Σύλλογος Κλινδαίων Νομού Ηλείας

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ"

Κατηγοριες

"Δεν υπάρχει κάτι που μπορεί να με κάνει να νιώσω καλύτερα". Όταν φτάνει κανείς στο σημείο να εκφράζεται με αυτόν τον τρόπο, υπάρχει ένα τελευταίο καταφύγιο, σύμφωνα με μελέτη, η οποία υποστηρίζει ότι η αερόβια γυμναστική δεν μπορεί να εμποδίσει τη θλίψη, αλλά μπορεί να μας βοηθήσει να την ξεπεράσουμε.

Πρόκειται για έρευνα ψυχολόγων του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ, η οποία επιχείρησε να ρίξει λίγο περισσότερο φως στη φύση της σχέσης μεταξύ της τακτικής αερόβιας άσκησης και της συναισθηματικής ευεξίας, η οποία είναι κοινά αποδεκτή και έχει υποστηριχθεί από μελέτες, αλλά παραμένει λίγο κατανοητή.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της μελέτης, η οποία εξέτασε την υπόθεση ότι η αερόβια άσκηση μπορεί να αλλάζει τον τρόπο που οι άνθρωποι αντιδρούν στα συναισθήματά τους, η γυμναστική έχει θετική επίδραση στα άτομα που αντιμετωπίζουν δυσκολίες με τον σχεδιασμό στρατηγικών συναισθηματικής ρύθμισης.

Αξιολόγηση αντιδράσεων σε θετικά και αρνητικά ερεθίσματα

Για να καταλήξουν στα παραπάνω συμπεράσματά τους, οι ερευνητές Emily E. Bernstein και Richard J. McNally από το Τμήμα Ψυχολογίας του Χάρβαρντ, κάλεσαν 80 άτομα -40 άνδρες και 40 γυναίκες- να συμμετάσχουν στη σχετική έρευνα, η οποία δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Cognition and Emotion.

Οι ερευνητές επικεντρώθηκαν στην αξιολόγηση της επίδρασης της άσκησης στα ανθρώπινα συναισθήματα.
Οι ερευνητές επικεντρώθηκαν στην αξιολόγηση της επίδρασης της άσκησης στα ανθρώπινα συναισθήματα.

Οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να συμπληρώσουν ένα ερωτηματολόγιο, προκειμένου να μετρηθεί το άγχος και η διάθεσή τους και να αξιολογηθούν οι τάσεις τους να αντιδρούν στα συναισθήματά τους. Στη συνέχεια, χωρίστηκαν τυχαία σε δύο ομάδες. Στη μία ομάδα ανατέθηκε ένα πρόγραμμα αερόβιας άσκησης (τρέξιμο) 30 λεπτών, ενώ από τη δεύτερη ομάδα ζητήθηκε να κάνει μόνο ήπια τεντώματα.

Ακολούθως, όλοι οι συμμετέχοντες παρακολούθησαν πρώτα μία θλιβερή σκηνή από την ταινία The Champ (αρνητικό ερέθισμα) και έπειτα μία κωμική σκηνή από την ταινία When Harry Met Sally (θετικό ερέθισμα). Μετά την παρακολούθηση κάθε σκηνής, τα 80 άτομα που συμμετείχαν στη μελέτη κλήθηκαν να αναφέρουν τις συναισθηματικές τους αντιδράσεις.

Η αερόβια άσκηση δεν εμποδίζει τη θλίψη, αλλά...

Όπως διαπιστώθηκε, αν και η αερόβια άσκηση δεν εμπόδισε την αύξηση της θλίψης ως αντίδρασης στο αρνητικό ερέθισμα, ειδικά για εκείνους οι οποίοι είχαν αρνητική προδιάθεση, τα άτομα τα οποία είχαν ολοκληρώσει τα 30 λεπτά αερόβιας άσκησης ανέφεραν ότι ένιωθαν λιγότερη θλίψη μετά το θετικό ερέθισμα και μέχρι το τέλος της μελέτης, σε σύγκριση με τα άτομα που δεν είχαν ασκηθεί.

Μελέτη: ένας τρόπος να νιώσεις καλά, όταν έχει χαθεί κάθε ελπίδα

"Οι συμμετέχοντες που είχαν δυσκολίες να παράγουν ρυθμιστικές στρατηγικές, αναφέροντας αρχικά απόψεις όπως 'τα συναισθήματά μου με πνίγουν' ή 'πιστεύω ότι δεν υπάρχει κάτι που μπορώ να κάνω για να νιώσω καλύτερα', βίωσαν πιο έντονη και επίμονη θλίψη [μετά την έκθεσή τους στο αρνητικό ερέθισμα] σε σχέση με τους άλλους συμμετέχοντες", γράφουν οι ερευνητές.

