Σύλλογος Κλινδαίων Νομού Ηλείας

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ"

Κατηγοριες

Τι να φταίξω; Μήπως το ζήτησα; Αν είχα τον έλεγχο του χρόνου, θα τον πάγωνα στα 15 και θα ζούσα παντοτινά μέσα στην ανέμελη φούσκα της εφηβείας των 90s – εγώ, οι φίλοι μου, τα τσιγάρα και οι αναπτήρες μας. Εμείς κι οι έρωτες μας, και ένα χιλιοφορεμένο, ξεβαμμένο μπλου τζην, παντιέρα της εφηβικής μας επανάστασης, η οποία διεξάγεται με ή χωρίς αιτία, κυρίως χωρίς.

Δεν φταίω λοιπόν που μεγαλώνω. Δεν φταίω, γιατί δεν θέλω να μεγαλώσω. Θέλω τα χρόνια μου να κινούνται σε αργή κίνηση, μα εγώ μέσα σ’ εκείνα σαν αστραπή. Θέλω να χωρέσω όσες πιο πολλές εμπειρίες μπορώ μέσα σ’ αυτή την τόσο όμορφη ζωή. Θέλω να κάνω όλα τα ‘θέλω’ μου πράξη, να τα μετουσιώσω, να τα βροντοφωνάξω στο σύμπαν για να μου απαντήσει το τελευταίο πίσω, και να μην τα αφήσω σαν ασθενικούς ψίθυρους προς αυτό.
Θέλω χρόνο για όλα αυτά.

Κανένα αγαθό στον κόσμο δεν έχει τόση αξία όσο ο χρόνος. Κι όμως, η πλειονότητα του κόσμου τοποθετεί την έννοια της αξίας αλλού – στο χρήμα και στα αγαθά που αυτό τους εξασφαλίζει. Νιώθουν ευτυχισμένοι βλέποντας το τραπεζικό τους υπόλοιπο να γεννάει ψηφία, το σπίτι τους να μεγαλώνει σε τετραγωνικά, και το αμάξι τους σε κυβισμό. Εκείνο όμως που δεν γνωρίζουν, είναι ότι θυσιάζουν κάτι ανεκτίμητο για να αποκτήσουν όλα αυτά τα, κατά τη γνώμη τους, πολύτιμα αγαθά – τον χρόνο τους. Παρερμηνεύουν το ρητό ‘ο χρόνος είναι χρήμα’ διαβάζοντας το σαν ‘ο χρόνος παράγει χρήμα’. Έλα όμως που ο χρόνος Ο ΙΔΙΟΣ είναι χρήμα – χρήμα για την καρδιά και την ψυχή.

Ο πλούτος ο πραγματικός δεν ορίζεται από ένα παχουλό πορτοφόλι μα από μια εύπορη καρδιά.

Μπορεί να μην έχουμε την επιλογή να μη μεγαλώσουμε, μα έχουμε μια άλλη επιλογή, εξίσου καίρια – τι να κάνουμε με τον περιορισμένο χρόνο που μας δώρισε ο Θεός. Αν αξιοποιήσουμε σωστά αυτόν τον χρόνο, αν σταματήσουμε να τον μετράμε με τις συμβατικές μονάδες μέτρησης – λεπτά, ώρες, μέρες, χρόνια – και αρχίσουμε να τον βλέπουμε σαν ένα μεγάλο ανθολόγιο στιγμών, τότε η ζωή θα αρχίσει να μας φαίνεται πιο μεγάλη, αφού η καρδιά μας θα έχει συντονιστεί στη συχνότητα του αιώνιου παιδιού. Όσο μικρά κι αν προσπαθήσεις να κάνεις τα κομμάτια του χρόνου στην προσπάθεια σου να τον επιβραδύνεις, να θυμάσαι πως η στιγμή διαρκεί πιο λίγο κι από nanosecond, και είναι πιο μικρή ακόμη κι από κόκκο άμμου σε κλεψύδρα, πιο μικρή κι από έναν κόκκο χρόνου. Ζώντας τη ζωή σου σε στιγμές παρά σε συμβατικές μονάδες χρόνου, σου εξασφαλίζει μια αγέραστη καρδιά.

