Σύλλογος Κλινδαίων Νομού Ηλείας

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ"

Κατηγοριες

Οι δυσκολίες της ζωής υπάρχουν για όλους. Το θέμα είναι πως εμείς οι ίδιοι αντιμετωπίζουμε την κάθε κατάσταση και πως βλέπουμε τα πράγματα.

 

Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο, συγκεντρώσαμε μια λίστα με σκέψεις και σοφές φράσεις, που ακολουθώντας τις μπορούμε να ζήσουμε πιο ήρεμα και ευτυχισμένα μέσα στην καθημερινότητά μας.

– Ο πειρασμός της παραίτησης είναι ισχυρότερος ακριβώς πριν την επιτυχία.

– Ο στόχος στη ζωή είναι να πεθάνεις νέος, αλλά να το κάνεις όσο αργότερα γίνεται.

– Μην μιλάς αν αυτό που έχεις να πεις δεν είναι καλύτερο από τη σιωπή.

– Ένα ταξίδι χιλίων μιλίων ξεκινάει με ένα απλό βήμα.

– Ένας δυνατός άνθρωπος ξεπερνάει ένα εμπόδιο, ένας σοφός άνθρωπος φτάνει μέχρι το τέλος της διαδρομής.

– Μην φοβάσαι να προχωρήσεις αργά. Να φοβάσαι το να μείνεις εντελώς στάσιμος.

– Ακόμα κι αν σκοντάψεις και πέσεις, αυτό δεν σημαίνει πως έχεις πάρει το λάθος δρόμο.

– Μια καλύβα γεμάτη από γέλιο είναι πιο πλούσια από ένα παλάτι γεμάτο λύπη.

– Πάντα να βλέπεις τα πράγματα από τη φωτεινή τους πλευρά. Αν δεν μπορείς να το κατανοήσεις αυτό, απλά δοκίμασε να γυαλίσεις κάτι που είναι θαμπό μέχρι να αρχίσει να λάμπει.

– Κάποιος που σου δείχνει τις ατέλειες ή τα λάθη σου δεν είναι απαραιτήτως εχθρός σου. Κάποιος που συνεχώς σε κολακεύει δεν είναι απαραιτήτως φίλος σου.

– Ένας καλός δάσκαλος ανοίγει την πόρτα για εσένα, αλλά πρέπει από μόνος σου να μπεις στο δωμάτιο.

– Ένα βουνό δεν υποκύπτει ποτέ στον άνεμο, ανεξάρτητα από το πόσο ισχυρός είναι.

– Δεν υπάρχει φίλος που να μην έχει καθόλου αρνητικά στοιχεία στον χαρακτήρα του. Αν ωστόσο επιμένεις να εστιάζεις στα αρνητικά των φίλων σου, τότε θα μείνεις χωρίς φίλους.

– Η δυστυχία μπαίνει από μια πόρτα που έχει μείνει ανοιχτή.

– Κανείς δεν επιστρέφει από ένα μακρύ ταξίδι ίδιος με το άτομο που ήταν πριν ξεκινήσει.

– Είναι προτιμότερο να είσαι ένα άτομο για μια μέρα παρά μια σκιά για χίλιες μέρες.

– Σπίτι σου είναι εκεί που οι σκέψεις σου βρίσκουν γαλήνη.

– Ο άνθρωπος που μετακίνησε το βουνό ήταν εκείνος που ξεκίνησε απομακρύνοντας τις μικρότερες πέτρες.

– Το ασφαλέστερο μέρος για ένα καράβι είναι το λιμάνι. Όμως τα καράβια δεν φτιάχτηκαν γι’ αυτό.

– Η καλύτερη στιγμή για να φυτέψεις ένα δέντρο ήταν πριν 20 χρόνια. Η δεύτερη καλύτερη στιγμή, είναι τώρα!