"Ωστόσο, εκείνοι οι συμμετέχοντες που είχαν πρόσφατα συμπληρώσει τη μισάωρη αερόβια άσκηση, επηρεάστηκαν λιγότερο από αυτές τις αρχικές δυσκολίες στη ρύθμιση των συναισθημάτων τους, καθώς μέχρι το τέλος της μελέτης ανέφεραν ότι ένιωθαν λιγότερη θλίψη, σε σχέση με εκείνους που δεν είχαν ασκηθεί", προσθέτουν.

Με άλλα λόγια, όπως σημειώνουν οι ειδικοί, οι συμμετέχοντες που βίωναν δυσκολίες με τη ρύθμιση των συναισθημάτων τους αλλά γυμνάστηκαν τρέχοντας, αποκόμισαν οφέλη από την αερόβια άσκηση, με αποτέλεσμα να επιδείξουν ταχύτερη ανάκαμψη από εκείνους οι οποίοι αντιμετώπιζαν παρόμοια προβλήματα αλλά έκαναν απλά τεντώματα.

Καταληκτικά, σημειώνεται στη μελέτη, η αερόβια άσκηση μπορεί να βοηθά στη μετρίαση των αρνητικών συναισθημάτων των ατόμων οι οποίοι αντιμετωπίζουν προβλήματα να τα ελέγξουν, αλλά και να ενισχύει τη συναισθηματική υγεία, γενικότερα -γεγονός που την καθιστά υποψήφιο εργαλείο θεραπείας, συμπληρωματικό των παραδοσιακών ψυχολογικών προσεγγίσεων.

Το γαρίφαλο χρησιμοποιείται από αρχαιοτάτων χρόνων ως φαρμακευτικό φυτό. Ανακαλύψτε ορισμένες από τις χρήσεις του σε αυτό το άρθρο.

Εσείς γνωρίζετε τις φαρμακευτικές χρήσεις του γαρίφαλου;

Το γαρίφαλο χρησιμοποιείται από αρχαιοτάτων χρόνων ως φαρμακευτικό φυτό για την καταπολέμηση συγκεκριμένων ασθενειών. Προέρχεται από το δένδρο Syzygium aromaticum και οι ιδιότητές του προάγουν την υγεία του πεπτικού συστήματος, ενώ βελτιώνουν τον μεταβολισμό.

Αν και είναι περισσότερο γνωστό ως μπαχαρικό για τη μαγειρική, πλέον είναι ιδιαίτερα δημοφιλές και ως φυσική θεραπεία.

Ωστόσο, αρκετοί άνθρωποι δε γνωρίζουν όλα τα υγιεινά οφέλη του. Παραδείγματος χάρη, είναι σημαντική πηγή τανίνων, φλαβονοειδών, στερόλων, και άλλων στοιχείων που βελτιώνουν την υγεία. Σε αυτό το άρθρο, θα ρίξουμε μια ματιά σε ορισμένες από τις πολλές χρήσεις του γαρίφαλου.

Φαρμακευτικές χρήσεις του γαρίφαλου

Το γαρίφαλο χρησιμοποιείται ως μπαχαρικό, σε όλον τον κόσμο, για πολλά διαφορετικά φαγητά όπως κρέας, γλυκά, ροφήματα, κ.λπ.. Ο λόγος είναι το δυνατό και ευχάριστο άρωμά του. Παρότι υπάρχουν πολλές θετικές πτυχές του γαρίφαλου, εδώ θα επικεντρωθούμε μόνο στις φαρμακευτικές του ιδιότητες.

Αρχικά, θα πρέπει να σημειώσουμε πως το γαρίφαλο δρα ως ένα πολύ δυνατό διεγερτικό. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να αυξήσει την όρεξη, να μειώσει τα αέρια, και να καταπολεμήσει λοιμώξεις της στοματικής κοιλότητας.

Επιπλέον, το έλαιο γαρίφαλου και τα εκχυλίσματά του, χρησιμοποιούνται σε οδοντόκρεμες και σε φάρμακα για τα δόντια.

Όπως ήδη βλέπετε, οι φαρμακευτικές χρήσεις του γαρίφαλου είναι αναρίθμητες. Συνεχίστε την ανάγνωση για να μάθετε περισσότερα για το πώς μπορεί να προστεθεί στο ντουλαπάκι με τα φάρμακα του σπιτιού.

1. Το γαρίφαλο ως θεραπεία για τα πεπτικά προβλήματα

Γαρίφαλα σε κουτάλι

Το γαρίφαλο αποτελεί εξαιρετική θεραπεία για τα πεπτικά προβλήματα και την απαλλαγή από τα αέρια.

Μία από τις σημαντικότερες χρήσεις του γαρίφαλου είναι η βοήθεια ενάντια στα πεπτικά προβλήματα. Χάρη στην ιδιότητά του να διαλύει τα αέρια του στομάχου, αλλά και την αντιφλεγμονώδη δράση του, είναι τέλειο για την απαλλαγή από τα αέρια και τη δυσπεψία. Επίσης, τα εκχυλίσματα του γαρίφαλου μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την αντιμετώπιση ελκών.