Βιβλία, ταινίες, μουσική, έρωτας, εκδρομές, κρασί, φίλοι, μια βόλτα στο πάρκο ένα ανοιξιάτικο απόγευμα – όλα τους αντιγηραντικά συμπληρώματα για την καρδιά, ιδανικά συστατικά για όμορφες στιγμές.

Υπερβολική δουλειά, άγχος, ρουτίνα, νεύρα, γκρίνια – όλα τους εχθροί της στιγμής. Η ζωή είναι μια υπεραγορά συναισθημάτων κι εμείς καθημερινοί καταναλωτές των τελευταίων, οπόταν η επιλογή είναι στο χέρι μας, ή μάλλον, στην καρδιά μας. Είμαστε ό,τι βιώνουμε, κι αυτό που ακριβώς βιώνουμε, είτε μας κάνει να νιώθουμε νέοι και ζωντανοί, είτε γερασμένοι και κουρασμένοι, γι’ αυτό πρέπει να βιώνουμε όμορφες κι ευτυχισμένες στιγμές, για να παγώνουμε τον χρόνο και, μαζί του, και τα νιάτα μας.

Δεν φταίμε εμείς που μεγαλώνουμε, γιατί είναι αναπόφευκτο. Θα φταίμε όμως αν δεν κάνουμε κάτι γι’ αυτό, αν παραδοθούμε στον χρόνο χωρίς μάχη, αν αφήσουμε τις γκρίζες τρίχες και τις ρυτίδες να μας κάνουν να νιώθουμε πως μεγαλώσαμε. Τίποτα δεν μπορεί να μας κάνει να νιώθουμε γερασμένοι αν δεν το αφήσουμε, αν κάνουμε την καρδιά μας αιχμή του συναισθηματικού μας δόρατος και πολεμήσουμε όλα εκείνα που διαβρώνουν καθημερινά τη ζωή και τον χρόνο μας, όλα εκείνα τα αχρείαστα, τα περιττά, τα πολύ μικρά που δεν αξίζουν τη σημασία μας και δεν ανήκουν στις στιγμές μας, μα που αναπόφευκτα κάποιες φορές πέφτουμε στην παγίδα να ασχοληθούμε μαζί τους και, έτσι, να χάσουμε χρόνο. Πολύτιμο χρόνο. Ανεκτίμητο χρόνο. Στιγμές.

Δεν φταίω εγώ, φταίει η ζωή που είναι μικρή. Έτσι λέμε. Μπορεί η διάρκεια της ζωής να είναι συγκεκριμένη, το μέγεθος της όμως είναι υποκειμενικό. Η ζωή είναι μικρή ΜΟΝΟ αν την εκλάβουμε έτσι. Ο καθένας μας βλέπει κι ερμηνεύει τη ζωή μέσα από τον δικό του, ξεχωριστό φακό, γι’ αυτό άλλωστε υπάρχουν οι οπτιμιστές, οι πεσιμιστές, και οι πραγματιστές – κάθε ένας από αυτούς ερμηνεύει τον χάρτη που ονομάζεται ‘ζωή’ με διαφορετικά εργαλεία. Εκείνοι που τείνουν να βλέπουν τη ζωή ως μεγάλη παρά ως μικρή, είναι οι οπτιμιστές. Ξέρεις πως το καταφέρνουν; Ζουν! Ναι, έτσι απλά – ζουν, στ’ αλήθεια! Κάνουν πράγματα που τους ξυπνάνε σαν ανθρώπους, κι όταν είσαι ξύπνιος στη ζωή, αντιλαμβάνεσαι κάθε της χτυποκάρδι, κάθε παλμό, κάθε στιγμή. Όταν είσαι ξύπνιος, ζεις, κι όταν ζεις, ο χρόνος αντιλαμβάνεται πως τον σέβεσαι, κι αυτός με τη σειρά του σταματά να τρέχει τόσο γρήγορα, ρίχνει ταχύτητα, περπατά, μπουσουλά και, στο τέλος, μένει σχεδόν ακίνητος, ακίνητος για σένα, για να εντρυφήσεις στις όμορφες στιγμές που κρύβονται μέσα του. Το να είσαι ξύπνιος στη ζωή κερδίζεται, δεν χαρίζεται – πρέπει να παλέψεις για να ξυπνήσεις, για να νιώσεις ζωντανός.