Περισσότερα...
Έφυγε απο τη ζωή στις 12/11/2016 η Χαρίκλεια Σταυροπούλου Ο Σύλλογος του χωριού εκφράζει τα συλλυπητήρια στην οικογένεια της.

 

Περισσότερα...

Περίεργες πληροφορίες σχετικά με την μπύρα

| 15:39 - 11 Νοεμβρίου 2016
 

Είναι το δημοφιλέστερο αλκοολούχο ποτό παγκοσμίως με εκατομμύρια φανατικούς λάτρεις σε ολόκληρο τον κόσμο. Η μπύρα είναι επίσης ένα από τα αρχαιότερα ποτά. Ας δούμε μερικά χαρακτηριστικά στοιχεία, παράξενες πληροφορίες, για το ποτό που πιθανόν δε γνωρίζουμε αλλά έχουν αρκετό ενδιαφέρον.

Ο φόβος του άδειου ποτηριού μπύρας ονομάζεται cenosillicaphobia.

Τον τίτλο του Παγκόσμιου Πρωταθλητή γρήγορης κατανάλωσης μπύρας κατέχει ο Steven Petrosino, από το Cumberland της Pennsylvania, ο οποίος κατανάλωσε 1 λίτρο μπύρα σε 1,3 δευτερόλεπτα.


Perierga.gr-15 περίεργες πληροφορίες σχετικά με την μπύρα

Στη Φινλανδία, το βραβείο στον ετήσιο διαγωνισμό «κουβαλήματος» της συζύγου, είναι το βάρος της συζύγου σε μπύρα!

Για την κατασκευή του ναού Wat Pa Maha Chedi Kaew της Ταϊλάνδης, χρησιμοποιήθηκαν  1,5 εκατομμύρια μπουκάλια μπύρας.

Οι Βίκινγκς πίστευαν ότι στον Παράδεισο θα υπάρχει μία τεράστια κατσίκα, που θα βγάζει μπύρα!

Perierga.gr-15 περίεργες πληροφορίες σχετικά με την μπύρα

Το 1814, στους δρόμους του Λονδίνου  χύθηκαν 400.000 γαλόνια μπύρας, όταν μία δεξαμενή εξερράγη.

Όταν ο George Washington ήταν πρόεδρος, είχε μία προσωπική αποθήκη μπύρας στο Mount Vernon.

Το 0,7% του πληθυσμού της γης, μεθάει με μπύρα. Πρόκειται για 50.000.000 ανθρώπους.

Perierga.gr-15 περίεργες πληροφορίες σχετικά με την μπύρα

Η πιο δυνατή μπύρα του κόσμου ονομάζεται «Snake Venom» και έχει 67,5% περιεκτικότητα σε αλκοόλ.

Όταν χτίζονταν οι Αιγυπτιακές Πυραμίδες, οι εργάτες πληρώνονταν με 1 γαλόνι μπύρας τη μέρα.

Στον κόσμο υπάρχουν 400 διαφορετικά είδη μπύρας, Το Βέλγιο διαθέτει τις περισσότερες μάρκες μπύρας.

Στη Ρωσία, η μπύρα δεν θεωρούταν αλκοολούχο ποτό έως 2013.

Tags:

CategoryΓνωρίζατε ότι ...

Περισσότερα...

Το τεστ του δεξιού ποδιού

 


Δοκιμάστε το, δεν θα το πιστεύετε… Όσο και να προσπαθήσετε δεν θα καταφέρετε να αλλάξετε το αποτέλεσμα.
Ακολουθήστε τα παρακάτω απλά βήματα.

1. Όπως κάθεστε στο γραφείο σας, σηκώστε το δεξί σας πόδι από το πάτωμα και κάντε κύκλους δεξιόστροφα, όπως οι δείχτες ενός ρολογιού.

2. Ενώ κάνετε τους κύκλους με το δεξί πόδι (στην φορά των δειχτών του ρολογιού), γράψτε τον αριθμό 6 στον αέρα με το δεξί χέρι σας.

