Σύλλογος Κλινδαίων Νομού Ηλείας

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ"

Κατηγοριες

Κυριακή, 28 Φεβρουαρίου 2021 18:02

Τα Συλλυπητήρια Στην Οικογένεια

Έφυγε από τη ζωή στις 28/2/2021 Νίκος Γιαννόπουλος (της Θεώνης).Η κηδεία του  θα γίνει τη Τετάρτη 3/2 και ώρα 11,45 στο κοιμητήριο Αγίου Δημητρίου Ο Σύλλογος του χωρίου εκφράζει τα συλλυπητήρια στην οικογένεια του.

Κυριακή, 21 Φεβρουαρίου 2021 17:26

Γείωση: Τα οφέλη του να συνδέεστε με τη Γη

Η γείωση περιλαμβάνει το να περπατάτε ξυπόλυτοι στο έδαφος και να επιστρέφετε στην αρχική κατάσταση της ανθρωπότητας. Πιστεύεται ότι η τακτική εξάσκηση της γείωσης μπορεί να σας βοηθήσει να βελτιώσετε την ευεξία σας. Διαβάστε το σημερινό μας άρθρο για να μάθετε περισσότερα!

Στη ζωή υπάρχουν λίγες απολαύσεις τόσο απλές και μεγαλειώδεις όπως αυτές που μας προσφέρει η γείωση.

Ελάχιστοι άνθρωποι μπορούν να αρνηθούν το πόσο ευχάριστο είναι το περπάτημα στην άμμο με γυμνά πόδια ή η αίσθηση του γαργαλήματος από το δροσερό γρασίδι το πρωί. Αυτές οι ευχάριστες εμπειρίες έχουν συχνά ελάχιστο ή μηδενικό οικονομικό κόστος, αλλά τα οφέλη τους είναι τεράστια.

Γείωση σημαίνει σύνδεση με τη Γη, και δεν ενεργοποιεί μόνο τις νευρικές απολήξεις στα πέλματα των ποδιών σας. Πρόκειται για μια πρακτική η οποία μπορεί να επουλώσει την ψυχή σας.

Τι είναι η γείωση;

Γυναίκα στο πάρκο ανοίγει τα χέρια της
Η γείωση είναι μια πρακτική που συστήνει την αυξημένη σύνδεσή σας με τη φύση για την προαγωγή της ευεξίας σας.

Η λέξη “γείωση” προέρχεται από τη λέξη “γη” η οποία αναφέρεται στον πλανήτη μας, αλλά και στο έδαφος. Θεωρείται μία σύνδεση με τη γη.

Για να επιτευχθεί αυτή η γείωση, θα πρέπει να φέρετε το σώμα σας σε επαφή με τη Γη και την ηλεκτρική ενέργεια που αναδύεται από αυτή. Ορισμένες μελέτες δείχνουν ότι αυτή η πρακτική της επαφής του σώματος με το έδαφος μπορεί να ωφελήσει την υγεία, αλλά και τη διάθεσή σας.

Όσοι εξασκούν αυτή την πρακτική μάς θυμίζουν ότι οι άνθρωποι αρχικά διατηρούσαν την επαφή τους με τη Γη καθώς περπατούσαν συνεχώς ξυπόλυτοι. Ωστόσο, με τον εκμοντερνισμό του κόσμου χάσαμε αυτή την επαφή.

Σύμφωνα με τους υπερασπιστές της γείωσης, ο νεωτερισμός μάς έχει απομονώσει από την προγονική μας συνδεσιμότητα, με τα παπούτσια, τα χαλιά, και άλλα μονωτικά υλικά τα οποία μας κρατούν σε πλήρη αποσύνδεση.

Η έρευνα πάνω στο θέμα προσθέτει ότι οι άνθρωποι που έχουν επανασυνδεθεί με τη Γη έχουν βελτιώσει σημαντικά τις σωματικές τους λειτουργίες. Μιλά επίσης και για μια πιθανή μείωση της κούρασης, του πόνου, ακόμη και της κατάθλιψης. 

