Σύλλογος Κλινδαίων Νομού Ηλείας

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ"

Κατηγοριες

Μια βουτιά στη θάλασσα μπορεί να βελτιώσει την υγεία και τη διάθεση σας. Οι λόγοι που απολαμβάνετε το κολύμπι στη θάλασσα είναι πολύ περισσότεροι από τη δροσιά και τις στιγμές χαλάρωσης που προσφέρει, καθώς το θαλασσινό νερό έχει πλούσιες ευεργετικές ιδιότητες.

Βουλωμένη μύτη: Το θαλασσινό νερό έχει τη δυνατότητα να ανακουφίζει από τα συμπτώματα της γρίπης ή του κρυώματος, καθώς και να θεραπεύσει τη βρογχίτιδα και την ιγμορίτιδα. Η εισπνοή χλωριούχου νατρίου ή θαλασσινού νερού, βοηθά στη χαλάρωση της βλέννας και στη θεραπεία πνευμονικών προβλημάτων. Είναι ένα φυσικό αντισηπτικό, καθώς αυξάνει την ικανότητα του σώματός μας να καταπολεμά τις λοιμώξεις και να σκοτώνει παράσιτα, βακτήρια και μύκητες.

 

Αποτοξίνωση και απολέπιση: Το θαλασσινό αλάτι είναι πλούσιο σε βιταμίνη C και μαγνήσιο τα οποία καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες και συνεισφέρουν στη δράση των αντιοξειδωτικών. Έτσι το αλάτι της θάλασσας μπορεί να απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα και ενθαρρύνει την παραγωγή νέων, ενώ παράλληλα να απορροφήσει τη βρωμιά και τη σκόνη που έχει περάσει στο δέρμα Είναι ένα φυσικό απολεπιστικό! Η επαφή με το θαλασσινό νερό είναι η λύση για τη βελτίωση της υφής του δέρματος και για την αύξηση της ελαστικότητας του.

Αρθρώσεις: Το νερό της  θάλασσας είναι ιδιαίτερα ευεργετικό σε παθήσεις του μυοσκελετικού συστήματος. Τα άτομα που κολυμπούν συστηματικά απαλλάσσονται από  τέτοιου είδους ενοχλήσεις, καθώς τα άλατα και ιχνοστοιχεία του θαλασσινού νερού δρουν ευεργετικά στις αρθρώσεις του ανθρώπινου σώματος. 

Κυκλοφορία αίματος :Το κολύμπι σε θαλασσινό νερό μπορεί να διευκολύνει την κυκλοφορία του αίματος στο σώμα σας. Αυτός είναι και ένας από τους βασικούς σκοπούς της θαλασσοθεραπείας. Ουσιαστικά η κολύμβηση σε ζεστό θαλασσινό νερό βελτιώνει την κυκλοφορία με το να αποκαθιστά βασικά μέταλλα που έχουν μειωθεί από το άγχος, την κακή διατροφή και τη μόλυνση του περιβάλλοντος.

Ηρεμία και καλή διάθεση: Το θαλασσινό νερό αποτελεί σύμμαχο για τη συνολική βελτίωση της υγείας και της ευημερίας. Μπορεί να βοηθήσει στην αναζωογόνηση του μυαλού και του σώματος.Το μαγνήσιο του θαλασσινού νερού ανακουφίζει από τη νευρική ερεθιστικότητα και αυξάνει την αίσθηση της ηρεμίας ενώ και το λίθιο και το βρώμιο που συνυπάρχουν θεωρούνται εξίσου ηρεμιστικά στοιχεία.

Μαθαίνοντας να ζούμε με ένα θετικό τρόπο σκέψης κερδίζουμε σε όλο το φάσμα των επαγγελματικών, κοινωνικών και προσωπικών μας σχέσεων και απολαμβάνουμε συναισθηματική υγεία, ηρεμία του νου και ευτυχία, αποτρέποντας έτσι, σε μεγάλο βαθμό, ακόμη και τις ασθένειες του σώματος. 

