Σύλλογος Κλινδαίων Νομού Ηλείας

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ"

Κατηγοριες

Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου 2018 12:25

Το χωριό από drown

Ενα video της Γρηγορίας Α

Όλοι οι γονείς έχουμε περάσει εκείνες τις στιγμές που προσπαθούμε να κάνουμε τα πάντα για να σταματήσουν τα μικρά μας να γκρινιάζουν και να μπορέσουμε να ησυχάσουμε. Αν μάλιστα, βρισκόμαστε σε δημόσιο χώρο, η κατάσταση είναι ακόμα πιο δύσκολη αφού σε αυτή την περίπτωση πρέπει να αντιμετωπίσουμε τα επικριτικά ή όχι βλέμματα των περαστικών όταν το παιδί μας φωνάζει και οδύρεται. Την επόμενη φορά που θα γίνει αυτό, πάρτε μια βαθιά ανάσα και δοκιμάστε να το ηρεμήσετε και να το κάνετε να σας ακούσει με κάποια απ’ αυτές (ή και με όλες!) τις φράσεις.

Οι 5 φράσεις που θα σταματήσουν τη γκρίνια ακόμα και των πιο «δύσκολων» παιδιών

 

*Φωτογραφία: focusonthefamily.com

«Δεν καταλαβαίνω τι λες όταν μιλάς έτσι. Σε παρακαλώ επανάλαβε αυτό που θες με κανονική φωνή»

Όπως έχουμε πει και σε παλαιότερο αρθρο μας, πρόκειται για μια θαυματουργή φράση! Μόλις παρατηρήσετε ότι το παιδί αλλάζει τη φωνή του και τον τρόπο που μιλάει και αρχίζει να γκρινιάζει, πείτε του «Συγγνώμη αλλά δεν μπορώ να καταλάβω τι λες όταν μιλάς έτσι. Πες μου πάλι τι εννοείς με κανονική φωνή». Σε περίπτωση που το κόλπο δεν πιάσει και το παιδί δεν σας δώσει σημασία, επαναλάβετε: ««Ξέρω ότι προσπαθείς να μου πεις κάτι αλλά εξακολουθώ να μην σε καταλαβαίνω. Μπορείς να μιλήσεις κανονικά;».

Αν εφαρμόσει αυτό που του λέτε, μην ξεχάσετε να το ευχαριστήσετε που σας άκουσε και που έκανε αυτό που του υποδείξατε. Είναι πολύ σημαντικό να μην βάλετε τις φωνές και να του δείξετε ότι αναγνωρίζετε την προσπάθειά του – διαφορετικά, η τεχνική αυτή δεν θα αποδώσει καρπούς!

«Τι πιστεύεις ότι πρέπει να κάνουμε γι’ αυτό;»

Ένας λόγος για τον οποίο τα παιδιά γκρινιάζουν και διαμαρτύρονται είναι γιατί δεν τ’ αφήνουμε να πάρουν πρωτοβουλίες. Αντί λοιπόν να ακολουθήσουμε τον κανόνα της δράσης και της αντίδρασης και να απαντήσουμε στο παιδί με φωνές και νεύρα, ας του δώσουμε την ευκαιρία να πάρει εκείνο μια απόφαση. Φυσικά, αυτό δεν σημαίνει ότι θα κάνουμε ό,τι μας πει. Σε περίπτωση που η λύση που προτείνει στο πρόβλημα που το απασχολεί είναι παράλογη, δώστε του επιλογές, όπως: «Προτιμάς να κάτσουμε 10 λεπτά ακόμα ή να πάμε στο αυτοκίνητο για να επιστρέψουμε;» (όταν το παιδί δεν θέλει με τίποτα να φύγει από την παιδική χαρά). Στις επιλογές που θα του δώσετε, φροντίστε η μία να είναι πιο συμβιβαστική και η δεύτερη κάπως πιο δραστική.

