Σύλλογος Κλινδαίων Νομού Ηλείας

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ"

Κατηγοριες

Δευτέρα, 02 Αυγούστου 2021 19:24

Τα Συλλυπητήρια Στην Οικογένεια

Έφυγε από τη ζωή στης 2//8/2021η Πηνελόπη Κωσταντοπούλου. Ο Σύλλογος του χωριού εκφράζει τα συλλυπητήρια στην οικογένεια της.

Ο ύπνος είναι πολύ σημαντικός για την υγεία και αν δεν κοιμόμαστε σωστά, το σώμα μας χάνει την ισορροπία του
Ο ύπνος είναι απαραίτητο συστατικό για την εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού μας. Η ξεκούραση τόσο του σώματός μας όσο και του εγκεφάλου, γίνεται μόνο κατά τη διάρκεια του ύπνου.

 

Ένας σημαντικότατος παράγοντας που τον επηρεάζει είναι η στάση του σώματος. Αν έχετε ως συνήθεια να κοιμάστε από τη μια πλευρά τότε επιβαρύνετε μακροχρόνια την υγείας σας.

Συγκεκριμένα, επιστήμονες κατόπιν ερευνών καταλήγουν στο συμπέρασμα πως ο ύπνος από τη δεξιά πλευρά μπορεί να προκαλέσει σημαντικές αρρώστιες ακόμα και καρκίνο. Αυτό συμβαίνει διότι το γαστρικό οξύ από το στομάχι μεταφέρεται προς τον οισοφάγο κατά τη διάρκεια του ύπνου κάτι το οποίο μπορεί μελλοντικά να προκαλέσει καρκίνο του στομάχου.

Από την αριστερή πλευρά τα πράγματα δείχνουν να είναι ευεργετικά. Ο οργανισμός μας όταν αναπαύεται από την σωστή πλευρά, την αριστερή, φιλτράρει τις τοξίνες του λεμφικού υγρού και των αποβλήτων. Αυτό γίνεται μέσω των λεμφαδένων και του θωρακικού πόρου.

 

Όσον αφορά στις γυναίκες που κυοφορούν η κατάσταση είναι πιο σοβαρή καθώς το να κοιμάστε από τη δεξιά πλευρά ελλοχεύει κινδύνους τόσο για τη μητέρα όσο και για το έμβρυο. Αν είστε έγκυος επιβάλλεται να αναπαύεστε από την αριστερή πλευρά καθώς παρέχετε η δυνατότητα για την σωστή ροή του αίματος προς την καρδιά, τόσο για την μαμά όσο και για το μωρό. Ακόμα, βοηθάει στην ανακούφιση της πλάτης από την πίεση που ασκεί η κοιλιά ενώ αποτρέπει την μήτρα από το να πιέζει το συκώτι.

Ο μακροχρόνιος ύπνος από τη δεξιά πλευρά μπορεί να επιβαρύνει τη σπονδυλική σας στήλη. Η συνήθεια του να κοιμάστε από τη λάθος κατεύθυνση δημιουργεί πιασίματα, δυσκαμψία ακόμα και «μπλέξιμο» των νεύρων.

Οι επιστήμονες που είναι σε θέση να γνωρίζουν υποστηρίζουν πως η σωστή πλευρά, η αριστερή, βοηθά ακόμα και τον εγκέφαλο καθώς η εναλλαγή πλευρών συμβάλει στην αποβολή των χημικών αποβλήτων από αυτόν.