Άτομα που εξασκούν την γείωση αναφέρουν ότι αισθάνονται λιγότερη μυϊκή ένταση και μια ψυχική ηρεμία ως αποτέλεσμα της επιστροφής τους στην υγεία που προσφέρει η μητέρα Γη.

Η αφαίρεση των παπουτσιών σας και η επανασύνδεσή σας με τη γη επιτρέπει στις ηλεκτρικές συνδέσεις της φύσης να δράσουν στο σώμα σας. Αυτή η πεποίθηση έχει προκαλέσει την αύξηση των οπαδών αυτής της τάσης.

Ο υποστηρικτής αυτής της ιδέας ήταν ο θεραπευτής Clint Ober, ο οποίος υποστήριζε ότι αν είμαστε ξυπόλυτοι πάνω από 30 λεπτά, εξισορροπούνται τα ηλεκτρικά φορτία του σώματός μας και αυτό επηρεάζει θετικά την υγεία μας.

Διαβάστε επίσης: 6 εύκολες τεχνικές για τον έλεγχο του θυμού

Τα οφέλη της γείωσης

Γυναίκα χαρούμενη στην εξοχή
Οι άνθρωποι αποδίδουν πολλά οφέλη σε αυτή την πρακτική τα οποία δεν έχουν αποδειχθεί από την επιστήμη. Όμως, είναι ασφαλής και μπορεί να συμβάλει στην ευεξία σας.

Οι άνθρωποι αποδίδουν διάφορα οφέλη στη γείωση τα οποία, μέχρι στιγμής, δεν έχουν ερευνηθεί αρκετά. Έτσι, θα πρέπει να θυμάστε ότι τα οφέλη προέρχονται από ανέκδοτες έρευνες και χρειάζονται περισσότερες αποδείξεις για την υποστήριξή τους. Τα σημαντικότερα οφέλη είναι:

 • Μείωση των φλεγμονών: Άτομα που εξασκούν τη γείωση λένε ότι η επαφή με τη Γη μειώνει τις φλεγμονές και τη ζημιά σε ορισμένα κύτταρα.
 • Αντιοξειδωτικά οφέλη: Υποστηρίζουν επίσης ότι η σύνδεση με την ηλεκτρική ενέργεια της Γης μπορεί να έχει αντιοξειδωτική δύναμη, αν και δεν υπάρχουν αποδείξεις γι’ αυτό.
 • Χαλαρωτική επίδραση: Μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του άγχους καθώς προάγει την ηρεμία και εξισορροπεί το νευρικό σύστημα.
 • Σας βοηθά να γεμίσετε ενέργεια: Η επιστροφή στην αρχική σύνδεση με τη γη, σας βοηθά να νιώσετε πιο δραστήριοι και γεμάτοι ζωή.
 • Συγχρονίζει το σώμα σας με το πρόγραμμα ημέρας-νύχτας. Αυτό σας επιτρέπει να ξεκουραστείτε καλύτερα τη νύχτα και να νιώσετε καλά στη διάρκεια της ημέρας.
 • Απελευθερώνει από το άγχος επειδή σας αποσυνδέει για λίγο από τα καθημερινά σας καθήκοντα.

Ανακαλύψτε: Πέντε φανταστικές ασκήσεις προσοχής για το άγχος

Πώς να κάνετε τη γείωση

Αν θέλετε ν’ ακολουθήσετε ή να δοκιμάσετε αυτή τη νέα τάση, θα χρειαστεί να κάνετε ορισμένα πολύ απλά βήματα. Ο λόγος είναι πως η σύνδεση ανάμεσα στους ανθρώπους και τη Γη είναι κάτι πρωτόγονο και δεν απαιτεί μεγάλη προσπάθεια:

 • Να περπατάτε ξυπόλυτοι όποτε μπορείτε. Αυτό μπορείτε να το κάνετε στο χώμα, το γρασίδι, ή την άμμο καθώς σας βοηθά να ενεργοποιήσετε τα ενεργειακά σημεία στα πέλματά σας.
 • Αγγίξτε το νερό. Και αυτό σας βοηθά να διοχετεύσετε την ενέργειά σας. Για να το κάνετε θα σας προτείναμε να πλένετε συχνά τα χέρια σας, να κολυμπάτε, και να κάνετε μπάνιο. Για όσους ακολουθούν τη γείωση, το νερό λειτουργεί ως αγωγός.
 • Συνδέστε το κρεβάτι σας με το έδαφος: Ορισμένοι άνθρωποι το κάνουν αυτό με τη χρήση υφάσματος, ενός καλωδίου, ή μεταλλικών καλωδίων για να γειώσουν το κρεβάτι τους.
 • Επίσης, κάποιοι άνθρωποι τοποθετούν ειδικά πατάκια κάτω από τα πόδια τους όσο εργάζονται.

Άνθρωποι που εξασκούν τη γείωση απολαμβάνουν τα θεωρητικά υγιεινά οφέλη. Είναι μια άκακη πρακτική η οποία ίσως να συμβάλλει στη γενική σας ευεξία, αν και χρειάζονται περισσότερες αποδείξεις για τα οφέλη της.

Το βάζο ευγνωμοσύνης: Πώς να ζήσετε μια άφθονη ζωή

Η ευγνωμοσύνη είναι μια δραστηριότητα που γίνεται όλο και πιο διαδεδομένη στον κόσμο της ψυχολογίας και της προσωπικής ανάπτυξης. Σε αυτό το άρθρο, θα σας διδάξουμε αρκετές ασκήσεις - όπως τη δημιουργία ενός βάζου ευγνωμοσύνης - που θα σας επιτρέψει να ενσωματώσετε αυτήν την συνήθεια στην καθημερινή σας ζωή.

Η ευγνωμοσύνη είναι μια έννοια που έχουν προωθήσει πολλές θρησκείες και φιλοσοφικές παραδόσεις κατά τη διάρκεια της ιστορίας. Κάθε σχολή σκέψης ασκεί την ευγνωμοσύνη σύμφωνα με τις δικές της αρχές, αλλά οι περισσότερες έχουν κάτι κοινό… Η συνειδητή και σκόπιμη εκτίμηση των πραγμάτων ενισχύει την ευημερία στη ζωή μας. Και ένας τρόπος για να ασκήσετε αυτήν τη συνήθεια είναι να δημιουργήσετε ένα βάζο ευγνωμοσύνης.

Η ευγνωμοσύνη είναι μια πράξη που μας επιτρέπει να επικεντρωθούμε, ειδικά σε όλα τα καλά πράγματα που συμβαίνουν σε εμάς. Δίνει θετική εστίαση σε αυτά τα πράγματα και ελαχιστοποιεί την προσοχή που δίνουμε σε λιγότερο ευχάριστες πτυχές της ζωής μας.

Επιπλέον, μειώνει την απογοήτευση που έρχεται με τη σκέψη για τα πράγματα που δεν έχουμε ή χάσαμε. Για παράδειγμα, χαμένη ευκαιρία εργασίας, μια ρομαντική σχέση, υλικά αγαθά, τη δική μας υγεία κ.λπ.

Σύμφωνα με τον Αμερικανό συγγραφέα Melody Beattie, η ευγνωμοσύνη είναι μια πρακτική που μεταμορφώνει την πραγματικότητά μας:

«Η ευγνωμοσύνη ξεκλειδώνει την πληρότητα της ζωής – μετατρέπει αυτό που έχουμε σε κάτι που μας είναι άφθονο. Μετατρέπει την άρνηση σε αποδοχή, το χάος σε τάξη, τη σύγχυση σε σαφήνεια. Μπορεί να μετατρέψει ένα γεύμα σε μια γιορτή, ένα σπίτι σε ένα παλάτι, έναν ξένο σε έναν φίλο. Η ευγνωμοσύνη έχει νόημα για το παρελθόν μας, φέρνει ειρήνη στο σήμερα και δημιουργεί ένα όραμα για το αύριο.»