ΝΤΡΙΓΚ, ΝΤΡΙΓΚ – ώρα να ζήσεις!

Γράφει ο Σπύρος Γιασεμίδης 

Πέμπτη, 26 Ιουλίου 2018 19:01

Άγιος Παντελεήμων ο Μεγαλομάρτυς

 
 

Βιογραφία
Ο Άγιος Παντελεήμων (Παντελέων το πρότερον όνομα) καταγόταν από τη Νικομήδεια της Μικράς Ασίας και έζησε στα χρόνια του Μαξιμιανού (286 - 305 μ.Χ.). Πατέρας του ήταν ο Ευστόργιος, ο οποίος ήταν εθνικός και μετά τις νουθεσίες του γιου του έγινε χριστιανός. Μητέρα του ήταν η Ευβούλη, η οποία προερχόταν από χριστιανική οικογένεια  που ήταν ιερέας της Εκκλησίας της Νικομήδειας.

Κάποια στιγμή όταν οχιά δάγκωσε έναν νεαρό και ουσιαστικά τον θανάτωσε ο Άγιος Παντελεήμονας επικαλούμενος τον Χριστό τον ανάστησε.

Αφορμή του μαρτυρίου του στάθηκε ένα ακόμα θαύμα του Αγίου. Κάποτε είχε θεραπεύσει έναν τυφλό, ο οποίος και ανέφερε το γεγονός της θεραπείας του στον βασιλιά, λέγοντάς του ότι τον θεράπευσε ο Παντελέων στο όνομα του Χριστού, στον οποίο και ο ίδιος πλέον πίστευε. Ο βασιλιάς αφού τον άκουσε, αμέσως διέταξε και τον αποκεφάλισαν. Ο ίδιος ο Παντελέων προσήχθη στον βασιλιά, ο οποίος διέταξε τον βασανισμό του με σκοπό την άρνηση της πίστεώς του.

Ο Άγιος βασανίσθηκε σκληρά με διάφορους τρόπους, όμως δεν υπέκυψε στις πιέσεις αφού ο Κύριος εμφανίσθηκε μπροστά του με τη μορφή του πνευματικού του Ερμόλαου και του έδωσε θάρρος. Τέλος διατάχθηκε ο αποκεφαλισμός του και τότε ακούστηκε φωνή από τον ουρανό που τον καλούσε όχι ως Παντελέοντα αλλά ως Παντελεήμονα. Μόλις όμως ο δήμιος άπλωσε το χέρι του για να κόψει με το σπαθί του το κεφάλι του Αγίου, το σπαθί λύγισε και το σίδερο έλιωσε σαν κερί. Μπροστά σε τέτοιο θαύμα και οι παραβρισκόμενοι στρατιώτες έγιναν χριστιανοί. Τότε ο Άγιος εκουσίως παραδόθηκε στο μαρτύριο. Λέγεται ότι από τη πληγή του δεν έτρεξε αίμα αλλά γάλα και το δέντρο της ελιάς, στο οποίο τον είχαν δέσει καρποφόρησε ξαφνικά.

Δυο άνθρωποι είναι ευτυχισμένοι όταν μπορούν να διατηρήσουν την ουσία της αγάπης τους και το σεβασμό ο ένας για τον άλλο ζωντανά όταν έχουν να αντιμετωπίσουν δύσκολες καταστάσεις. Οι σχέσεις δεν είναι ποτέ εύκολες κι απαιτούν πολλά περισσότερα από την αγάπη για να αντέξουν ή ακόμη και για να διαρκέσουν για μια ζωή.