Συστατικά

 • 5 γαρίφαλα
 • 1 κούπα νερό

Παρασκευή

 • Πρώτα, βράστε το νερό.
 • Προσθέστε τα γαρίφαλα μόλις βράσει το νερό.
 • Σβήστε τη φωτιά και αφήστε τα γαρίφαλα να ποτίσουν στο νερό για 10 λεπτά.
 • Μετά το πέρας των 10 λεπτών, σουρώστε και πιείτε.
 • Πίνετε 2 φορές την ημέρα για 3 συνεχόμενες ημέρες για καλύτερα αποτελέσματα.

2. Οι φαρμακευτικές χρήσεις του γαρίφαλου βοηθούν στον πονόλαιμο

Το γαρίφαλο έχει αντιμικροβιακές ιδιότητες με τις οποίες μπορείτε να εξουδετερώσετε τους μικροοργανισμούς που ερεθίζουν τον λαιμό.

Αν και δε θα πρέπει να τρώγεται μόνο του, είναι αρκετά αποτελεσματικό όταν καταναλώνεται μαζί με άλλα υγιεινά συστατικά.

Συστατικά

 • 1 κουταλάκι του γλυκού γαρίφαλα σε σκόνη (5 γρ.)
 • 1 κουταλιά της σούπας ραπανάκι (15 γρ.)
 • Μέλι (15 γρ.)
 • Χλιαρό νερό (200 ml)

Παρασκευή

 • Συνδυάστε όλα τα συστατικά και βάλτε τα στο χλιαρό νερό.
 • Τώρα, κάντε γαργάρες με το μείγμα για 2 με 3 λεπτά.
 • Επαναλάβετε καθημερινά μέχρι να νιώσετε καλύτερα.

3. Εξαιρετικός σύμμαχος για τη στοματική υγιεινή

Γυναίκα δείχνει τη γλώσσα της

Οι αντιμικροβιακές ιδιότητες του γαρίφαλου βελτιώνουν τη στοματική υγιεινή, βοηθούν στην αποτροπή και την αντιμετώπιση λοιμώξεων του στόματος, και καταπολεμούν την κακοσμία.

Ακόμη μία από τις φαρμακευτικές χρήσεις του γαρίφαλου είναι αυτή που βοηθά στη στοματική υγιεινή. Όχι μόνο επειδή μειώνει την ανάπτυξη των βακτηρίων που προκαλούν προβλήματα στα ούλα και μολύνσεις, αλλά επειδή μειώνει την πλάκα, τον πονόδοντο και την κακοσμία.

Συστατικά

 • 2 κλωνάρια μαϊντανό
 • 3 γαρίφαλα
 • 2 κούπες νερό (400 ml)

Παρασκευή

 • Πρώτα, βράστε το νερό.
 • Μόλις βράσει, προσθέστε τον μαϊντανό και τα γαρίφαλα.
 • Μειώστε τη φωτιά και αφήστε το μείγμα να βράσει για 2 λεπτά.
 • Έπειτα, αφαιρέστε από τη φωτιά, καλύψτε το ρόφημα, και αφήστε το να καθίσει για 10 με 15 λεπτά.
 • Στη συνέχεια σουρώστε.
 • Τέλος, πίνετε το έγχυμα τρεις φορές την ημέρα για καλύτερα αποτελέσματα.

 

4. Οι φαρμακευτικές χρήσεις του γαρίφαλου ως θεραπεία για το συκώτι

Αυτό το καρύκευμα περιέχει μια δραστική ουσία που ονομάζεται ευγενόλη και είναι ιδιαίτερα ωφέλιμη για την υγεία του ήπατος. Η ευγενόλη μπορεί να συμβάλει στην αντιμετώπιση του λιπώδους ήπατος και τις επιπτώσεις του οξειδωτικού άγχους. Μπορεί επίσης να βοηθήσει το σώμα να καταπολεμήσει την κίρρωση του ήπατος.

Συστατικά

 • 5 γαρίφαλα
 • 1 κούπα νερό (200 ml)
 • 1 κουταλιά της σούπας μέλι (15 γρ.)

Παρασκευή

 • Βράστε το νερό.
 • Μόλις βράσει το νερό, προσθέστε τα γαρίφαλα.
 • Έπειτα, καλύψτε το μείγμα και αφήστε το να καθίσει για 10 λεπτά.
 • Στη συνέχεια, σουρώστε και προσθέστε μέλι.
 • Πίνετε μία φορά την ημέρα για 2 συνεχόμενες εβδομάδες για καλύτερα αποτελέσματα.