Διαβάστε επίσης το άρθρο: H αξία του να μάθουμε στα παιδιά να λένε «παρακαλώ», «ευχαριστώ» και «καλημέρα».

Τα οφέλη του να είστε ευγνώμονες

γυναίκα κάνει διαλογισμό
Εκτός από τη δημιουργία ενός ήρεμου περιβάλλοντος, η ευγνωμοσύνη μας βοηθά να μειώσουμε το άγχος και άλλα συναισθήματα που προκαλούν θλίψη.

Το να είμαστε ευγνώμονες ως συνήθεια βελτιώνει την υγεία μας και προσφέρει μεγαλύτερο επίπεδο ευεξίας. Με τον ίδιο τρόπο, μας βοηθά να διαχειριστούμε καλύτερα το άγχος, τον θυμό και τη θλίψη μας. Αυτό συμβαίνει επειδή μας κάνει να εκτιμάμε τις μικρές λεπτομέρειες που συχνά θεωρούμε δεδομένες και βοηθάμε στη μείωση του πόνου.

Ας εξετάσουμε, για παράδειγμα, τα άτομα που πάσχουν από κατάθλιψη. Είναι πολύ πιθανό να εστιάσουν την προσοχή τους σε όλο τον πόνο και τη θλίψη τους. Αυτό που μπορεί να κάνει η ευγνωμοσύνη για αυτά τα άτομα είναι να τους διδάξει να εκτιμούν τους τομείς της ζωής τους που είναι καλοί.

Ίσως αυτοί οι άνθρωποι έχουν την υποστήριξη των οικογενειών τους ή απολαμβάνουν καλή σωματική υγεία. Εάν έχουν μια στέγη πάνω από το κεφάλι τους και τη δυνατότητα να τρώνε τουλάχιστον ένα γεύμα την ημέρα, τότε έχουν κάτι που να είναι ευγνώμονες. Αυτά είναι πράγματα που συχνά θεωρούμε δεδομένα. Αλλά δεν έχουν όλοι οι άνθρωποι, αυτά τα προνόμια.

Είναι αλήθεια ότι ο προβληματισμός για το πόσο τυχεροί είμαστε σε ορισμένους τομείς της ζωής μας, δεν θα κάνει τα προβλήματά μας να εξαφανιστούν. Ειδικά για όσους υποφέρουν πραγματικά, είναι δύσκολο να δουν πέρα ​​από τον πόνο τους.

Ωστόσο, μπορούμε να ενσωματώσουμε την ευγνωμοσύνη ως συνήθεια στην καθημερινή μας ζωή μέσω πρακτικών όπως η δημιουργία ενός βάζου ευγνωμοσύνης. Αυτές οι πρακτικές μας βοηθούν να αποκτήσουμε περισσότερα από τα οφέλη της ευγνωμοσύνης. Έτσι, θα σας πούμε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για να δημιουργήσετε το βάζο ευγνωμοσύνης σας.

Διαβάστε επίσης το άρθρο: Η γενιά μου λέει «παρακαλώ» και «ευχαριστώ».

Τι ακριβώς είναι ένα βάζο ευγνωμοσύνης;

βάζο με χαρτιά
Ένα βάζο ευγνωμοσύνης είναι μία από τις πολλές τεχνικές που υπάρχουν για να μας βοηθήσουν να βάλουμε την ευγνωμοσύνη στη ζωή μας.

Ένα βάζο ευγνωμοσύνης είναι μια άσκηση που μας επιτρέπει να εξασκήσουμε την ευγνωμοσύνη με έναν πολύ απλό τρόπο. Για να φτιάξετε ένα, το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα βάζο ή ένα δοχείο, μικρά κενά κομμάτια χαρτιού (λευκό ή έγχρωμο) και κάτι για να γράψετε.