Tips:

Αν θέλετε να αλλάξετε την στάση στον ύπνο προς τη σωστή κατεύθυνση μπορείτε να τοποθετήσετε ένα μαξιλάρι πίσω στην πλάτη σας έτσι να βρίσκετε εμπόδιο κατά τη διάρκεια του ύπνου και να μην γυρνάτε.
Ο οργανισμός σας θα πρέπει να έχει μια συγκεκριμένη ώρα που κοιμάται χωρίς ακρότητες, πέραν φυσικά εξαιρέσεων.
Το δωμάτιο είναι σημαντικό να αερίζεται μέσα στη μέρα και 10 λεπτά λίγο πριν πέσουμε για ύπνο, αν ο καιρός φυσικά το ευνοεί.
Επίσης για να επιτύχετε ένα σωστό ύπνο θα πρέπει όλα τα φώτα να είναι σβηστά

Δευτέρα, 12 Ιουλίου 2021 17:49

ενδιαφέρουσες φωτογραφίες

Endiaferouses Fwtografies Evdomadas 20210711 04
 
Πέμπτη, 01 Ιουλίου 2021 18:38

Τα Συλλυπητήρια Στην Οικογένεια

Έφυγε από τη ζωή στις 1/7/2021 Ο Χρήστος Σταυρόπουλος {Χριστόδουλος}η κηδεία του θα γίνει 2/7/2021 και ώρα 17.30 στο χωριό.
Ο Σύλλογος του χωριού εκφράζει τα συλλυπητήρια στην οικογένεια του

Συνήθως συσχετίζουμε την υπερτροφή  ginseng (τζίνσενγκ) με δροσιστικά ποτά και πλούσιες γεύσεις, αλλά η πραγματική του δύναμη, υπερβαίνει τις συνήθεις μορφές του

Συνήθως συσχετίζουμε την υπερτροφή  ginseng (τζίνσενγκ) με δροσιστικά ποτά και πλούσιες γεύσεις, αλλά η πραγματική του δύναμη, υπερβαίνει τις συνήθεις μορφές του. Όπως πολλά ισχυρά φυτικά συστατικά, το ginseng έχει γίνει ένα δημοφιλές συστατικό περιποίησης της επιδερμίδας. Ωστόσο, προτού αναρωτηθείτε πως το ginseng μπορεί να ωφελήσει την ρουτίνα ομορφιάς σας, ας απαντήσουμε πρώτα στη σημαντική ερώτηση:

 

Τι είναι το ginseng;

Το τζίνσενγκ διακρίνεται σε δύο ποικιλίες: στην ασιατική ποικιλία, που καλλιεργείται στην Κίνα και την Κορέα, και στην αμερικανική, που φύεται στο κεντρικό και ανατολικό τμήμα της Βόρειας Αμερικής. Είναι πολυετές φυτό που αναπτύσσεται σε ψυχρά και εύφορα εδάφη. Ο βλαστός του φυτού δεν ξεπερνά σε ύψος τα 60 εκ. Ανθίζει τους μήνες Ιούνιο και Ιούλιο και ο καρπός του μοιάζει με κόκκινο μούρο. Το τμήμα του φυτού που χρησιμοποιείται στη φαρμακευτική είναι η ρίζα του, η οποία είναι φαρδιά, κοντή και ασπριδερή με μικρότερες διακλαδώσεις. Συλλέγεται το φθινόπωρο, μετά την καρποφορία του φυτού, και στη συνέχεια αποξηραίνεται. Λόγω των πολλών ιδιοτήτων που αποδίδονται στις ρίζες του, το τζίνσενγκ είναι γνωστό και ως «ρίζα της ζωής».

Για την ιστορία

Το τζίνσενγκ είναι φυτό γνωστό από την αρχαιότητα.

Οι αρχαίοι Έλληνες το θεωρούσαν πανάκεια για όλες τις ασθένειες, εξού και η ελληνική ονομασία «πάναξ». Οι Κινέζοι, που το καλλιεργούν εδώ και χιλιάδες χρόνια, το αποκαλούν «jin-chen», που σημαίνει «σαν άνθρωπος», επειδή η ρίζα του έχει τη μορφή ανθρώπινου σώματος. Οι Ινδιάνοι απέδιδαν στο φυτό μαγικές ιδιότητες. Το θεωρούσαν μάλιστα βότανο της αγάπης και το έτριβαν στο σώμα και στα ρούχα τους, προκειμένου να φέρουν πίσω τη χωρισμένη σύζυγό τους.