*Φωτογραφία: videoblocks.com

«Όταν φωνάζεις στον δρόμο, μου δίνεις την εντύπωση ότι θες να γυρίσουμε σπίτι»

Η φράση αυτή δίνει στο παιδί δύο μηνύματα. Πρώτον, ότι αν θέλει να συνεχίσετε να κάνετε βόλτα, να μείνετε κι άλλο στον παιδότοπο/ την παιδική χαρά/το καφέ/ το εστιατόριο που έχετε κάτσει, θα πρέπει να σταματήσει να συμπεριφέρεται με τέτοιο τρόπο. Και δεύτερον, ότι αν θέλει όντως να γυρίσετε σπίτι για να ηρεμήσει δεν έχει παρά να σας το πει. Μπορείτε να την προσαρμόσετε κάθε φορά στην κατάσταση που έχετε να αντιμετωπίσετε, όπως για παράδειγμα: «Όταν πετάς τα παιχνίδια σου, μου δίνεις την εντύπωση ότι δεν θες να παίξεις άλλο και ότι τα ‘χεις βαρεθεί. Να στα πάρω για να μην σ’ ενοχλούν;».

«Σου ζήτησα να ηρεμήσεις αλλά μάλλον δεν με άκουσες την πρώτη φορά. Θα στο ξαναπώ και θα ήθελα να το επαναλάβεις έπειτα από μένα»

«Γιατί να πιάσει μια τέτοια φράση;», θα σκεφτείτε. Η απάντηση είναι απλή: γιατί όταν ζητάς απ’ το παιδί να επαναλάβει κάτι, πρώτον, ηρεμεί γιατί συγκεντρώνεται σ’ αυτό που του λες και δεύτερον, έχεις κερδίσει την προσοχή του. Όταν ξεστομίσει μόνο αυτό που του ζητάτε, η απαίτησή σας αποκτά άλλη βαρύτητα.

«Δεν θα το συζητήσουμε άλλο. Θα γίνει αυτό που ήδη είπαμε»

Έτσι βάζετε τέλος στην ατελείωτη γκρίνια και σας εγγυόμαστε πως αν δεν πετύχει οτιδήποτε άλλο, αυτή η φράση θα σας ξελασπώσει, αφού δείχνετε στο παιδί ότι είστε κατηγορηματική, επομένως δεν πρόκειται να καταφέρει τίποτα αν συνεχίσει να γκρινιάζει χωρίς λόγο. Σ’ αυτή την περίπτωση, όμως, δεν πρέπει να το κάνετε να νιώσει ενοχές. Φράσεις όπως «Με κουράζεις και δεν θέλω να μιλήσουμε άλλο», «Με έχεις βγάλει έξω απ’ τα ρούχα μου, δεν θέλω να σε ακούσω», είναι απαγορευτικές. Μείνετε στην αρχική φράση και το πολύ πολύ, αποστηθίστε την!

 
  ΣΥΝΔΡΟΜΕΣ   ΜΕΛΩΝ  ΤΟΥ  ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΙΑ ΤΟ  ΕΤΟΣ   2018  
  ΕΠΩΝΥΜΟ ΟΝΟΜΑ ΠΑΤΡΩΝΥΜΟ ΠΟΣΟ   €
1 ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ   ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ   15,00
2 ΚΑΝΝΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ   15,00
3 ΜΑΡΚΟΥ-ΠΑΝΑΓΟΠ ΑΝΤΩΝΙΑ   15,00
4 ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ 15,00
5 ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ KΩΝ/ΤΙΝΟΥ 15,00
6 ΓΛΥΚΟΦΡΥΔΗ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ   15,00
7 ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΑΓΝΟΣ   15,00
8 ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ 15,00
9 ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ     ΖΩΗ ΖΩΗ   15,00
10 ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ 15,00
11 ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ   15,00
12 ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ   15,00
13 ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ   15,00
14 ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ   ΜΑΡΙΑ   15,00
15 ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΣΠΥΡΟΣ   15,00
16 ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑ 15,00
17 ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ  ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ   15,00
18 ΦΩΣΚΟΛΟΥ ΤΑΣΙΑ   15,00
19 ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗ 20,00
20 ΠΙΚΡΟΔΗΜΗΤΡΗ ΑΓΓΕΛΙΚΗ   15,00
21 ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΧΡΗΣΤΟΥ 15,00
22 ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ ΗΛΙΑΣ   15,00
23 ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ   15,00
24 ΓΚΑΤΣΗΣ ΝΙΚΟΣ   15,00
25 ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ ΙΩΑΝΝΗ 20,00
26 ΜΠΑΛΟΔΗΜΑ ΛΕΜΟΝΙΑ   15,00
27 ΛΟΥΚΑΝΙΔΟΥ ΕΛΕΝΗ   15,00
28 ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ  ΙΩΑΝΝΗΣ  ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ 15,00
29 ΓΚΑΤΣΗΣ  ΑΝΔΡΕΑΣ   15,00
30 ΑΛΕΦΡΑΓΚΗ ΝΙΚΗ   15,00
31 ΤΟΛΙΟΣ ΜΑΡΙΟΣ   15,00
32 ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ  ΣΤΑΥΡΟΣ   15,00
33 ΤΟΛΙΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ   15,00
34 ΧΡΙΣΤΟΓΛΟΥ - ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ  ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15,00
35 ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΣΠΥΡΟΥ 15,00
36 ΜΑΡΑΤΣΩΛΑ ΙΩΑΝΝΑ   15,00
37 ΔΙΟΝΥΣΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΝΗ   15,00
38 ΓΚΑΤΣΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ   15,00
39 ΓΚΑΤΣΗΣ ΗΛΙΑΣ   15,00
40 ΓΚΑΤΣΗ ΙΩΑΝΝΑ   15,00
41 ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑ   15,00
42 ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ        ΣΩΤΗΡΙΑ     15,00
43        
Τετάρτη, 14 Φεβρουαρίου 2018 19:46