Μόλις έχετε το βάζο σας, είναι σημαντικό να βρείτε μια στιγμή που είστε όσο πιο ήρεμοι και ειρηνικοί γίνεται. Στη συνέχεια, αφιερώστε λίγα λεπτά για να συνοψίσετε τις καταστάσεις ή τους παράγοντες από την ημέρα σας που σας κάνουν να αισθάνεστε ευγνώμονες. Τέλος, γράψτε όλα αυτά σε ένα κομμάτι χαρτί, προσθέστε την ημερομηνία, διπλώστε το και βάλτε το στο βάζο σας.

Σε πολλές περιπτώσεις, οι ειδικοί προτείνουν να κάνετε αυτήν την πρακτική αμέσως πριν πάτε για ύπνο. Ωστόσο, εάν για κάποιο λόγο, αυτό δεν λειτουργεί για εσάς, τότε μπορείτε να βρείτε μια στιγμή το πρωί προτού ξεκινήσετε τις δραστηριότητες της ημέρας σας. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι ορίζετε μια συγκεκριμένη ώρα στην ημέρα σας και δεσμεύεστε σε αυτήν, τότε θα είναι ευκολότερο να δημιουργήσετε αυτήν τη νέα συνήθεια

Ποιες άλλες μεθόδους μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να εξασκηθείτε στην ευγνωμοσύνη;

Το βάζο ευγνωμοσύνης είναι μόνο μία επιλογή όταν πρόκειται να ασχοληθείτε με την προπόνηση της ευγνωμοσύνης. Αλλά, φυσικά, υπάρχουν πολλές άλλες επιλογές από τις οποίες μπορείτε να διαλέξετε. Για παράδειγμα, στα μικρά παιδιά, μπορείτε να προτείνετε να σχεδιάσουν μια εικόνα για κάτι που αισθάνονται ευγνώμονες από την ημέρα τους. Στη συνέχεια, μπορείτε να κρεμάσετε το σχέδιο στο δωμάτιό τους ή στο ψυγείο ως υπενθύμιση.

Μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε ένα βάζο όπου ολόκληρη η οικογένειά σας αφήνει μηνύματα ευγνωμοσύνης ο ένας για τον άλλο. Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σημειώσεις όπου γράφετε τα πράγματα για τα οποία είστε ευγνώμονες και τις τοποθετείτε σε κάποια ορατή περιοχή του σπιτιού σας.

Στην πραγματικότητα, δεν χρειάζεται καν να τα βάλετε σε χαρτί για να αποκομίσετε τα οφέλη της ευγνωμοσύνης. Μπορείτε απλώς να δημιουργήσετε μια συνήθεια να ξοδεύετε αρκετά λεπτά της ημέρας σας και να σκεφτείτε για τις πτυχές της ζωής σας για τις οποίες αισθάνεστε ευγνώμονες.

Ανεξάρτητα από τις τεχνικές που αποφασίσετε να χρησιμοποιήσετε, το να κάνετε την ευγνωμοσύνη μέρος της ημέρας σας θα προσθέσει ευημερία στη ζωή σας με σημαντικό τρόπο. Επιπλέον, θα σας δώσει την ευκαιρία να αναπτυχθείτε σε συναισθηματικό επίπεδο. Λοιπόν, τι περιμένετε για να ξεκινήσετε να μεταμορφώνετε την πραγματικότητά σας;

 

Κανέλα και στέβια για να ρυθμίσετε το σάκχαρο

Έχετε λαχτάρα για γλυκά; Θα θέλατε να ρυθμίσετε τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα σας; Τόσο η κανέλα όσο και η στέβια διαθέτουν ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που συνεισφέρουν στη σταθεροποίηση της γλυκόζης στο αίμα. Μπορείτε να ενισχύσετε την υγιεινή δράση τους συνδυάζοντας και τα δύο συστατικά με τη βοήθεια της παρακάτω θαυμάσιας συνταγής.