Αν και δεν υπάρχει μαγική συνταγή για να διατηρηθεί η ευτυχία που ένα ζευγάρι μοιράζεται, ο Mark Goulston, ένας ψυχίατρος, σύμβουλος και διεθνής ομιλητής, αποκάλυψε στην εφημερίδα Psychology Today τις 10 καλές συνήθειες που έχουν τα υγιή ζευγάρια και περιέγραψε πώς κάθε συνήθεια δυναμώνει το συναισθηματικό δεσμό ανάμεσα στους συντρόφους σε μια σχέση.

Να πηγαίνετε για ύπνο την ίδια ώρα

Όταν η σχέση σας είναι στην αρχή, είναι φυσιολογικό να θέλετε να πηγαίνετε μαζί για ύπνο και να μοιράζεστε αυτές τις ιδιαίτερες στιγμές ως το τέλος της ημέρας. Το να κρατάτε αυτήν τη συνήθεια ζωντανή, καθώς τα χρόνια περνούν, αποτελεί ένα από τα μυστικά για μια δυνατή σχέση και για τη διατήρηση της ευτυχίας.

Ο Goulston ανέφερε ότι ο διάλογος και η σωματική επαφή, όταν πηγαίνετε και οι δυο μαζί για ύπνο, βελτιώνουν την επικοινωνία και των δυο σας και βοηθούν στη διατήρηση της σεξουαλικής επιθυμίας.

2-eftixismeno-zevgari

Να αναπτύξετε κοινά ενδιαφέροντα

Όταν ένα ζευγάρι συναντιέται για πρώτη φορά, μπορεί να συνειδητοποιήσει ότι έχει πολύ λίγα κοινά ενδιαφέροντα. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν ταιριάζουν: αντιθέτως, θα μπορούσε να είναι μια ευκαιρία και για τους δυο να ξεκινήσουν να κάνουν πράγματα μαζί και να ξεφύγουν από τη συνηθισμένη ρουτίνα.

Επίσης, για να μην γίνει η σχέση πολύ συνεξαρτώμενη, είναι σημαντικό ο καθένας να σέβεται το χώρο του άλλου και  κάθε άτομο να έχει τις δραστηριότητες που θέλει για τον εαυτό του.

Διαβάστε επίσης: 7 σημάδια που αποκαλύπτουν την απιστία ενός συντρόφου

Να περπατάτε  χέρι-χέρι

Παρόλο που αγνοείται συχνά, το κράτημα των χεριών μπορεί να οδηγήσει σε μια μοναδική επικοινωνία ανάμεσα σε σας και στο σύντροφό σας. Η επαφή χέρι με χέρι παράγει ευχάριστα συναισθήματα που ευνοούν τη διατήρηση της ευτυχίας σε μια σχέση.

Ο Goulston συστήνει πάντα το περπάτημα δίπλα-δίπλα και το κράτημα χεριών, αντί το ένα άτομο να προχωρά μπροστά ενώ το άλλο ακολουθεί από πίσω, επειδή προχωράει πιο αργά ή σταματά για να κοιτάξει κάτι.

3-kratima-xerion

Να μάθετε να εμπιστεύεσθε και να συγχωρείτε

Η ένωση ενός ζευγαριού μπορεί να απειληθεί από διαφωνίες, λογομαχίες, καυγάδες, παρεξηγήσεις, θυμό κι άλλους παράγοντες που φαίνονται να μην έχουν λύση όσο διαρκούν.

Για να μην επηρεασθεί η ευτυχία σας, πρέπει να μάθετε να μιλάτε ο ένας στον άλλο και να ελέγχετε τα αρνητικά σας συναισθήματα πριν επιτεθείτε με σκληρές λέξεις ή κάνετε κάτι που ξέρετε ότι θα το μετανιώσετε.

Ο καλύτερος τρόπος προς τα μπρος είναι να αποφεύγετε τα ξεσπάσματα και να προσπαθείτε να συγχωρείτε και  να εμπιστεύεστε ο ένας τον άλλο. Αυτά τα δυο συστατικά σχηματίζουν τα θεμέλια μιας μακροχρόνιας σχέσης.