Ανακαλύψτε: 8 πιθανά σημάδια προβλημάτων με το πεπτικό σύστημα

5. Εξαιρετική θεραπεία για τον βήχα

Φαρμακευτικές χρήσεις του γαρίφαλου

Το γαρίφαλο βοηθά στην ενδυνάμωση του ανοσοποιητικού συστήματος, κάτι ιδιαίτερα ωφέλιμο κατά τη διάρκεια κρυολογήματος ή γρίπης.

Αυτό το φυσικό συστατικό είναι καταπληκτικό στην αντιμετώπιση του βήχα ή άλλων αναπνευστικών προβλημάτων. Οι ιδιότητές του βοηθούν στην καταπολέμηση των ιών και των βακτηρίων που επηρεάζουν τους πνεύμονες. Επιπλέον, ενδυναμώνουν το ανοσοποιητικό σύστημα.

Συστατικά

 • 3 γαρίφαλα
 • 1 κούπα νερό (200 ml)
 • Χυμό από 1/2 λεμόνι
 • 1 κουταλιά της σούπας μέλι (15 γρ.)

Παρασκευή

 • Πρώτα, βράστε το νερό.
 • Μόλις βράσει, προσθέστε τα γαρίφαλα, το χυμό λεμονιού και το μέλι.
 • Αφήστε το μείγμα να ποτίσει για 10 λεπτά και πιείτε.
 • Να πίνετε το έγχυμα κάθε βράδυ πριν κοιμηθείτε ή μέχρι να εξαφανιστούν τα συμπτώματα.

Προσοχή!

Παρότι υπάρχουν αρκετά φαρμακευτικά οφέλη από τη χρήση του γαρίφαλου, υπάρχουν και ορισμένες περιπτώσεις στις οποίες δε θα πρέπει να καταναλώνεται.

Για παράδειγμα, όσοι υποφέρουν από ηπατική ανεπάρκεια εξαιτίας της νόσου του Crohnθα πρέπει να αποφεύγουν την κατανάλωση γαρίφαλου. Έγκυες και θηλάζουσες γυναίκες θα πρέπει το αποφεύγουν επίσης.

Φυσικά, αν έχετε οποιαδήποτε αμφιβολία ή ανησυχία, θα πρέπει να συμβουλευτείτε τον/ην γιατρό σας ή έναν ειδικό υγείας.

Το γαρίφαλο χρησιμοποιείται από αρχαιοτάτων χρόνων ως φαρμακευτικό φυτό. Ανακαλύψτε ορισμένες από τις χρήσεις του σε αυτό το άρθρο.

Εσείς γνωρίζετε τις φαρμακευτικές χρήσεις του γαρίφαλου;

Το γαρίφαλο χρησιμοποιείται από αρχαιοτάτων χρόνων ως φαρμακευτικό φυτό για την καταπολέμηση συγκεκριμένων ασθενειών. Προέρχεται από το δένδρο Syzygium aromaticum και οι ιδιότητές του προάγουν την υγεία του πεπτικού συστήματος, ενώ βελτιώνουν τον μεταβολισμό.

Αν και είναι περισσότερο γνωστό ως μπαχαρικό για τη μαγειρική, πλέον είναι ιδιαίτερα δημοφιλές και ως φυσική θεραπεία.

Ωστόσο, αρκετοί άνθρωποι δε γνωρίζουν όλα τα υγιεινά οφέλη του. Παραδείγματος χάρη, είναι σημαντική πηγή τανίνων, φλαβονοειδών, στερόλων, και άλλων στοιχείων που βελτιώνουν την υγεία. Σε αυτό το άρθρο, θα ρίξουμε μια ματιά σε ορισμένες από τις πολλές χρήσεις του γαρίφαλου.

Φαρμακευτικές χρήσεις του γαρίφαλου

Το γαρίφαλο χρησιμοποιείται ως μπαχαρικό, σε όλον τον κόσμο, για πολλά διαφορετικά φαγητά όπως κρέας, γλυκά, ροφήματα, κ.λπ.. Ο λόγος είναι το δυνατό και ευχάριστο άρωμά του. Παρότι υπάρχουν πολλές θετικές πτυχές του γαρίφαλου, εδώ θα επικεντρωθούμε μόνο στις φαρμακευτικές του ιδιότητες.

Αρχικά, θα πρέπει να σημειώσουμε πως το γαρίφαλο δρα ως ένα πολύ δυνατό διεγερτικό. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να αυξήσει την όρεξη, να μειώσει τα αέρια, και να καταπολεμήσει λοιμώξεις της στοματικής κοιλότητας.

Επιπλέον, το έλαιο γαρίφαλου και τα εκχυλίσματά του, χρησιμοποιούνται σε οδοντόκρεμες και σε φάρμακα για τα δόντια.