Τα τέσσερα κεριά …

Τα τέσσερα κεριά έλιωναν αργά-αργά…

Ο χώρος ήταν τόσο ήσυχος που μπορούσε να ακουστεί η συζήτηση τους.

Το πρώτο έλεγε:
«Εγώ είμαι η ΕΙΡΗΝΗ μα οι άνθρωποι δεν καταφέρνουν να με διατηρήσουν. Πιστεύω οτι δε μου μένει άλλο απο το να συνεχίσω να σβήνω!»

…κι έτσι αφέθηκε σιγά-σιγά να σβήσει ολοκληρωτικά…

Το δεύτερο είπε:

«Εγώ είμαι η ΠΙΣΤΗ. Δυστυχώς δε χρειάζομαι πουθενά. Οι άνθρωποι δε θέλουν να ξέρουν για ‘μένα κι έτσι δεν έχει νόημα να παραμείνω αναμμένο».

…μόλις ολοκλήρωσε τα λόγια του, ένα αεράκι φύσηξε πάνω του και το έσβησε…

Πολύ λυπημένο το τρίτο κερί, είπε με τη σειρά του:

«Εγώ είμαι η ΑΓΑΠΗ. Δεν έχω τη δύναμη να συνεχίσω να παραμένω αναμμένο. Οι άνθρωποι δε μου δίνουν σημασία και δεν αντιλαμβάνονται πόσο σημαντικό είμαι. Αυτοί μισούν ακόμη και εκείνους που τους αγαπούν περισσότερο».

 

…και χωρίς να περιμένει άλλο, το κερί αφέθηκε να σβήσει…

Ξαφνικά ένα μωρό μπήκε στο δωμάτιο και είδε τα τρία κεριά σβηστά. Φοβισμένο απο το μισοσκόταδο είπε:

«Μα τι κάνετε! Πρέπει να μείνετε αναμμένα, εγώ φοβάμαι το σκοτάδι!»…και ξέσπασε σε δάκρυα.

Τότε το τέταρτο κερί είπε με συμπόνοια:

«Μη φοβάσαι καλό μου, μη κλαίς. Όσο θα είμαι εγω αναμμένο θα μπορούμε πάντα να ξαναανάψουμε τα άλλα τρία κεριά…

ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ Η ΕΛΠΙΔΑ»

Με μάτια λαμπερά και γεμάτα δάκρυα, το μωρό πήρε το κερί της ελπίδας και ξανάναψε όλα τα άλλα κεριά..