Να εστιάζετε στις αρετές του ζευγαριού

Το να φέρνετε στην επιφάνεια τις αδυναμίες του συντρόφου σας δεν είναι υγιές και το μόνο πράγμα που θα κάνει αυτό είναι να καταστρέψει τη σχέση σας.

Είναι σημαντικό να εστιάζετε στις αρετές και των δυο σας σαν μια μονάδα και να προσπαθείτε να δίνετε έμφαση σε αυτές όσο συχνά είναι εφικτό. Αν ρίχνετε μια ματιά στις καλές πτυχές της σχέσης σας, θα δείτε ότι είναι γεμάτη θετική ενέργεια και θα αποφεύγετε τους περιττούς καυγάδες.

Να δίνετε αγκαλιές για να ξαναείστε μαζί

Η δύναμη μιας αγκαλιάς είναι απίστευτη κι ακόμη περισσότερο όταν δίνεται σε ένα σύντροφο. Σύμφωνα με τον ειδικό: «το δέρμα θυμάται τα καλά αγγίγματα» (αγάπη) «τα άσχημα αγγίγματα» (εκμετάλλευση) και το «κανένα άγγιγμα» (παραμέληση).

Προφανώς, οι χαρούμενες σχέσεις έχουν άφθονα «καλά αγγίγματα», τα οποία δίνονται μετά από μια σκληρή μέρα στη δουλειά, για παράδειγμα, κατά την επιστροφή από μια μακρά απουσία ή ξαφνικά χωρίς προειδοποίηση.

4-paidia

Να λέτε «σ’ αγαπώ» και «καλημέρα» κάθε μέρα

Για να αρχίσετε τη μέρα σας όσο το δυνατό καλύτερα και να αναπτύξετε αξίες  όπως η υπομονή, ο σεβασμός και η στοργή, δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να επαναλαμβάνετε κάθε μια από αυτές τις δυο φράσεις κάθε πρωί. Ενώ όλα πρέπει να αποδεικνύονται με πράξεις, η ισχύς αυτών των λέξεων δίνει δύναμη και θάρρος  και με αυτές ανανεώνετε τους όρκους σας ξανά και ξανά.

Επισκεφθείτε αυτό το άρθρο: 5 αρετές που  θα πρέπει να έχει η σχέση

Να λέτε καληνύχτα

Αντίστοιχα, το να λέτε «καληνύχτα» σας βοηθάει να κλείσετε την ημέρα σας με τον καλύτερο τρόπο, δείχνοντας ότι θέλετε το καλύτερο για το σύντροφό σας παρά τις δυσκολίες της μέρας σας, το πόσο κουρασμένοι είστε ή τα ενδεχόμενα προβλήματα που βαραίνουν τη σκέψη σας.

Να τηλεφωνείτε κατά τη διάρκεια της ημέρας

Σύμφωνα με τον Goulston, όσο οι επαναλαμβανόμενες κλήσεις ή τα γραπτά μηνύματα δεν παίρνουν τη μορφή ελέγχου προς το σύντροφό σας, τα καθημερινά τηλεφωνήματα μπορούν να γίνουν μια συνήθεια που κρατά τα μέλη ενός ζευγαριού κοντά ακόμη κι όταν δεν μπορούν σωματικά να είναι ο ένας δίπλα στον άλλο.

5-tilefonima

Να είστε περήφανοι που δείχνετε ζευγάρι

Τα ευτυχισμένα ζευγάρια έχουν την τάση να δείχνουν την αγάπη τους στον κοινωνικό τους περίγυρο ακόμα κι όταν βρίσκονται σε δημόσιο χώρο. Χωρίς να προσβάλουν εκείνους που βρίσκονται γύρω τους, τα ευτυχισμένα ζευγάρια μπορούν να κρατιούνται χέρι-χέρι και να δώσουν μια αγκαλιά, ένα φιλί ή ένα άλλο σημάδι στοργής για να δείξουν στον κόσμο ότι έχουν μια ιδιαίτερη επικοινωνία.