Σκέψεις που "ξεπηδούν" από τον ανθρώπινο εγκέφαλο

Ο εγκέφαλος του ανθρώπου «παράγει» αμέτρητες σκέψεις όλο το εικοσιτετράωρο. Οι σκέψεις πετάγονται με αφορμή οποιοδήποτε ερέθισμα από το ένα θέμα στο άλλο σαν κινηματογραφική ταινία χωρίς τέλος. Το τί ακριβώς σκεφτόμαστε είναι βέβαιο ότι πολλοί από εμάς δεν το προσέχουν ποτέ. Όμως, μέσα μας υπάρχουν πολλές μπερδεμένες σκέψεις, οι οποίες προσελκύουν τα φαινομενικά χαοτικά γεγονότα που βιώνουμε. Για να εντοπίσουμε τις σκέψεις αυτές που κατατρέχουν το νου μας, απαιτείται σοβαρή αυτοπειθαρχία και διαρκής αυτοπαρατήρηση. Σκοπός είναι να έχουμε εξ ολοκλήρου τον έλεγχο του νου, ώστε να μετατρέπουμε ό,τι αρνητικό ξεπετάγεται από εκεί, σε θετική αντίληψη για τον εαυτό μας και τη ζωή γενικότερα.

Τί είναι η Θετική Σκέψη για τον ψυχισμό μας

Στις δύσκολες μέρες που όλοι περνάμε χρειάζεται να αναπτύξουμε τη θετική σκέψη, για να μπορέσουμε πιο ομαλά να προσαρμοστούμε στις σημερινές συνθήκες ή ακόμα και να επωφεληθούμε. Το πώς τα πηγαίνεις στην ζωή σου σήμερα έχει να κάνει και με τον τρόπο σκέψης σου (πέρα από τους εξωτερικούς παράγοντες). Αν όσο θυμάσαι τον εαυτό σου σκεφτόσουν αρνητικά, τότε μπορεί να μην βρίσκεσαι σήμερα στην καλύτερη κατάσταση στη ζωή σου.

Η θετική σκέψη αποτελεί μια πιο θετική αντιμετώπιση και προσέγγιση των καταστάσεων, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα ζούμε σε μια ιδεατή κατάσταση μακριά από την πραγματικότητα. Άρα, λοιπόν, αυτό που χρειάζεται είναι να χρησιμοποιούμε τη θετική σκέψη ή αλλιώς τη θετική θεώρηση των πραγμάτων, για να μπορούμε να δούμε πίσω από την δυσκολία/αναποδιά που εμφανίζεται.

Κανείς θα σκεφτεί πως είναι αρκετά δύσκολο, όταν όλοι και όλα γύρω σου είναι αρνητικά, να προσπαθείς να βρεις μια ηλιαχτίδα θετικότητας. Για να μπορέσεις να αντεπεξέλθεις σε αυτή την κατάσταση, πρέπει να μπορείς να βλέπεις σε τι μπορείς να επωφεληθείς από μια δύσκολη κατάσταση, πώς μπορείς να δεις μια ευκαιρία, εκεί που όλοι βλέπουν αποτυχία και πανικό.

Η θετική σκέψη είναι δημιουργία, επίλυση, ανανέωση, βελτίωση. Το μυαλό μας είναι ένα ευέλικτο εργαλείο το οποίο μπορεί να κάνει ό,τι του πούμε εμείς και να το πετύχει. Αυτό που χρειαζόμαστε είναι η δύναμη να απωθήσουμε τις αρνητικές σκέψεις, όταν εμφανίζονται και να τις αντικαταστήσουμε με θετικές! Γι' αυτό το να σκεφτόμαστε τα καλά και τα εποικοδομητικά για τον εαυτό μας και για τους άλλους, αποτελεί από μόνο του ένδειξη υγείας και αρμονίας.

Η θετική σκέψη επιτυγχάνεται όχι με την επιφανειακή, ψεύτικη επανάληψη θετικών δηλώσεων προς κάτι, αλλά με την εσωτερική ουσιαστική θετική στάση ζωής. Θετική σκέψη σημαίνει:

• Να βλέπουμε τα εμπόδια σαν ευκαιρίες που μας δυναμώνουν και όχι σαν σημάδια αποτυχίας και κακοτυχίας.

• Να αναγνωρίζουμε και να αναπτύσσουμε τα προτερήματά μας, αποκτώντας αυτοπεποίθηση.

• Να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι, αποβάλλοντας τα ελαττώματα μας και κερδίζοντας αυτοεκτίμηση.

• Να αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα της καθημερινότητας, «δαμάζοντας» τη στενοχώρια και την απόγνωση, αποκτώντας έτσι εσωτερική κυριαρχία ώστε να δίνουμε τη σωστή λύση σε κάθε περίπτωση.