Το πόδι σας τότε θα αλλάξει κατεύθυνση!!!

Περισσότερα...

«Καθόλου κρέας ή ψάρι, μια αλεσμένη αγκινάρα για φαγητό. Καλό μάσημα της τροφής για να νιώθει το στομάχι γεμάτο και μην ξεχνάτε να μαζεύεται τα ψίχουλα από το τραπέζι σε ένα βαζάκι. Στο τέλος της εβδομάδας, η ποσότητα θα είναι αρκετή». Προτροπές επιβίωσης στον Τύπο της Κατοχής. Από τον Απρίλιο του 1941, η Ελλάδα βίωνε την εξαθλίωση, τον αφανισμό και χιλιάδες πολίτες πέθαιναν κυριολεκτικά από ασιτία. Η ιστορικός Ελένη Νικολαΐδου – ήδη με 22 βιβλία στο βιογραφικό της – βγάζει από το χρονοντούλαπο τις «Συνταγές της Κατοχής», το απόλυτο εγχειρίδιο για το «πώς σφίγγει το ζωνάρι». Εξιστορεί τις συνθήκες ζωής, αλλά και τους εφευρετικότατους τρόπους επιβίωσης, όπως τους περιέγραψαν γυναίκες της εποχής, αλλά και όπως παρουσιάζονταν στα «Αθηναϊκά Νέα», «Βραδυνή» και «Καθημερινή». Τι έτρωγε ο κόσμος τότε; Και τελικά, πόσο κοντά είμαστε στο να αναπροσαρμόσουμε το σημερινό μας διαιτολόγιο σε εκείνο των δύσκολων χρόνων;

perierga.gr - Οι συνταγές της πείνας στην Κατοχή!

Η ψευδαίσθηση του να τρως κρέας

«Οι άνθρωποι της Κατοχής είχαν να αντιμετωπίσουν εκτός από τους Ναζί, τα μπλόκα, τις εκτελέσεις, τη λεηλασία της πόλης και τις τρομακτικές ελλείψεις σε τρόφιμα. Οι μισθοί πλέον δεν είχαν καμία αξία. Τα τρόφιμα στην αγορά ήταν σπάνια και όταν εμφανίζονταν ελέγχονταν από μαυραγορίτες, οι οποίοι ήταν σε αγαστή συνεργασία με τους Γερμανούς κατακτητές. Έπρεπε, λοιπόν, να επιβιώσουν. Χιλιάδες δεν τα κατάφεραν, χιλιάδες στην Αθήνα και σε άλλα μέρη πέθαναν από ασιτία. Μέσα σε αυτά τα πλαίσια, οι εφημερίδες της εποχής έδιναν συμβουλές για το πώς θα μπορέσουν οι Αθηναίοι να διατραφούν, ώστε να κρατηθούν εν ζωή. Μία συνταγή ή οδηγία – που ήταν και αυτή που με σόκαρε περισσότερο – έδινε οδηγίες για το πώς να μαζεύουν ψίχουλα». Έλεγε λοιπόν: Μαζεύετε με προσοχή τα ψίχουλα από το τραπέζι και βάλτε τα σε ένα ποτήρι. Στο τέλος της εβδομάδας θα έχετε μαζέψει τόσα ψίχουλα, ώστε να μπορέσετε να τα χρησιμοποιήσετε στη μαγειρική σας.

«Ειλικρινά, δεν είναι φοβερό; Επίσης, υπήρχε συνταγή που έλεγε πώς να ξεγελάσεις τα μάτια σου και το στομάχι σου ότι τρως κρέας (φοβερά δυσεύρετο προϊόν)». Είναι πολύ απλό: Παίρνεις μία μελιτζάνα και την τρίβεις, την αφήνεις να σκουρύνει και τότε έχεις την αίσθηση ότι τρως κρέας! «Ξέρετε οι Αθηναίοι άλλαξαν δραστικά τις διατροφικές τους συνήθειες. Γνωρίζατε ότι τα γεμιστά προ Κατοχής τα έτρωγαν με μαγιονέζα;».