Κανέλα και στέβια; Αισθάνεστε ξαφνικές λαχτάρες για γλυκά; Δέχεστε επιθέσεις πείνας; Χρειάζεται να ελέγξετε το σάκχαρο στο αίμα σας; Θα θέλατε να προλάβετε τον διαβήτη;

Αν δεν αντιμετωπίζετε κάποια σοβαρή διαταραχή αλλά επιθυμείτε να ελέγξετε τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα σας χωρίς να στραφείτε σε φάρμακα, συνιστούμε την παρακάτω αποτελεσματική λύση.

Σε αυτό το άρθρο θα μιλήσουμε για το πώς ο συνδυασμός κανέλα και στέβια σε μορφή εγχύματος μπορεί να σας βοηθήσει να προλάβετε μελλοντικά προβλήματα υγείας.

Κανέλα

Κανέλα και στέβια - Κανέλα αλεσμένη και σε ξυλάκια

Η κανέλα είναι ένα αρωματικό μπαχαρικό που προέρχεται από τον φλοιό του δέντρου της κανέλας. Έχει πολλές ωφέλειες για την υγεία, όπως:

 • Διαθέτει χωνευτικές, αντιβιοτικές, αποχρεμπτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες.
 • Αποτελεί επίσης ένα ισχυρό φυσικό διεγερτικό που εξασφαλίζει ενέργεια και θερμότητα. Βελτιώνει τη λίμπιντο χωρίς να επηρεάζει το νευρικό σύστημα και χωρίς να προκαλεί νευρικότητα.

Όπως θα επισημάνουμε σε αυτό το άρθρο, η κανέλα αποτελεί επίσης εξαιρετική θεραπεία για τον έλεγχο του σακχάρου στο αίμα. Αποτελεί επίσης φυσική θεραπευτική αντιμετώπιση για την πρόληψη και τον έλεγχο του διαβήτη τύπου 2.

Συνιστούμε να επιλέγετε κανέλα Κεϋλάνης, αν είναι εφικτό, επειδή όχι μόνο είναι πιο γλυκιά και έχει πιο λεπτή γεύση από την κασσία, αλλά διαθέτει πιθανώς και περισσότερες φαρμακευτικές ιδιότητες.

Όταν η κανέλα είναι σε σκόνη, είναι δύσκολο να ξεχωρίσουμε τα δύο είδη, επομένως προσπαθείτε να αγοράζετε κανέλα με την ονομασία Cinnamomum zeylanicum ή Cinnamomum verum.

Διαβάστε επίσης το άρθρο: Οι κρυμμένες ωφέλειες του εγχύματος κανέλας.

Στέβια

Κανέλα και στέβια - Στέβια φυτό και σκόνη

Η στέβια είναι ένα φυτό που προέρχεται από την Παραγουάη και σήμερα είναι γνωστό σε όλον τον κόσμο ως η πιο φυσική και η πιο υγιεινή γλυκαντική ουσία.

Επιπλέον μπορείτε εύκολα να την καλλιεργήσετε στο σπίτι ή να αγοράσετε αποξηραμένα φύλλα ή εκχύλισμα, ανάλογα με τη χρήση που σχεδιάζετε.

Η στέβια, που συμβάλλει στη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα σύμφωνα και με την έρευνα του Δρ. Stephen D. Anton, ξεχωρίζει επίσης για τους παρακάτω λόγους:

 • Διαθέτει ήπιες υποτασικές ιδιότητες και είναι ιδανική για τους ανθρώπους με αρτηριακή πίεση υψηλότερη του φυσιολογικού ή για όσους αντιμετωπίζουν περιστασιακά απότομη αύξηση της αρτηριακής τους πίεσης.
 • Περιέχει εφτά φορές περισσότερες αντιοξειδωτικές ουσίες από το πράσινο τσάι.
 • Είναι ήπιο διουρητικό.
 • Είναι αντιόξινη και βελτιώνει την πέψη.
 • Επουλώνει και απολυμαίνει πληγές και εγκαύματα.
 • Ενισχύει το σμάλτο των δοντιών και προλαμβάνει την τερηδόνα. Οι φυσικές οδοντόκρεμες περιλαμβάνουν όλο και περισσότερο τη στέβια στα συστατικά τους.