• Να βλέπουμε πάντα το ποτήρι μισογεμάτο, απολαμβάνοντας τη χαρά των προσπαθειών μας, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα.

• Να έχουμε την ικανότητα να μετατρέπουμε το μόλυβδο σε χρυσό, αναδεικνύοντας την αγνή εσωτερική μας ομορφιά και όχι τα αρνητικά απωθημένα μας.

Τεχνικές αλλαγής από Αρνητική σε Θετική Σκέψη

Κάθισε σε ένα αναπαυτικό μέρος (καλό θα είναι να μην είναι το κρεβάτι, γιατί μπορεί να αποκοιμηθείς), όπως μια καρέκλα ή πολυθρόνα. Χαλάρωσε και άρχισε αργά να μετράς από το 10 μέχρι το 1 αντίστροφα. Σε κάθε αριθμό που θα λες θα χαλαρώνεις ακόμα πιο βαθιά νου και σώμα.

Είσαι σε ένα δωμάτιο με μια μεγάλη οθόνη και μόλις την ανοίγεις βλέπεις μέσα τον εαυτό σου, όπως είναι στην καθημερινότητα του. Η εικόνα δεν είναι πολύ καλή, γιατί τα βλέπεις όλα ασπρόμαυρα.

Θυμήσου και οπτικοποίησε μια παλιότερη εμπειρία που όλα σου πήγαιναν στραβά, σκεφτόσουν αρνητικά και ό,τι κι αν έκανες κατέληγε σε λάθος! Αυτή είναι η ζωή που έχεις όταν κανεις αρνητικές σκέψεις και αυτό δεν σου αρέσει καθόλου, γιατί από το στρες σφίγγεται το στομάχι σου και σε πιάνει το κεφάλι σου.

Τώρα πάρε το τηλεκοντρόλ και άλλαξε κανάλι. Τώρα η εικόνα είναι έγχρωμη και καθαρή.

Φέρε στο μυαλό σου και οπτικοποίησε μια περίοδο στην ζωή σου ή μια κατάσταση, ή ένα στιγμιαίο συναίσθημα που σου δημιούργησε ιδιαίτερη ευφορία και χαρά! Δώσε χρόνο στο εαυτό σου, όσο χρειάζεται. Νιώσε, δες, άκου τις πηγαίες σου σκέψεις μέσα από όλη αυτή την ανάμνηση και παρατήρησε τα συναισθήματα που σου δημιουργούνται τη στιγμή αυτή (αυτοπεποίθηση, συγκέντρωση, αυτοέλεγχο, ηρεμία, σιγουριά κλπ.) και πόσο δυνατά είναι, σχηματίζοντας στο νου μία κλίμακα νοερής απεικόνισης συναισθημάτων από το 1-10.

Κάνε ένα βήμα μέσα στην τεράστια τηλεόραση και γίνε ένα με τα επιθυμητά σου συναισθήματα, με τον επιθυμητό εαυτό σου. Νιώσε τί ωραία που νιώθεις, άκου και βίωσε αυτή την ηρεμία και την ανεμελιά!

Συνειδητοποίησε στο τέλος της ημέρας τα βαθύτερα θέλω σου και αυτά που σε κάνουν αβίαστα χαρούμενο, γεμάτο ζωή και ενεργητικό!

Η θετική σκέψη ως στάση ζωής καλλιεργείται στο μυαλό με πολύ απλό και φυσικό τρόπο. Σε κάθε περίπτωση, το να ζητήσει κανείς βοήθεια όταν αισθάνεται ότι το έχει ανάγκη, αποτελεί από μόνο του το πρώτο και σπουδαιότερο βήμα προς αυτήν τη κατάκτηση.

Ας θυμόμαστε πάντα...«Είμαι ό,τι σκέφτομαι και σκέφτομαι ό,τι είμαι».