Σκύλοι, γάτες, γαϊδούρια, άλογα και ελάφια al dente

perierga.gr - Οι συνταγές της πείνας στην Κατοχή!

«Όταν πεινάς θα φας τα πάντα, όταν βλέπεις το παιδί σου τουμπανιασμένο θα του δώσεις τα πάντα για να το κρατήσεις στη ζωή. Μερικές φορές αναρωτιόμασταν: “Μα και σκύλους;”. Ναι και σκύλους και γάτες. Τα πάντα έτρωγαν τότε οι Αθηναίοι», αναφέρει η κα Νικολαΐδου. Οι σκύλοι και οι γάτες εξαφανίστηκαν από τους πρώτους μήνες που μπήκαν οι Γερμανοί στην Αθήνα. Και επειδή οι κατακτητές δεν άφησαν τίποτα όρθιο, αλλά κατέσχεσαν ακόμη και τους γάιδαρους για τις ανάγκες των μεταφορών του στρατού τους, παρατηρήθηκε ότι και αυτοί σταδιακά εξαφανίζονταν. Είναι εξακριβωμένο ότι από τον Εθνικό Κήπο σε μία νύχτα χάθηκαν δύο ελάφια. Εικάζεται ότι πεινασμένοι μπήκαν μέσα νύχτα και τα άρπαξαν για λόγους επιβίωσης. «Πρέπει να σας πω ότι σφάζονταν και άλογα. Για το λόγο αυτό, υπήρχαν πολλά παράνομα σφαγεία, όπου έσφαζαν τα ζωντανά και τα πουλούσαν από πόρτα σε πόρτα για ολόκληρες περιουσίες. Το ξεπούλημα της περιουσίας των Αθηναίων έγινε και για άλλα τρόφιμα, όπως το λάδι».

Καφές από ρεβίθια και για επιδόρπιο «εμετός των Γερμανών»

Τα φρούτα στην κατοχική Αθήνα, αποτελούσαν ένα είδος υπό εξαφάνιση. «Υπήρχαν όμως συνταγές για ορεκτικά που έκοβαν την όρεξη! Οι οδηγίες δηλαδή που δίνονταν ήταν, πώς θα ξεγελάσουμε το στομάχι μας, ώστε να νιώσει ότι είναι γεμάτο. Τούς προέτρεπαν λοιπόν να τρώνε χόρτα και να τα μασούν αργά αργά για να νομίσει το στομάχι ότι είναι χορτάτο». Ακόμη, λόγω του ότι ο καφές ήταν δυσεύρετος, απλοί πολίτες έφτιαχναν έναν τύπο καφέ από διάφορα προϊόντα, όπως τα ρεβίθια ή από βραστά κουκούτσια.

«Αυτό που υπήρχε σε μερική αφθονία, ήταν το κρασί, το οποίο έσωσε αρκετούς Αθηναίους, γιατί τους τόνωνε. Επίσης και οι σταφίδες και τα σύκα ήταν υλικά που τους κρατούσαν ζωντανούς, αφού τα χρησιμοποιούσαν ως υποκατάστατα ζάχαρης και έφτιαχναν γλυκά. Υπήρχαν εστιατόρια που πουλούσαν γάλα, νερωμένο φυσικά, και αμφιβόλου ποιότητας. Να συμπληρώσω εδώ ότι από την πείνα τους, οι Αθηναίοι μάζευαν ό, τι χόρτο έβρισκαν, αλλά πόσα χόρτα μπορεί να υπάρχουν για να ταΐσουν μία πόλη; Δίνονταν τότε οδηγίες να είναι προσεκτικοί στο τι τρώνε, αλλά στην πράξη ήταν ανέφικτο λόγω της πείνας». Άλλοι επιβίωναν με φέτες λασπώδους ψωμιού ή την λεγόμενη μπομπότα (χυλός από καλαμποκάλευρο), ενώ είναι εξακριβωμένο ότι υπήρχαν άνθρωποι και παιδιά ή ορφανά πολέμου, που σύχναζαν έξω από τις ταβέρνες που έπιναν και έτρωγαν οι Γερμανοί και όταν αυτοί ξερνούσαν, θρέφονταν από τον εμετό τους».