Όπως ήδη βλέπετε, οι φαρμακευτικές χρήσεις του γαρίφαλου είναι αναρίθμητες. Συνεχίστε την ανάγνωση για να μάθετε περισσότερα για το πώς μπορεί να προστεθεί στο ντουλαπάκι με τα φάρμακα του σπιτιού.

1. Το γαρίφαλο ως θεραπεία για τα πεπτικά προβλήματα

hΓαρίφαλα σε κουτάλι

Το γαρίφαλο αποτελεί εξαιρετική θεραπεία για τα πεπτικά προβλήματα και την απαλλαγή από τα αέρια.

Μία από τις σημαντικότερες χρήσεις του γαρίφαλου είναι η βοήθεια ενάντια στα πεπτικά προβλήματα. Χάρη στην ιδιότητά του να διαλύει τα αέρια του στομάχου, αλλά και την αντιφλεγμονώδη δράση του, είναι τέλειο για την απαλλαγή από τα αέρια και τη δυσπεψία. Επίσης, τα εκχυλίσματα του γαρίφαλου μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την αντιμετώπιση ελκών.

Συστατικά

 • 5 γαρίφαλα
 • 1 κούπα νερό

Παρασκευή

 • Πρώτα, βράστε το νερό.
 • Προσθέστε τα γαρίφαλα μόλις βράσει το νερό.
 • Σβήστε τη φωτιά και αφήστε τα γαρίφαλα να ποτίσουν στο νερό για 10 λεπτά.
 • Μετά το πέρας των 10 λεπτών, σουρώστε και πιείτε.
 • Πίνετε 2 φορές την ημέρα για 3 συνεχόμενες ημέρες για καλύτερα αποτελέσματα.

2. Οι φαρμακευτικές χρήσεις του γαρίφαλου βοηθούν στον πονόλαιμο

Το γαρίφαλο έχει αντιμικροβιακές ιδιότητες με τις οποίες μπορείτε να εξουδετερώσετε τους μικροοργανισμούς που ερεθίζουν τον λαιμό.

Αν και δε θα πρέπει να τρώγεται μόνο του, είναι αρκετά αποτελεσματικό όταν καταναλώνεται μαζί με άλλα υγιεινά συστατικά.

Συστατικά

 • 1 κουταλάκι του γλυκού γαρίφαλα σε σκόνη (5 γρ.)
 • 1 κουταλιά της σούπας ραπανάκι (15 γρ.)
 • Μέλι (15 γρ.)
 • Χλιαρό νερό (200 ml)

Παρασκευή

 • Συνδυάστε όλα τα συστατικά και βάλτε τα στο χλιαρό νερό.
 • Τώρα, κάντε γαργάρες με το μείγμα για 2 με 3 λεπτά.
 • Επαναλάβετε καθημερινά μέχρι να νιώσετε καλύτερα.

3. Εξαιρετικός σύμμαχος για τη στοματική υγιεινή

Γυναίκα δείχνει τη γλώσσα της

Οι αντιμικροβιακές ιδιότητες του γαρίφαλου βελτιώνουν τη στοματική υγιεινή, βοηθούν στην αποτροπή και την αντιμετώπιση λοιμώξεων του στόματος, και καταπολεμούν την κακοσμία.

Ακόμη μία από τις φαρμακευτικές χρήσεις του γαρίφαλου είναι αυτή που βοηθά στη στοματική υγιεινή. Όχι μόνο επειδή μειώνει την ανάπτυξη των βακτηρίων που προκαλούν προβλήματα στα ούλα και μολύνσεις, αλλά επειδή μειώνει την πλάκα, τον πονόδοντο και την κακοσμία.

Συστατικά

 • 2 κλωνάρια μαϊντανό
 • 3 γαρίφαλα
 • 2 κούπες νερό (400 ml)

Παρασκευή

 • Πρώτα, βράστε το νερό.
 • Μόλις βράσει, προσθέστε τον μαϊντανό και τα γαρίφαλα.
 • Μειώστε τη φωτιά και αφήστε το μείγμα να βράσει για 2 λεπτά.
 • Έπειτα, αφαιρέστε από τη φωτιά, καλύψτε το ρόφημα, και αφήστε το να καθίσει για 10 με 15 λεπτά.
 • Στη συνέχεια σουρώστε.
 • Τέλος, πίνετε το έγχυμα τρεις φορές την ημέρα για καλύτερα αποτελέσματα.

 

4. Οι φαρμακευτικές χρήσεις του γαρίφαλου ως θεραπεία για το συκώτι

Αυτό το καρύκευμα περιέχει μια δραστική ουσία που ονομάζεται ευγενόλη και είναι ιδιαίτερα ωφέλιμη για την υγεία του ήπατος. Η ευγενόλη μπορεί να συμβάλει στην αντιμετώπιση του λιπώδους ήπατος και τις επιπτώσεις του οξειδωτικού άγχους. Μπορεί επίσης να βοηθήσει το σώμα να καταπολεμήσει την κίρρωση του ήπατος.