άνε και τα νησάκια και οι βόλτες με καράβι , με σκάφος , με παρέες … Τώρα μετράμε τα πάντα. Τη βενζίνη , τα διόδια, τα εισιτήρια, το φαγητό, τη διαμονή, και φυσικά τα αγαθά που καλό θα ήταν να φέρουμε μαζί μας πίσω κατά την επιστροφή.

Ανήκω στη γενιά που διαλέγαμε προορισμό και σχεδιάζαμε πότε και πόσες μερες θα διαθέταμε για το καλοκαίρι. Που όταν ” έβγαινε” τριήμερο, το “σκάγαμε” , τις 4 από τις 3 μέρες…
Ακόμα ακόμα που προγραμματίζαμε ταξίδια στο εξωτερικό.

Τώρα όλα άλλαξαν. Σταδιακά μεν. Πρέπει να το παραδεχτούμε. Σταδιακά μας μείωσαν, μας αφαίρεσαν, μας επαναπρογραμμάτισαν και επαναλειτουργούμε υπό νέες συνθήκες. Τίποτα δεν ήρθε απότομα, όπως τίποτα δεν ήρθε από μόνο του. Στρώσαμε το χαλί και πάνω του πάτησε όλο αυτό που ονομάσαμε “κρίση”.

Και φτάσαμε σε ένα σημείο που μέρη όπως το χωριό με τους παππούδες και τις γιαγιάδες, που αποτελούσε μια οικογενειακή υποχρέωση , μια επετειακή συνήθεια, να είναι πια, «in» και «must» , και προνόμιο και ζηλευτή δυνατότητα.

” θα πας στο χωριό σου;” σε ρωτούν με θαυμασμό σχεδόν, οι φίλοι σου που δεν έχουν γνωρίσει παππού ή γιαγιά σε μέρος έξω από την πόλη. Που οι δικοί τους έτρεξαν στην πρωτεύουσα γιατί η αγροτιά είναι σκληρή, γιατί μια θέση σε ενα γραφείο, σε μια δημόσια υπηρεσία , ήταν πολύ πιο ασφαλές, πιο προσιτό και εύκολο να το πετύχουν και να χτίσουν τις ζωές τους γύρω του.

Άδειασαν τα χωριά (ας μην ανοίξουμε αυτή την πληγή) και γέμισαν οι πόλεις.
Οι στέγες ήρθαν πιο κοντά αλλά οι καρδιές απομακρύνθηκαν. Βγαίνεις στο δρόμο της γειτονιάς σου και δεν ακούς εύκολα ” καλημέρα”.

“Έρχεστε οι Αθηναίοι για διακοπές και πρέπει να αλλάξουμε τις καθημερινές μας συνήθειες” . Παραπονούνται γλυκά, τα αδέρφια, τα ξαδέρφια, εκείνοι που διάλεξαν και παρέμειναν πίσω. Αυτά είναι όντως από άδικο έως εκνευριστικό. Σημασία όμως έχει, ότι οι αγκαλιές ανοίγουν και η βαθύτερη έννοια του όρου “οικογένεια” , του χαρακτηρισμού “σπίτι” παίρνουν σάρκα και οστά και αποκαλύπτονται σε όλο τους το μεγαλείο.

Γυρίσαμε πίσω από ανάγκη. Αλήθεια όμως, από ανάγκη πραγματική ή από τον καλά κρυμμένο πόθο της επιστροφής στις ρίζες μας;

Χωριό. Μια παιδική ανάμνηση με ατελείωτες ώρες ποδηλάτου, μια γεύση σταφυλιού η ροδάκινου, ερωτήσεις : ” τίνος είσαι εσύ” και χαμόγελα, μυρωδιές νυχτολούλουδου και θάλασσας.

Φωνές και γέλια , μουσικές και συζητήσεις, πολιτικές αναλύσεις , καυγάδες και μονιάσματα… Αντιδράσεις και συμπεριφορές χαμένες ή καλά κρυμμένες στις πόλεις , που ευτυχώς οι λιγοστοί κάτοικοι των χωριών φυλάσσουν και διαιωνίζουν κρατώντας με αυτό τον τρόπο ζωντανή την Ελλάδα των εθίμων και των παραδόσεων.