 

Σίγουρα θα έχετε ακούσει για το κάλιο. Πρόκειται για ένα αρκετά γνωστό θρεπτικό στοιχείο, αλλά γιατί είναι σημαντικό και από πού μπορούμε να το βρούμε;

Το κάλιο είναι στην πραγματικότητα ένα μέταλλο, απαραίτητο για τη μυϊκή λειτουργία. Χαλαρώνει τα τοιχώματα των αιμοφόρων αγγείων, που με τη σειρά τους μειώνουν την αρτηριακή πίεση και βοηθούν στην αποφυγή κραμπών, σύμφωνα με τη Ιατρική Σχολή του Harvard. Αυτό το καταφέρνει, διασφαλίζοντας ότι το νερό βρίσκεται σε ισορροπία ανάμεσα στα κύτταρα και στα υγρά έξω από αυτά και ότι συγκεκριμένα ένζυμα στα κύτταρά σας λειτουργούν σωστά.

Η συνιστώμενη ποσότητα πρόσληψης καλίου για τους ενήλικες

Πόσο κάλιο χρειάζεται κατά μέσο όρο ένας μέσος, υγιής ενήλικας; Σχεδόν 4.700 mg/ μέρα, σύμφωνα με τους επιστήμονες. Πρακάτω προτείνονται ορισμένες σπουδαίες πηγές καλίου και η ακριβής περιεκτικότητά τους σε αυτό το πολύτιμο θρεπτικό στοιχείο:

• 1 μεσαία ψημένα πατάτα με τη φλούδα: 930mg

• 1 κούπα μαγειρεμένο σπανάκι: 840mg

• 1 μεσαία μπανάνα: 420mg

• 1 κούπα κομμένα καρότα: 410mg

• 1 κούπα γάλα χαμηλών λιπαρών: 350 έως 380mg

• 1 κούπα μαγειρεμένο κινόα: 320mg

Όσοι αντιμετωπίζουν προβλήματα με τα νεφρά τους μπορεί να ωφεληθούν από μια δίαιτα χαμηλή σε κάλιο.

Τα αποδεδειγμένα οφέλη του καλίου

Το κάλιο αποτελεί ένα απαραίτητο κομμάτι της διατροφής μας και μπορεί ακόμα και να διαχειριστεί προβλήματα υπέρτασης. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι μειώνει τις επιδράσεις του νατρίου στον οργανισμό μας – όταν καταναλώνετε περισσότερο κάλιο, απομακρύνετε περισσότερο νάτριο μέσω των ούρων.

Υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός ερευνών που στηρίζει την ισχυρή επίδραση του καλίου. Μία συγκεκριμένα που δημοσιεύτηκε τον Νοέμβριο του 2017 στο The American Journal of Clinical Nutrition, ερεύνησε πώς το αλάτι που είναι εμπλουτισμένο με κάλιο μπορούσε να ωφελήσει ασθενείς που ανάρρωναν από εγκεφαλικό.

Η έρευνα εξέτασε 300 ασθενείς και τους χώρισε τρεις κατηγορίες: σε όσους λάμβαναν το κανονικό αλάτι, σε όσους χορηγήθηκε αλάτι εμπλουτισμένο με κάλιο και σε όσους χορηγήθηκε αλάτι εμπλουτισμένο με μαγνήσιο και κάλιο. Μετά τους έξι μήνες, οι ασθενείς της τρίτης κατηγορίας παρουσίασαν την καλύτερη νευρολογική επίδοση και δεύτεροι καλύτεροι ήταν εκείνοι της δεύτερης κατηγορίας. Οι ερευνητές συμπέραναν ότι ο συνδυασμός μαγνησίου και καλίου είχε τα ισχυρότερα οφέλη για τους ασθενείς που αναρρώνουν από εγκεφαλικό επεισόδιο.

Το κάλιο είναι σημαντικό, αλλά δεν λαμβάνουμε όλοι αρκετό από αυτό. Συγκεκριμένα, καταναλώνουμε όλο και λιγότερο, αφού προτιμάμε τις επεξεργασμένες τροφές και μειώνουμε τα φρούτα και τα λαχανικά. Ορισμένα στατιστικά στοιχεία δείχνουν ότι καταναλώνουμε το 1/3 περίπου του καλίου, σε σύγκριση με τις προηγούμενες γενιές.

Όμως, ένα διατροφικό πρόγραμμα πλούσιο σε μαγνήσιο μπορεί να επιβραδύνει ακόμα και την εξέλιξη μιας νεφροπάθειας, να μειώσει τον κίνδυνο θανάτου από καρδιοπάθειες, να ελαττώσει την αρτηριακή πίεση και τα συμπτώματα της οστεοπόρωσης. Τέλος, οι ερευνητές προσθέτουν ότι τα χαμηλά ποσοστά καλίου στο αίμα σχετίζονται με δυσανεξία στη γλυκόζη και ότι η αύξηση της πρόσληψης καλίου θα μπορούσε να προλάβει την ανάπτυξη διαβήτη τύπου 2.

