ποσοστά αναγράφονται στην ημερήσια ποσότητα που πρέπει να ληφθεί ενώ η ποσότητα είναι 28 γραμμάρια):

Αμυγδαλά

Μια χούφτα αμυγδάλων προσφέρει:

12% πρωτεϊνες
14% φυτικά ινών
17% βιταμίνη Β2
19% μαγνήσιο
37% βιταμίνη Ε

Καρύδια

Μια χούφτα καρυδιών προσφέρει:

8% φυτικών ινών
9% πρωτεϊνες
10% φώσφορο
11% μαγνήσιο
22% χαλκό

Φουντούκια

Ένα χουφτά φουντουκιών προσφέρει:

8% βιταμίνη Β6
8% πρωτεΐνες
12% μαγνήσιο
21% βιταμίνη Ε
24% χαλκό

Φιστίκια

Μια χούφτα φιστικιών προσφέρει

12% πρωτεϊνών
12% φυτικών ινών
14% φωσφόρου
16% θειαμίνης
18% βιταμίνης Β6

Πεκάν

Μια χούφτα πεκάν προσφέρει

5% πρωτεϊνών
8% μαγνησίου
8% φωσφόρου
11% φυτικών ινών
12% θειαμίνης

Χορηγοί

Παναγιωτόπουλοι
Αγγελόπουλος Παναγιώτης
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…