Ας μη σβήσει ποτέ η ελπίδα μέσα στις καρδιές μας. Και καθένας απο εμάς ας θυμάται (σαν εκείνο το μωρό) να ανάβει ξανά με την ελπίδα την πίστη, την ειρήνη και την αγάπη…

Το ακούμε ξανά και ξανά: «Σταμάτα να νοιάζεσαι για το τι σκέφτονται οι άλλοι». Λοιπόν, οι περισσότεροι συμφωνούν ότι πιο εύκολα το λέει κάποιος παρά το κάνει.

 

Ο κόσμος είναι γεμάτος με ευκαιρίες να συγκρίνουμε τον εαυτό μας με τους άλλους, ελπίζοντας ότι θα το εγκρίνουν. Όταν το κάνουμε, συνήθως καταλήγουμε με το να διαψεύδονται οι προσδοκίες τους και οι δικές μας. Η πραγματικότητα ωστόσο είναι ότι σπάνια συγκρίνουμε τα μήλα με τα μήλα (σημ. Μεταφρ: επιτραπέζιο παιχνίδι συγκρίσεων) επειδή έχουμε μόνο ένα μέρος της εικόνας.

Δεν βλέπουμε τον πετρώδη δρόμο, την δυστυχία και τις δοκιμασίες γιατί οι περισσότεροι βάζουν τον καλύτερό τους εαυτό στην επίδειξη. Και επειδή ψάχνουμε να βρούμε έγκριση, συνήθως δεν είμαστε στην καλύτερή μας κατάσταση.

Η μέρα μας σπαταλιέται κάνοντας πράγματα επειδή όλοι οι άλλοι κάνουν τα ίδια, και όχι επειδή πιστεύουμε ότι προσθέτουν κάτι χρήσιμο στην ζωή μας. Συγκρίνουμε τον εαυτό μας με τα κατορθώματα άλλων ανθρώπων, και όχι αποκλειστικά με τα δικά μας ξεχωριστά επιτεύγματα.

Πώς απελευθερωνόμαστε από το να νοιαζόμαστε τι λένε ή τι κάνουν οι άλλοι; Λοιπόν, το πρώτο βήμα είναι να συνειδητοποιήσουμε ότι κανείς δε νοιάζεται. Απλά δεν νοιάζονται.

Κανείς δεν ενδιαφέρεται για το τι κάνεις ή δεν κάνεις, γιατί όλοι ανησυχούν για τον εαυτό τους και το τι νομίζουν οι άλλοι. Και οι «άλλοι» σημαίνει όλοι ως μια ομάδα, όχι κάθε ένα άτομο ξεχωριστά. Όταν καταλάβεις ότι προσπαθείς να κερδίσεις την έγκριση ή είσαι φοβισμένος να διακριθείς από μόνος σου, θυμήσου ότι η δύναμη που χρειάζεσαι βρίσκεσαι μέσα σου.

7 φράσεις για να θυμάσαι όταν περιστοιχίζεσαι από αρνητικότητα:

Θυμήσου αυτή τη φράση όταν οι άλλοι δεν σε καταλαβαίνουν

«Τα μεγάλα πνεύματα πάντα αντιμετωπίζουν βίαιες αντιθέσεις από τα μέτρια μυαλά. Το μέτριο μυαλό είναι ανίκανο να καταλάβει τον άνθρωπο που αρνείται να υποκλιθεί τυφλά στις συμβατικές προκαταλήψεις και επιλογές αντί να εκφράσει τις γνώμες του θαρραλέα και ειλικρινώς»- Albert Einstein

Θυμήσου αυτή τη φράση όταν οι άνθρωποι πιστεύουν ότι είσαι τρελός που κάνεις αυτό που κάνεις

«Αν το να είσαι εγωμανής σημαίνει ότι πιστεύω σε αυτό που κάνω και στην τέχνη μου ή την μουσική, τότε από αυτή την άποψη μπορείς να με αποκαλέσεις έτσι.. Πιστεύω σε αυτό που κάνω και θα το λέω.» John Lennon

Θυμήσου αυτή τη φράση όταν ονειρεύεσαι το μεγάλο

«Τόσοι πολλοί άνθρωποι στην πορεία, οτιδήποτε και αν φιλοδοξείς να κάνεις, θα σου πούνε ότι δεν μπορεί να γίνει. Αλλά το μόνο που χρειάζεται είναι φαντασία. Ονειρεύεσαι. Σχεδιάζεις. Φτάνεις.» Michael Phelps