Οι πιθανοί κίνδυνοι της μεγάλης ποσότητας καλίου

Όσο σημαντικό κι αν είναι το κάλιο, οι μεγάλες ποσότητές του μπορεί να προκαλέσουν ορισμένα προβλήματα στην υγεία μας. Γι’ αυτό και χρειάζεται μέτρο.
Ορισμένοι άνθρωποι βρίσκονται σε μεγαλύτερο ρίσκο ανάπτυξης υψηλών επιπέδων καλίου σε σύγκριση με άλλους.

Τα νεφρά σας βοηθούν στη ρύθμιση των ποσοτήτων του στον οργανισμό σας. Όσοι αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τα νεφρά τους δεν πρέπει να καταναλώνουν πολύ κάλιο – αν το κάνουν, μπορεί να αναπτύξουν μεγάλες ποσότητες στο αίμα, που προσδιορίζεται ως υπερκαλιαιμία.

Είναι σημαντικό να ελέγχετε τα επίπεδα καλίου σας, αφού η υπερκαλιαιμία συχνά δεν προκαλεί συμπτώματα. Αλλά σε υπερβολικά υψηλά επίπεδα, η υπερκαλιαιμία μπορεί να προκαλέσει αρρυθμίες, ναυτία, μυϊκή αδυναμία, παράλυση, ακόμα και θάνατο. Σε αυτές τις περιπτώσεις, απαιτείται άμεση ιατρική παρέμβαση.

Φυσικά, και τα χαμηλά ποσοστά καλίου επιδρούν σημαντικά στην υγεία μας. Τι είναι αυτό που προκαλεί όμως τα τόσο χαμηλά επίπεδα καλίου, μια πάθηση που ονομάζεται υποκαλιαιμία; Η συχνότερη αιτία είναι τα φάρμακα που αυξάνουν την ούρηση, μέσω της οποίας απομακρύνονται μεγάλα ποσά καλίου. Άλλες αιτίες περιλαμβάνουν τον αλκοολισμό, ένα τραύμα ή κάποιο χειρουργείο. Η διάρροια και ο εμετός επίσης μπορούν να μειώσουν τα επίπεδα καλίου.

Και αυτή η πάθηση είναι δύσκολο όμως να εντοπιστεί: μπορεί να νιώσετε αδυναμία, κόπωση, μυϊκές κράμπες, δυσκοιλιότητα ή αρρυθμίες. Σε τέτοιες περιπτώσεις, ο γιατρός προτείνει ειδικά συμπληρώματα.

Οι καλύτερες πηγές καλίου

Το κάλιο βρίσκεται σε πολλά φρούτα, λαχανικά, ακόμα και ζωικά προϊόντα. Κάποιες βασικές πηγές του περιλαμβάνουν:

• Φυλλώδη λαχανικά, όπως σπανάκι

• Φρούτα, όπως σταφύλια, ντομάτες, πορτοκάλια, νεκταρίνια, γκρέιπφρουτ, πεπόνια, μπανάνες, δαμάσκηνα

• Φασόλια

• Ξηροί καρποί και σπόροι, όπως αμύγδαλα, κολοκυθόσπορους και φιστίκια

• Γαλακτοκομικά προϊόντα, όπως γιαούρτι και γάλα με χαμηλά λιπαρά

• Κρέας, κοτόπουλο και ψάρι, όπως ο τόνος

• Μελάσα

Παρασκευή, 15 Ιουνίου 2018 17:32

Πώς παράγεται μια σοκολάτα βήμα-βήμα

Τις σοκολάτες τις απολαμβάνουμε αφού έχουν επεξεργαστεί, συσκευαστεί και διανεμηθεί στα διάφορα μαγαζιά και σουπερμάρκετ. Ωστόσο, σπάνια αναρωτιόμαστε ποια διαδικασία ακολουθείται πριν καταλήξουν συσκευασμένες στα ράφια των καταστημάτων.