Το λες έτσι, το λες και αλλιώς. Τελικά η κρίση μας έκανε να επιστρέψουμε στα χωριά για καλό ή για κακό;

ThinkingPeople.gr

Το ανθρώπινο σώμα, η τελειότερη μηχανή όπως πολλοί το χαρακτηρίζουν έχει τόσες πολλές λειτουργίες και δυνατότητες που πολλές από αυτές δεν έχει τύχει να τις μάθουμε.

Δείτε παρακάτω μερικές αρκετά ενδιαφέρουσες...

  1. Η μύτη μας μπορεί να θυμάται 50.000 διαφορετικές μυρωδιές.
  2. Οι άνθρωποι χάνουν περίπου 600.000 σωματίδια δέρματος κάθε ώρα.
  3. Ένας ενήλικος άνθρωπος αποτελείται από περίπου 7.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000 άτομα.
  4. Ένα μωρό έχει 60 περισσότερα οστά από έναν ενήλικα.
  5. Ένας μέσος άνθρωπος παράγει περίπου 25.000 λίτρα σάλιο κατά τη διάρκεια της ζωής του, αρκετό για να γεμίσει δύο πισίνες.
  6. Όλοι έχουμε μικροσκοπικά ακάρεα που ζουν στις βλεφαρίδες μας.
  7. Τα αυτιά και η μύτη δε σταματούν ποτέ να μεγαλώνουν.
  8. Όπως ακριβώς συμβαίνει με το δαχτυλικό μας αποτύπωμα, ο καθένας έχει επίσης ένα μοναδικό αποτύπωμα γλώσσας.
  9. Όταν είμαστε ξύπνιοι, ο ανθρώπινος εγκέφαλος παράγει αρκετό ηλεκτρικό ρεύμα για να τροφοδοτήσει έναν μικρό λαμπτήρα.
  10. Το ανθρώπινο μάτι μπορεί να διακρίνει περίπου 10 εκατομμύρια διαφορετικά χρώματα.
Τετάρτη, 18 Ιουλίου 2018 17:02

Ο Γιωρίκας και η Γαλλίδα

Ο Γιωρίκας είναι ένας έμπορος επίπλων και έφτασε στην Γαλλία για επαγγελματικό ταξίδι.

Εκεί στο ξενοδοχείο που διέμενε γνώρισε μια πολύ όμορφη Γαλλίδα. Όμως το πρόβλημα ήταν ότι αυτός μιλούσε μόνο αγγλικά και η άλλη μόνο γαλλικά έτσι ήταν αδύνατο να συνεννοηθούν με τα λόγια.

Έτσι αυτός έβγαλε ένα μπλοκάκι και ένα στυλό και ζωγράφισε ένα ταξί. Αυτή του χαμογέλασε και πήραν ένα ταξί και πήγαν μια βόλτα σε ένα πάρκο.

Αργότερα ζωγράφισε ένα τραπέζι σε ένα εστιατόριο και ένα ερωτηματικό από δίπλα, αυτή συμφώνησε και έτσι πήγαν και για δείπνο.

Μετά το δείπνο, ζωγράφισε δυο χορευτές και αυτή ενθουσιάστηκε.

Όλο το βράδυ γυρνούσαν στα κλαμπ και όταν ξημερώματα πια γύρισαν στο ξενοδοχείο, η Γαλλίδα του ζήτησε το μπλοκάκι. Αυτός της το έδωσε και αυτή ζωγράφισε ένα μεγάλο κρεβάτι και ένα ερωτηματικό και του το έδειξε χαμογελώντας με νόημα…

Από τότε πέρασαν δυο μήνες και ο Γιωρίκας ακόμη αναρωτιέται πως κατάλαβε η Γαλλίδα ότι ήταν έμπορος επίπλων...

Χορηγοί

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…