Υλικά 4 στήθη πάπιας 100 ml κρασόξιδο 100 ml μέλι 50 γρμ. σουσάμι 500 ml demi-glace 50 ml αραβοσιτέλαιο ή σησαμέλαιο Αλάτι, πιπέρι Εκτέλεση Χαράζουμε τα στήθη…
Περισσότερα...
Υλικά 400 γρμ. ανθότυρο, σε 4 φέτες 200 γρμ. φιστίκι Αιγίνης, τριμμένο 150 γρμ. βούτυρο 3 ασπράδια αβγών 100 ml κρέμα γάλακτος 200 ml Αγιόφυλλο (κόκκινο γλυκό κρασί) 4 μπουκετάκια…
Περισσότερα...
Για το χταπόδι 1 χταπόδι 200ml Μαυροδάφνη 1 ξυλάκι κανέλας 6 γαρίφαλα 1 ξερό κρεμμύδι Για τη φάβα 200 γρ. φάβα 1 ξερό κρεμμύδι Για τη γαρνιτούρα…
Περισσότερα...
ΣΟΥΠΑ ΚΡΕΜΑ ΚΟΛΟΚΥΘΑΣ ΜΕ ΚΟΛΙΑΝΔΡΟ & ΚΑΤΙΚΙ ΔΟΜΟΚΟΥ 2 κιλά κολοκύθα 500 γρ. πατάτες 200 γρ. καρότα 2 ξερά κρεμμύδια 2 πράσα 2 lt ζωμό κότας 100ml λευκό κρασί 50…
Περισσότερα...
8 γαρίδες καθαρισμένες 8 χτένια 4 μανιτάρια porcini 400 γρ. γλυκιά κολοκύθα 200 γρ. ελιές χωρίς κουκούτσι 100ml ελαιόλαδο 50ml λευκό κρασί 30ml κρασόξιδο 50 γρ. βούτυρο Φύλλα μουστάρδας Αλάτι,…
Περισσότερα...
Υλικά 1 κιλό ντομάτες ώριμες 200 ml χυμό ντομάτας 500 γρμ. πατάτες 2 ξερά κρεμμύδια μέτρια 2 lt ζωμό κότας 200 ml λευκό κρασί 200 γρμ. σπεκ 1 ματσάκι…
Περισσότερα...
Η λέξη μανιτάρι είναι μεταγενέστερη της ελληνικής αμανίτης. Τα μανιτάρια στην πραγματικότητα είναι μια κατηγορία μυκήτων τα οποία στερούνται χλωροφύλλης και τρέφονται από νεκρή οργανική ύλη. Το κυρίως μέρος του…
Περισσότερα...
Η 25η Μαρτίου έχει συνδυαστεί γαστρονομικά με τον βακαλάο (που συνοδεύεται συνήθως) με σκορδαλιά. Πώς όμως καθιερώθηκε η συνήθεια αυτή; Κατ΄ αρχάς να σημειώσουμε ότι τις περισσότερες φορές η 25η…
Περισσότερα...
1.500 γρ. ψάρι (ροφό ή συναγρίδα) 500 γρ. πατάτες 500 γρ. κρεμμύδι κοκκάρι 500 γρ. ντομάτες 2 καρότα 2 κολοκυθάκια 1 πράσο 150ml…
Περισσότερα...
Από το μενού αυτό διάλεξα να σας παρουσιάσω την υπέροχη γαλλική κρεμμυδόσουπα με κρουτόν και τυρί. Συμβολικά. Γιατί ο Νίκος Γιαννόπουλος, όταν ξεκίνησε την καριέρα του, πριν από είκοσι πέντε…
Περισσότερα...
Χορηγοί
Copyright © 2017 Σύλλογος Κλινδαίων. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Developed by ITCScom.gr.