Ας μάθουμε λοιπόν πώς παράγεται μια σοκολάτα βήμα-βήμα:

Αυτό το λεπτό λουλούδι είναι η αρχή κάθε σοκολάτας που έχετε γευτεί.

hPerierga.gr - Πώς παράγεται μια σοκολάτα βήμα-βήμα

Οι σπόροι του κακάο που καλλιεργούνται και κόβονται απευθείας από τα μεγάλα κλαδιά του δέντρου.

Perierga.gr - Πώς παράγεται μια σοκολάτα βήμα-βήμα 

Οι σπόροι μπορούν να έχουν πολλά διαφορετικά χρώματα.

Perierga.gr - Πώς παράγεται μια σοκολάτα βήμα-βήμα 

Μέσα σε κάθε σπόρο υπάρχει ένας λευκός πολτός που περιβάλλει τον κόκκο του κακάο.

Perierga.gr - Πώς παράγεται μια σοκολάτα βήμα-βήμα

Perierga.gr - Πώς παράγεται μια σοκολάτα βήμα-βήμα 

Έπειτα οι κόκκοι τοποθετούνται στον ήλιο για να στεγνώσουν για 7-10 ημέρες.

Perierga.gr - Πώς παράγεται μια σοκολάτα βήμα-βήμα 

Οι κόκκοι ανακατεύονται για να στεγνώνουν ομοιόμορφα.

Perierga.gr - Πώς παράγεται μια σοκολάτα βήμα-βήμα 

Perierga.gr - Πώς παράγεται μια σοκολάτα βήμα-βήμα 

Μετά το τέλος αυτής της διαδικασίας, οι σπόροι συσκευάζονται σε σάκους για να μεταφερθούν σε κατασκευαστές σοκολάτας σε όλο τον κόσμο.

Perierga.gr - Πώς παράγεται μια σοκολάτα βήμα-βήμα

Έπειτα οι κόκκοι ψήνονται.

Perierga.gr - Πώς παράγεται μια σοκολάτα βήμα-βήμα

Μετά το ψήσιμο, oι κόκκοι αλέθονται και πολτοποιούνται μέχρι να αποκτήσουν τη σωστή υφή και μορφή.

Perierga.gr - Πώς παράγεται μια σοκολάτα βήμα-βήμα

Perierga.gr - Πώς παράγεται μια σοκολάτα βήμα-βήμαhttps://perierga.gr/wp-content/uploads/2018/06/kakao13-120x80.jpg 120w, https://perierga.gr/wp-content/uploads/2018/06/kakao13-300x200.jpg 300w, https://perierga.gr/wp-content/uploads/2018/06/kakao13-768x512.jpg 768w, https://perierga.gr/wp-content/uploads/2018/06/kakao13-240x159.jpg 240w" sizes="(max-width: 800px) 100vw, 800px">

Πολλές φορές στην καθημερινότητά μας βαλλόμαστε από άγχος, ανησυχία, αρνητικές σκέψεις, που μας προκαλούν φόβο, θυμό, απογοήτευση και άλλα αρνητικά συναισθήματα. Καθώς έχουμε απομακρυνθεί από την χαρά, την ευδαιμονία, την αισιοδοξία, βυθιζόμαστε όλο και περισσότερο στην αρνητικότητα και την απαισιοδοξία.

Μία τέτοια στάση ζωής είναι πολύ συνηθισμένη στην εποχή μας, μέσω της οποίας θυματοποιούμαστε και αισθανόμαστε έρμαια της καθημερινότητας και των προκλήσεων που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε. Η συνήθης αντίδρασή μας είναι  να καταλογίσουμε ευθύνες σε όλους τους άλλους, αφήνοντας τον εαυτό μας πάντα απ’ έξω.

Όλα αυτά συμβαίνουν γιατί έχουμε απομακρυνθεί από την ουσιαστική σύνδεση με τον εαυτό μας, με τη δύναμή μας, με αποτέλεσμα να προσπαθούμε να αντλήσουμε ισορροπία, αναγνώριση, δύναμη, φροντίδα, καταξίωση, κάπου έξω από εμάς.

Το αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι η απογοήτευση όταν δεν λαμβάνουμε την αναγνώριση όπως εμείς την έχουμε στο μυαλό μας, την αγάπη όπως εμείς την φανταζόμαστε, την καταξίωση όπως πάντα την ονειρευόμασταν αλλά ποτέ δεν ήρθε!