Θυμήσου αυτή τη φράση όταν οι άνθρωποι διαφωνούν με την προσέγγισή σου

«Μην χάνεις την ενέργειά σου προσπαθώντας να διαφωτίσεις ή να αλλάξεις γνώμες. Κάνε επιτυχία, φαλίρισε , υπόμενε και οι γνώμες θα αλλάξουν φυσιολογικά όταν είσαι το αφεντικό. Ή όχι. Ποιος νοιάζεται; Κάνε το κομμάτι σου και μη νοιάζεσαι αν τους αρέσει» Tina Fey

 

Θυμήσου αυτή τη φράση όταν νιώθεις μόνος σε αυτό που κάνεις

«Πίστεψε στον εαυτό σου και θα έρθει η μέρα που οι άλλοι δε θα έχουν άλλη επιλογή από το να πιστέψουν σε εσένα» Cynthia Kersey

Θυμήσου αυτή τη φράση όταν νιώθεις σαν να πρέπει να σαι πιο λίγος από ότι είσαι

«Δεν υπάρχει τίποτα το φωτισμένο στο να μαζεύεσαι ώστε οι άλλοι άνθρωποι να μη νιώσουν ανασφαλείς γύρω σου. Είμαστε όλοι προορισμένοι να λάμψουμε, όπως λάμπουν τα παιδιά.» Marianne Williamson

Και όταν όλοι οι άλλοι αποτυγχάνουν θυμήσου αυτή τη φράση

«Αγαπητέ μου, δε δίνω δεκάρα» Margaret Mitchell

Ας το αντιμετωπίσουμε. Δε μπορούμε να ευχαριστήσουμε τον καθένα. Είναι αδύνατο έργο να ικανοποιούμε τις προσδοκίες κάποιου που θα καταλήξει να μας κρίνει παρόλα αυτά γι αυτό που κάνουμε. Όταν επιτρέπουμε στην γνώμη των άλλων να επηρεάζει αυτό που κάνουμε και τον τρόπο που το κάνουμε, κανείς δεν κερδίζει. Δεν κερδίζουμε και ο άλλος σίγουρα δεν κερδίζει.

Είναι επιλογή μας να αρχίσουμε να υποστηρίζουμε αυτό που πιστεύουμε επειδή θα υπάρχει πάντα κάποιος που θα διαφωνεί μαζί μας. Στην πραγματικότητα, αν οι άνθρωποι δεν διαφωνούν , τότε πιθανώς γινόμαστε ειλικρινείς στον εαυτό μας.

Είναι καιρός να αλλάξουμε το σημείο εστίασης, στα άτομα που έχουν σημασία στη ζωή μας. Όταν εστιάζουμε στα άτομα που αγαπάμε και που μας αγαπάνε όλα τα άλλα μοιάζουν να χάνονται στο παρασκήνιο.

Είναι όταν δεν βλέπουμε τι είναι πραγματικά σημαντικό που γινόμαστε υπερ-εξυπηρετικοί. Με το να προσπαθούμε να ευχαριστούμε άλλους για να σκέφτονται πιο καλά πράγματα για μας, λέμε στον εαυτό μας ότι δεν είμαστε αρκετά καλοί έτσι όπως είμαστε. Τελικά γίνεται αυτοεκπληρούμενη προφητεία.

Όταν ξέρουμε ποιοι είμαστε και ποιες είναι οι προτεραιότητές μας στη ζωή, αυτό που πιστεύουν οι άλλοι για μας γίνεται λιγότερο σημαντικό. Πρέπει να πιστέψουμε σε αυτές τις αξίες και πιο πολύ στον εαυτό μας.

Υπάρχουν πολλοί «ακόλουθοι» στον κόσμο. Είναι άνθρωποι που αισθάνονται άνετα στη ρουτίνα τους και είναι ευχαριστημένοι με την επικρατούσα κατάσταση. Αλλά για να ζήσουμε την αυθεντική και πιο ευτυχισμένη ζωή πρέπει να απελευθερωθούμε από την αγέλη και να ζήσουμε σύμφωνα με τις αξίες μας.