Συστατικά

 • 5 γαρίφαλα
 • 1 κούπα νερό (200 ml)
 • 1 κουταλιά της σούπας μέλι (15 γρ.)

Παρασκευή

 • Βράστε το νερό.
 • Μόλις βράσει το νερό, προσθέστε τα γαρίφαλα.
 • Έπειτα, καλύψτε το μείγμα και αφήστε το να καθίσει για 10 λεπτά.
 • Στη συνέχεια, σουρώστε και προσθέστε μέλι.
 • Πίνετε μία φορά την ημέρα για 2 συνεχόμενες εβδομάδες για καλύτερα αποτελέσματα.

 

5. Εξαιρετική θεραπεία για τον βήχα

Φαρμακευτικές χρήσεις του γαρίφαλου

Το γαρίφαλο βοηθά στην ενδυνάμωση του ανοσοποιητικού συστήματος, κάτι ιδιαίτερα ωφέλιμο κατά τη διάρκεια κρυολογήματος ή γρίπης.

Αυτό το φυσικό συστατικό είναι καταπληκτικό στην αντιμετώπιση του βήχα ή άλλων αναπνευστικών προβλημάτων. Οι ιδιότητές του βοηθούν στην καταπολέμηση των ιών και των βακτηρίων που επηρεάζουν τους πνεύμονες. Επιπλέον, ενδυναμώνουν το ανοσοποιητικό σύστημα.

Συστατικά

 • 3 γαρίφαλα
 • 1 κούπα νερό (200 ml)
 • Χυμό από 1/2 λεμόνι
 • 1 κουταλιά της σούπας μέλι (15 γρ.)

Παρασκευή

 • Πρώτα, βράστε το νερό.
 • Μόλις βράσει, προσθέστε τα γαρίφαλα, το χυμό λεμονιού και το μέλι.
 • Αφήστε το μείγμα να ποτίσει για 10 λεπτά και πιείτε.
 • Να πίνετε το έγχυμα κάθε βράδυ πριν κοιμηθείτε ή μέχρι να εξαφανιστούν τα συμπτώματα.

Προσοχή!

Παρότι υπάρχουν αρκετά φαρμακευτικά οφέλη από τη χρήση του γαρίφαλου, υπάρχουν και ορισμένες περιπτώσεις στις οποίες δε θα πρέπει να καταναλώνεται.

Για παράδειγμα, όσοι υποφέρουν από ηπατική ανεπάρκεια εξαιτίας της νόσου του Crohnθα πρέπει να αποφεύγουν την κατανάλωση γαρίφαλου. Έγκυες και θηλάζουσες γυναίκες θα πρέπει το αποφεύγουν επίσης.

Φυσικά, αν έχετε οποιαδήποτε αμφιβολία ή ανησυχία, θα πρέπει να συμβουλευτείτε τον/ην γιατρό σας ή έναν ειδικό υγείας.

Παρασκευή, 13 Μαρτίου 2020 21:12

ΜΗΝ ΣΤΑΜΑΤΑΣ ΝΑ ΟΝΕΙΡΕΥΕΣΑΙ!!!

ΜΗΝ ΣΤΑΜΑΤΑΣ ΝΑ ΟΝΕΙΡΕΥΕΣΑΙ!!!

Οι περισσότεροι άνθρωποι του σημερινού κόσμου, είναι γεμάτοι προβλήματα, ανησυχίες και φοβίες με καταστάσεις της καθημερινότητας,

και έπαψαν να σκέφτονται σαν παιδιά, έπαψαν να είναι δημιουργικοί, έπαψαν να ονειρεύονται υπέροχους στόχους και σχέδια για το μέλλον.

Ένας Νους, γεμάτος προβλήματα, είναι ένας Νους...ακρωτηριασμένος.

Ένας Νους ακρωτηριασμένος, παύει να είναι κύριος του εαυτού του, και επιτρέπει στους φόβους, να γίνουν ο οδηγός του,

στερώντας του το σημαντικότερο στοιχείο για κάθε επιτυχία, δηλαδή, την αποφασιστικότητα.

Ακόμα σημαντικότερο...δημιουργεί βαριά ψυχικά νοσήματα.

Νοσήματα που είναι θέμα χρόνου να σωματοποιηθούν, δημιουργώντας βαριές ασθένειες στο σώμα.

Τα συναισθήματα της Ψυχής, ασκούν την επίδρασή τους στο σώμα, λέει ο Τιτάνας Αριστοτέλης.

Είναι πολύ σημαντικό, να περνάμε στην δεξιά φάση του εγκεφάλου, δηλαδή την φαντασία και την δημιουργικότητα.

30 λεπτά την ημέρα ασχολήσου με κάτι δημιουργικό, είτε ζωγραφική, είτε μουσική, είτε ποίηση, είτε χαρακτική, είτε γλυπτική, οτιδήποτε θα σε βάλει σε δημιουργική κατάσταση.