Θεραπευτική συνταγή για τη ρύθμιση του σακχάρου με κανέλα και στέβια

Για να αξιοποιήσετε αυτά τα δύο συστατικά, μπορείτε να φτιάξετε ένα γευστικό έγχυμα.

Υλικά

 • δύο κουταλάκια του τσαγιού τριμμένη κανέλα Κεϋλάνης (6 γραμμάρια)
 • δύο κουταλάκια του τσαγιού αποξηραμένα φύλλα στέβιας (10 γραμμάρια)
 • Τρία φλιτζάνια νερό (600 ml)

Προετοιμασία

 • Πρώτα ζεστάνετε το νερό και απομακρύνετέ το από τη φωτιά αμέσως μόλις αρχίσει να βράζει.
 • Έπειτα προσθέστε τα φαρμακευτικά φυτά και αφήστε το μείγμα στην άκρη σκεπασμένο για δέκα λεπτά.
 • Στραγγίστε το μείγμα και το έγχυμά σας είναι έτοιμο!

Επισκεφθείτε και αυτό το άρθρο: Τα 5 καλύτερα εγχύματα για την αντιμετώπιση του ενοχλητικού βήχα

Μερικές ακόμα συμβουλές

Για να κάνετε αυτή τη θεραπευτική συνταγή ακόμα πιο αποτελεσματική, ακολουθείτε καθημερινά τις παρακάτω κατευθυντήριες γραμμές:

1. Προσθέστε κανέλα σε διάφορες συνταγές: κέικ, πουτίγκες, παγωτά, μπισκότα, κρέατα της κατσαρόλας κ.λπ..

2. Γλυκάνετε τα επιδόρπια με στέβια αντί με άλλες γλυκαντικές ουσίες και θα έχετε τα ίδια αποτελέσματα.

Υπάρχουν δύο τύποι στέβιας: φυσική στέβια, που έχει σκούρο χρώμα και ιδιότητες που ρυθμίζουν το σάκχαρο καθώς επίσης και έντονο άρωμα που θυμίζει γλυκόριζα, και η επεξεργασμένη στέβια, που είναι ανοιχτόχρωμη και άγευστη.

Παρ’όλα αυτά, η επεξεργασμένη στέβια είναι πάντα καλύτερη από τη ζάχαρη ή άλλες γλυκαντικές ουσίες.

Να θυμάστε πάντα να καταναλώνετε τροφές που είναι πλούσιες σε διαλυτές ίνες (φρούτα, λαχανικά, φασόλια, πλήρη δημητριακά). Οι φυτικές ίνες αυτού του είδους επιβραδύνουν την απορρόφηση των υδατανθράκων, γεγονός το οποίο μειώνει την αντίδραση ινσουλίνης και την αύξηση της γλυκόζης στο αίμα που παρατηρείται μετά το φαγητό.

Ορισμένες τροφές όπως ο αρακάς, το νεροκάρδαμο, το φύτρο σταριού και η μαγιά μπύρας επίσης συνεισφέρουν στη μείωση των επιπέδων του σακχάρου.

Πίνετε πολύ νερό, εκτός των γευμάτων: τουλάχιστον εφτά φλιτζάνια τη μέρα.

Τρώτε πολλά μικρά γεύματα κατά τη διάρκεια της μέρας, από τρία ως πέντε, για να διατηρείτε πιο σταθερά τα επίπεδα του σακχάρου. Παρομοίως, αποφεύγετε τα μεγάλα γεύματα ή το να μένετε πολλές ώρες νηστικοί.

Ακολουθήστε τις παραπάνω συμβουλές και απολαύστε αυτή τη θαυμάσια φυσική θεραπευτική συνταγή με κανέλα και στέβια και θα δείτε τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα σας να βελτιώνονται!

Χορηγοί

Παναγιωτόπουλοι
Αγγελόπουλος Παναγιώτης
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…