Είναι η στιγμή λοιπόν να πάρουμε τη ζωή στα χέρια μας! Τώρα περισσότερο από ποτέ χρειάζεται να ορθοποδήσουμε και να κατακτήσουμε όλα όσα ονειρευόμαστε! Σύμμαχος σε όλη αυτή τη διαδικασία είναι η Συνειδητή Αναπνοή, που μας βοηθά να ευθυγραμμιστούμε με την εσωτερική μας Δύναμη, να αποκτήσουμε επίγνωση, ξεκάθαρη διάκριση και αυτοκυριαρχία. Η συνειδητή αναπνοή είναι μία διαδικασία που μας προσφέρει εσωτερική ηρεμία, ισορροπία και επίγνωση σε κάθε επίπεδο της ζωής μας.

Στις μέρες μας θεωρούμε την αναπνοή μία φυσική διαδικασία που συμβαίνει αυτόματα, χωρίς εμείς να χρειάζεται να την επηρεάσουμε. Αγνοούμε όμως πόσο μπορεί να μας ωφελήσει όταν συνειδητά και με απόλυτη επίγνωση επιλέξουμε εμείς τον τρόπο που θέλουμε να αναπνέουμε.

Καθώς εστιάζω την προσοχή μου στην Αναπνοή, αποκτώ επίγνωση, μαθαίνω να παρατηρώ τις σκέψεις μου, να αναγνωρίζω τα συναισθήματά μου! Ταυτόχρονα, απελευθερώνω αρνητικά συναισθήματα και πεποιθήσεις που με μπλοκάρουν και δεν μου επιτρέπουν να έχω μία ισορροπημένη ζωή.

Τα βιώματα, οι πεποιθήσεις και  τα αρνητικά συναισθήματα με τα οποία γαλουχήθηκα, με καθορίζουν ως τη στιγμή που θα αποφασίσω να δω την Ύπαρξή μου στην πραγματική της διάσταση. Τότε μόνο θα είμαι σε θέση να ορίσω ποιος είμαι και πώς θέλω να ζήσω τη ζωή μου.

Όταν απελευθερώσω από το σύστημά μου τον φόβο για την αλλαγή, την διστακτικότητα και συνειδητά πλέον αναλάβω την ευθύνη της ζωής μου, τότε θα πάψω να κατηγορώ όλους τους άλλους για ό,τι μου συμβαίνει. Τότε και μόνο θα είμαι σε θέση να αναγνωρίσω πως έχω κι εγώ μερίδιο στην πορεία της ζωής μου και θα βρω τρόπους να αλλάξω.

Μέσα από την εσωτερική μας μετακίνηση γίνονται οι μεγαλύτερες εξωτερικές αλλαγές, αργά αλλά σταθερά, με εστίαση στο στόχο και συνειδητή προσπάθεια.

Η Αναπνοή μπορεί να γίνει το μέσον για μία ζωή γεμάτη χαρά, ευδαιμονία, εσωτερική γαλήνη! Οι προκλήσεις της ζωής δεν σταματούν ποτέ, όμως διαφέρει ο τρόπος αντιμετώπισής τους όταν εγώ έχω εσωτερική ηρεμία.

Μάθετε πώς μπορείτε κι εσείς να ζήσετε μια ζωή με  αυτοκυριαρχία, εσωτερική ηρεμία και χαρά! Αναλάβετε τα ηνία της ζωής σας και υλοποιήστε όσα ονειρεύεστε!

Της Μαρίας Καυρολογάκη

Νομίζω ότι όλοι συμφωνούμε πως είναι εύκολο να πέσουμε θύματα των αρνητικών σκέψεων. Όσο κι αν προσπαθούμε να ακολουθούμε τη συμβουλή να παραμείνουμε θετικοί, αυτές οι αρνητικές και ανησυχητικές σκέψεις γλιστράνε στον νου μας και τον καταλαμβάνουν.

Υπάρχουν πολλές συμβουλές για το πώς μπορούμε να νικήσουμε τις αρνητικές σκέψεις, αλλά οι πιο ισχυρές απ’ αυτές βρίσκονται στη σοφία του Βουδιστή Master Paramahansa Yogananda από την Ινδία.