Η πραγματική επιτυχία έρχεται όταν ξέρουμε ότι κρινόμαστε και συνειδητοποιούμε ότι δεν μας νοιάζει. Όταν συμβαίνει αυτό, ξέρουμε ότι ζούμε την καλύτερη ζωή.

Τετάρτη, 14 Φεβρουαρίου 2018 18:42

Περίεργες πληροφορίες από τον πλανήτη

Υπάρχει ένα μέρος στη γη όπου δεν έχει βρέξει για δύο εκατομμύρια χρόνια! Το ξέρατε;

Η απάντηση σε αυτό το ερώτημα αλλά και σε πολλά ακόμη παράξενα στοιχεία για διάφορα μέρη του πλανήτη βρίσκονται παρακάτω.

-Περίπου 150 κινητά τηλέφωνα παραδίδονται καθημερινά στο γραφείο απώλειας αντικειμένων των ΜΜΜ του Λονδίνου.

Perierga.gr - 15 απίστευτες ταξιδιωτικές πληροφορίες που αγνοούμε

-Η Ερυθρά Θάλασσα ονομάζεται έτσι, επειδή ένα φύκι που ζει στο βυθό της, όταν πεθαίνει μετατρέπει τα κανονικά μπλε νερά σε κόκκινα.

-Κάθε χρόνο τη μέρα του Αγίου Βαλεντίνου περίπου χίλια γράμματα αποστέλλονται στο σπίτι της Ιουλιέτας και του Ρωμαίου στη Βερόνα της Ιταλίας.

-Η Ινδία έχει 154.882 ταχυδρομεία. Περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη χώρα στον κόσμο.

-Υπάρχει μια πόλη στην Ιντιάνα της Αμερικής που ονομάζεται «Santa Claus», δηλαδή Άγιος Βασίλης.

Perierga.gr - 15 απίστευτες ταξιδιωτικές πληροφορίες που αγνοούμε

-Περίπου το ένα τρίτο της παραγόμενης ενέργειας στην Ισλανδία είναι γεωθερμική.

-Το πιο ξηρό μέρος στη γη είναι οι κοιλάδες στην Ανταρκτική, όπου τουλάχιστον τα τελευταία δύο εκατομμύρια χρόνια δεν έχει βρέξει καθόλου.

Perierga.gr - 15 απίστευτες ταξιδιωτικές πληροφορίες που αγνοούμε

-Το επίσημο όνομα της Ελβετίας στα αγγλικά είναι Ελβετική Συνομοσπονδία, η οποία στα Λατινικά είναι η Confoederatio Helvetica. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο τα αυτοκίνητα που προέρχονται από εκεί μερικές φορές φέρουν αυτοκόλλητα με τα αρχικά CH.

-Ο παλαιότερος εθνικός ύμνος στον κόσμο είναι αυτός της Ολλανδίας που χρονολογείται από το 1572.

-Ο μικρότερος και πιο ρηχός ωκεανός στον κόσμο είναι ο Αρκτικός. Το μέσο βάθος του είναι 1.038 μέτρα και καλύπτει έκταση 14 εκατομμυρίων τετραγωνικών χιλιομέτρων. Το μέσο βάθος του Ειρηνικού Ωκεανού, αντίθετα, είναι 4.280 μέτρα και καλύπτει 161,8 εκατομμύρια τετραγωνικά χιλιόμετρα.

-Το μεγαλύτερο κύμα που καταγράφηκε ποτέ έφτασε τα 34 μέτρα και δημιουργήθηκε από μια κατολίσθηση το 1958 στον κόλπο Lituya της Αλάσκας.

-Το μεγαλύτερο δίκτυο καναλιών βρίσκεται στο Μπέρμιχαμ και όχι στη Βενετία.

-Πάνω από 50.000 σεισμοί «ταρακουνάνε» τον πλανήτη ετησίως.

-Το ένα τέταρτο των φυλακισμένων όλου του κόσμου φυλακίζονται στην Αμερική.

Χορηγοί

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…