Απόφυγε να βλέπεις ειδήσεις και πολιτικές συζητήσεις, μιας και 15 λεπτά μόνο ειδήσεων, μπορούν να διαλύσουν το ανοσοποιητικό σου σύστημα για μέρες.

Βάλε τουλάχιστον 30 λεπτά περπάτημα την ημέρα, μην μένεις διαρκώς κλεισμένος στους 4 τοίχους, μιας και όπως μας λέει ο μεγάλος Νικηφόρος Βρεττάκος:

Παίρνω και βγάζω την Ψυχή μου βόλτα,
κάθε που σκληραίνει το χαμογελό της!

 
Παρασκευή, 13 Μαρτίου 2020 21:07

ΜΗΝ ΣΤΑΜΑΤΑΣ ΝΑ ΟΝΕΙΡΕΥΕΣΑΙ!!!

ΜΗΝ ΣΤΑΜΑΤΑΣ ΝΑ ΟΝΕΙΡΕΥΕΣΑΙ!!!

Οι περισσότεροι άνθρωποι του σημερινού κόσμου, είναι γεμάτοι προβλήματα, ανησυχίες και φοβίες με καταστάσεις της καθημερινότητας,

και έπαψαν να σκέφτονται σαν παιδιά, έπαψαν να είναι δημιουργικοί, έπαψαν να ονειρεύονται υπέροχους στόχους και σχέδια για το μέλλον.

Ένας Νους, γεμάτος προβλήματα, είναι ένας Νους...ακρωτηριασμένος.

Ένας Νους ακρωτηριασμένος, παύει να είναι κύριος του εαυτού του, και επιτρέπει στους φόβους, να γίνουν ο οδηγός του,

στερώντας του το σημαντικότερο στοιχείο για κάθε επιτυχία, δηλαδή, την αποφασιστικότητα.

Ακόμα σημαντικότερο...δημιουργεί βαριά ψυχικά νοσήματα.

Νοσήματα που είναι θέμα χρόνου να σωματοποιηθούν, δημιουργώντας βαριές ασθένειες στο σώμα.

Τα συναισθήματα της Ψυχής, ασκούν την επίδρασή τους στο σώμα, λέει ο Τιτάνας Αριστοτέλης.

Είναι πολύ σημαντικό, να περνάμε στην δεξιά φάση του εγκεφάλου, δηλαδή την φαντασία και την δημιουργικότητα.

30 λεπτά την ημέρα ασχολήσου με κάτι δημιουργικό, είτε ζωγραφική, είτε μουσική, είτε ποίηση, είτε χαρακτική, είτε γλυπτική, οτιδήποτε θα σε βάλει σε δημιουργική κατάσταση.

Απόφυγε να βλέπεις ειδήσεις και πολιτικές συζητήσεις, μιας και 15 λεπτά μόνο ειδήσεων, μπορούν να διαλύσουν το ανοσοποιητικό σου σύστημα για μέρες.

Βάλε τουλάχιστον 30 λεπτά περπάτημα την ημέρα, μην μένεις διαρκώς κλεισμένος στους 4 τοίχους, μιας και όπως μας λέει ο μεγάλος Νικηφόρος Βρεττάκος:

Παίρνω και βγάζω την Ψυχή μου βόλτα,
κάθε που σκληραίνει το χαμογελό της!

ΜΗΝ ΣΤΑΜΑΤΑΣ ΝΑ ΟΝΕΙΡΕΥΕΣΑΙ!!!

Οι περισσότεροι άνθρωποι του σημερινού κόσμου, είναι γεμάτοι προβλήματα, ανησυχίες και φοβίες με καταστάσεις της καθημερινότητας,

και έπαψαν να σκέφτονται σαν παιδιά, έπαψαν να είναι δημιουργικοί, έπαψαν να ονειρεύονται υπέροχους στόχους και σχέδια για το μέλλον.

Ένας Νους, γεμάτος προβλήματα, είναι ένας Νους...ακρωτηριασμένος.

Ένας Νους ακρωτηριασμένος, παύει να είναι κύριος του εαυτού του, και επιτρέπει στους φόβους, να γίνουν ο οδηγός του,

στερώντας του το σημαντικότερο στοιχείο για κάθε επιτυχία, δηλαδή, την αποφασιστικότητα.

Ακόμα σημαντικότερο...δημιουργεί βαριά ψυχικά νοσήματα.

Νοσήματα που είναι θέμα χρόνου να σωματοποιηθούν, δημιουργώντας βαριές ασθένειες στο σώμα.

Τα συναισθήματα της Ψυχής, ασκούν την επίδρασή τους στο σώμα, λέει ο Τιτάνας Αριστοτέλης.