Οι ιδιότητές του

Η «ρίζα της ζωής» σίγουρα δεν αποτελεί θαυματουργό φάρμακο για όλα τα προβλήματα υγείας, ωστόσο συγκαταλέγεται στα πιο ευεργετικά βότανα της φύσης. Πιο συγκεκριμένα, θεωρείται:

Ουσιαστικά, είναι ένα φυτικό συμπλήρωμα που αναγνωρίζεται συνήθως για τις αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις δράσεις του. Συλλέγεται μετά από περίπου έξι χρόνια ανάπτυξης προκειμένου να διασφαλιστεί ότι βρίσκεται στο μέγιστο της ισχύος του και στη συνέχεια μετατρέπεται σε λεπτή σκόνη με πολλές χρήσεις. Η ρίζα είναι γεμάτη με δραστικές ενώσεις που έχουν τη δυνατότητα να ρυθμίζουν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, να αυξάνουν την κυκλοφορία και να ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα του σώματος. Είναι επίσης γνωστό για τις ιδιότητες που ανακουφίζει από το άγχος και πιστεύεται ότι είναι αφροδισιακό. Ωστόσο, αυτή είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου. Όταν εφαρμόζετε με συνέπεια αυτό το θαύμα στην τοπική του μορφή, το βότανο μπορεί να ωφελήσει πολύ την επιδερμίδα σας.

Όταν χρησιμοποιείται στο δέρμα, το ginseng έχει την ικανότητα να δρα ως θεραπεία για όλους.

Ανεξάρτητα από το πρόβλημα που σχετίζεται με το δέρμα που αντιμετωπίζετε, το ginseng μπορεί να βοηθήσει. Εάν ανησυχείτε για τις λεπτές γραμμές, μην ψάχνετε άλλο. Το Ginseng μπορεί να ενισχύσει την κυκλοφορία των μικρότερων αιμοφόρων αγγείων του δέρματος σας και έτσι να διευκολύνει την παραγωγή κολλαγόνου, η οποία είναι μια πρωτεΐνη ισχύος που θα σας κάνει το δέρμα να φαίνεται πιο υγιές. Εάν το δέρμα σας είναι ιδιαίτερα ξηρό και θαμπό, τα ενεργητικά στοιχεία του ginseng θα φωτίσουν την επιδερμίδα σας. Οι ισχυρές ιδιότητες του Ginseng ως αντιοξειδωτικό θα σας προστατεύσουν επιπλέον από τους περιβαλλοντικούς ρύπους που συνήθως μπαίνουν στο δέρμα σας και συμβάλλουν στο σχηματισμό ρυτίδων. Αυτά τα ίδια αντιοξειδωτικά μπορούν να βοηθήσουν στην εξισορρόπηση της παραγωγής λαδιού, η οποία είναι ιδιαίτερα ευεργετική για όσους έχουν επιρρεπές στην ακμή δέρμα.

Άτομα που πάσχουν από υπερχρωματισμό, θα δουν επίσης οφέλη όταν αρχίσουν να χρησιμοποιούν προϊόντα ginseng. Το βότανο έχει την εντυπωσιακή ικανότητα να αποτρέπει την επιζήμια παραγωγή μελανίνης, το οποίο είναι ένα αμινοξύ που συμβάλλει στη δημιουργία σκοτεινών κηλίδων στο δέρμα. Οι αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες του μπορούν επίσης να βοηθήσουν στη θεραπεία καταστάσεων, όπως η ψωρίαση.

Το συστατικό έχει χρησιμοποιηθεί σε ρουτίνες K-Beauty για αιώνες και είναι ένα δημοφιλές συμπλήρωμα σε διάφορους ασιατικούς πολιτισμούς. Συνολικά, το ginseng είναι ένα συστατικό που προορίζεται για όλες τις ανάγκες περιποίησης του δέρματος. Από προβληματικές κηλίδες και λεπτές γραμμές, έως ενοχλητικές κηλίδες του ήλιου – αυτό το superfood θα κάνει το δέρμα και το μυαλό σας να λάμπει.

Χορηγοί

Παναγιωτόπουλοι
Αγγελόπουλος Παναγιώτης
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…