Βήμα 1: Αναγνώρισε τις προσκολλήσεις σου και απελευθέρωσέ τις

«Οι προσκολλήσεις σε κρατούν πάντα στον φόβο. Όσο περισσότερο μεγαλώνει η συνείδηση σώματος ενός ατόμου – περιλαμβάνοντας πράγματα όπως η αίσθηση της ιδιοκτησίας, η ανησυχία για τη φήμη του, η αίσθηση προσωπικής δύναμης ή σημασίας – τόσο μεγαλύτερη είναι η πιθανότητα να αισθάνεται φόβο. Η απουσία φόβου, από την άλλη πλευρά, προέρχεται από την απελευθέρωση αυτών των προσκολλήσεων: την επιθυμία να είμαστε σημαντικοί, την επιθυμία για εξουσία ή έλεγχο σε οτιδήποτε ή σε οποιονδήποτε, την επιθυμία να μας θεωρούν καλούς και άξιους σεβασμού, την προσκόλληση στα αγαθά που έχουμε, την προσκόλληση στη σωματική υγεία και την ευημερία. Και, τέλος,  την ταύτιση του εαυτού μας με το σώμα μας. Η απουσία φόβου έρχεται με την τέλεια μη προσκόλληση. Είναι μια φυσική στάση για όσους αισθάνονται ότι δεν έχουν τίποτα να προστατεύσουν».

Βήμα 2: Σπάστε τα ύπουλα δεσμά των ανήσυχων σκέψεων 

«Ξεφορτωθείτε τις ανησυχίες σας κάνοντας «νηστείες από την ανησυχία». Ξεκινήστε κάνοντας σύντομες νηστείες από την ανησυχία τρεις φορές  την ημέρα. Αρχίστε με μια ώρα το πρωί, μια ώρα το μεσημέρι και μια ώρα το βράδυ. Αρνηθείτε απόλυτα να επιτρέψετε καμία ανήσυχη σκέψη να μπει στον νου σας κατά τη διάρκεια αυτών των περιόδων. Στη συνέχεια, παρατείνετε την περίοδο σε μία μέρα, μια εβδομάδα, έναν μήνα. Σύντομα θα έχετε σπάσει τα ύπουλα δεσμά των ανήσυχων σκέψεων.

Βήμα 3: Να περιβάλλεσαι από πρόσχαρους ανθρώπους που γελούν πολύ

«Να σχετίζεσαι με πρόσχαρους ανθρώπους, επειδή η χαρά και το γέλιο είναι μεταδοτικά. Υπάρχουν μερικοί άνθρωποι, που τίποτα δεν μπορεί να σταματήσει τη χαρά που πηγάζει από το γέλιο τους. Αναζήτησέ τους και γεύσου μαζί τους την πολύ αναζωογονητική τροφή της χαράς.  Συνέχισε συνεχώς τη δίαιτα του γέλιου και μετά ένα – δυο μήνες θα δεις την αλλαγή: ο νους σου θα είναι γεμάτος λιακάδα».

Βήμα 4: Δράσε από καρδιάς

«Ο φόβος προέρχεται από την καρδιά. Αν ποτέ νιώσεις να σε κυριεύει ο φόβος  κάποιας ασθένειας ή ατυχήματος, θα πρέπει να εισπνεύσεις και να εκπνεύσεις βαθιά, αργά και ρυθμικά αρκετές φορές χαλαρώνοντας με κάθε εκπνοή. Αυτό βοηθά να γίνει η κυκλοφορία κανονική. Εάν η καρδιά σου είναι πραγματικά ήρεμη δεν μπορείς να αισθανθείς κανέναν φόβο».

Βήμα 5: Πάρε τον έλεγχο του νου σου

«Ο Θεός μας έδωσε ένα τεράστιο εργαλείο προστασίας – πιο ισχυρό από τα πολυβόλα, τον ηλεκτρισμό, τα δηλητηριώδη αέρια ή οποιονδήποτε γιατρό – τον νου. Είναι ο νους που πρέπει να ενισχυθεί … Ένα σημαντικό μέρος της περιπέτειας της ζωής είναι να αδράξεις τον νου και να κρατήσεις αυτόν τον ελεγχόμενο νου σταθερά συντονισμένο… Αυτό είναι το μυστικό μιας ευτυχής, επιτυχημένης ύπαρξης … Έρχεται με την εξάσκηση της δύναμης του νου και με τον συντονισμό του μυαλού με τον Θεό μέσα από το διαλογισμό».

Μετάφραση-επιμέλεια
από την ομάδα της Όμορφης Ζωής

Πηγή: Ideapod

Σελίδα 1 από 143

Χορηγοί

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…