Είναι πολύ σημαντικό, να περνάμε στην δεξιά φάση του εγκεφάλου, δηλαδή την φαντασία και την δημιουργικότητα.

30 λεπτά την ημέρα ασχολήσου με κάτι δημιουργικό, είτε ζωγραφική, είτε μουσική, είτε ποίηση, είτε χαρακτική, είτε γλυπτική, οτιδήποτε θα σε βάλει σε δημιουργική κατάσταση.

Απόφυγε να βλέπεις ειδήσεις και πολιτικές συζητήσεις, μιας και 15 λεπτά μόνο ειδήσεων, μπορούν να διαλύσουν το ανοσοποιητικό σου σύστημα για μέρες.

Βάλε τουλάχιστον 30 λεπτά περπάτημα την ημέρα, μην μένεις διαρκώς κλεισμένος στους 4 τοίχους, μιας και όπως μας λέει ο μεγάλος Νικηφόρος Βρεττάκος:

Παίρνω και βγάζω την Ψυχή μου βόλτα,
κάθε που σκληραίνει το χαμογελό της!

«Η Ντροπή της Ευρώπης»

O νομπελίστας ποιητής Γκίντερ Γκρας απευθύνεται στην Ευρώπη και την προειδοποιεί ότι κινδυνεύει, αν δεν στηρίξει τη χώρα που τη δημιούργησε.

«η απληστία των τραπεζών, των επιτρόπων και των εγκαθέτων τους» θα προκαλέσει τον Ιερό Θυμό (Μήνι) των ίδιων των θεών.

Δίχως την Ελλάδα η Ευρώπη θα είναι φτωχότερη, μία ήπειρος φθαρμένη και στερημένη από οποιαδήποτε πνευματικότητα.

«Η Ντροπή της Ευρώπης»

Στο χάος κοντά, γιατί δεν συμμορφώθηκε στις αγορές· κι Εσύ μακριά από τη Χώρα, που σου χάρισε το λίκνο.

Οσα Εσύ με την ψυχή ζήτησες και νόμισες πως βρήκες, τώρα θα καταλυθούν, και θα εκτιμηθούν σαν σκουριασμένα παλιοσίδερα.

Σαν οφειλέτης διαπομπευμένος και γυμνός, υποφέρει μια Χώρα· κι Εσύ, αντί για το ευχαριστώ που της οφείλεις, προσφέρεις λόγια κενά.

Καταδικασμένη σε φτώχεια η Χώρα αυτή, που ο πλούτος της κοσμεί Μουσεία: η λεία που Εσύ φυλάττεις.

Χώρα χωρίς δικαιώματα, που η ισχυρογνώμονη εξουσία ολοένα και περισσότερο της σφίγγει το ζωνάρι.

Πιες επιτέλους, πιες! (το κώνειο) κραυγάζουν οι εγκάθετοι "ηγεμόνες"· όμως ο Σωκράτης, με οργή σου επιστρέφει το κύπελλο γεμάτο ώς επάνω.

Θα καταραστούν εν χορώ, οι θεοί, ό,τι είναι δικό σου, που τον Ολυμπό, ζητάς ν' απαλλοτριώσεις.

Στερημένη από πνεύμα, Ευρώπη θα φθαρείς, χωρίς τη Χώρα, που το πνεύμα της, εσένα, Ευρώπη, εδημιούργησε."

Απο την Maria Tyradelli

Τρίτη, 03 Μαρτίου 2020 19:13

Το παιδί και ο κουρέας

Ένα νεαρό αγόρι μπαίνει σε ένα κουρείο και ο κουρέας ψιθυρίζει στον πελάτη: «Αυτό είναι το πιο χαζό παιδί στον κόσμο. Δες». Ο κουρέας τότε βάζει ένα δολάριο στο ένα χέρι και κάτι ψιλά στο άλλο. «Διάλεξε όποιο θες», λέει στο παιδί. Το παιδί παίρνει τα ψιλά και φεύγει. «Τι σου είπα;», λέει ο κουρέας, «το παιδί δεν θα μάθει ποτέ». Αργότερα, ο πελάτης συναντά το παιδί στον δρόμο, να τρώει παγωτό. «Να σε ρωτήσω, νεαρέ, γιατί δεν πήρες το δολάριο;», ρώτησε ο πελάτης. «Τη μέρα που θα πάρω το δολάριο, το παιχνίδι θα τελειώσει», λέει το παιδί.

Δευτέρα, 24 Φεβρουαρίου 2020 15:35

Τα Συλλυπητήρια Στην Οικογένεια

Έφυγε από τη ζωή στις 23/2/2020 ο Νίκος Μπαλάσκας της (Παναγούλας) Ο Σύλλογος του χωρίου εκφράζει τα συλλυπητήρια στην οικογένει του.

Σελίδα 1 από 173

Χορηγοί

Παναγιωτόπουλοι
Αγγελόπουλος Παναγιώτης
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…