Μοναδική πρώτη ύλη το νερό και τα χόρτα… ογκρατέν

perierga.gr - Οι συνταγές της πείνας στην Κατοχή!

«Είναι τραγικό αυτό που θα σας πω αλλά η πρώτη ύλη ήταν το …νερό! Όταν βέβαια έτρεχε από τις βρύσες, γιατί η αλήθεια είναι ότι τους το έκοβαν πολύ συχνά. Για να σας δώσω να καταλάβετε, υπήρχε συνταγή που έλεγε ότι αν και εφόσον βρεθείτε τόσο τυχεροί και αγοράσετε φασολάκια, να τα καθαρίσετε, κρατήστε τις άκρες και τις κλωστές και όλα μαζί ψιλοκόψτε τα. Σε μία κατσαρόλα με νερό ρίξτε τα όλα μέσα, προσθέστε λίγο κρεμμύδι, ντομάτα ή ελιές και να μία θαυμάσια σούπα για το βράδυ!». Να σημειωθεί ότι σε περισσότερη αφθονία, αναλογικά, ήταν τα χόρτα και γι’ αυτό υπήρχαν πολλές συνταγές με αυτά, μέχρι και το πώς να μαγειρέψετε… χόρτα ογκρατέν!

Η ανταλλακτική οικονομία και οι «σκοπιές» στα λάχανα

Οι Αθηναίοι επέστρεψαν από τα πρώτα χρόνια της Κατοχής στην ανταλλακτική οικονομία. Η οδός Αθηνάς, ο γνωστός δρόμος στο κέντρο της Αθήνας, ήταν ο τόπος συνάντησης των απανταχού ταλαιπωρημένων και πεινασμένων. «Εκεί θα βλέπατε να έχουν στο δρόμο ό, τι μπορούσε κανείς να πουλήσει από το σπίτι του. Προσωπικά αντικείμενα, έπιπλα, ίσως κάποια τρόφιμα, μαγειρευτά φαγητά με ύποπτα κρέατα μέσα, ζαχαρωτά που περισσότερο ήταν καθαρτικά, ακόμη και σαπούνια που τελικά έλιωναν τα ρούχα (παρασκευάζονταν παράνομα και χωρίς γνώσεις). Τότε άλλωστε, υπήρχε τρομερή έλλειψη από σαπούνι».

Αρκετοί απλοί πολίτες κατάφεραν να σωθούν, χάρη στα συσσίτια που διοργάνωναν τα σωματεία προς τα μέλη τους. Αποτέλεσμα ήταν η εξασφάλιση ενός πιάτου με όσπρια ή μία κούπα νεροζούμι. «Τα συσσίτια ήταν πολύ διαδεδομένα και εξαιτίας τους κατάφεραν πολλοί Αθηναίοι να επιβιώσουν. Φυσικά μην νομίζετε ότι ήταν τίποτα φαγητά της προκοπής αλλά ήταν αρκετά για να μπορέσουν να σταθούν τα πόδια τους. Να σας πω επιπλέον, ότι πολλοί Αθηναίοι έβαζαν κοτέτσια στα μπαλκόνια και τις αυλές ή έφτιαχναν δικό τους μπαξέ που όμως φύλαγαν σκοπιά για να μην πάει κάποιος πεινασμένος να τους πάρει την κότα ή το λαχανικό».

Οι εφημερίδες την εποχή της Κατοχής ήταν γεμάτες με ειδήσεις από την κεντρική αγορά. Φουφούδες είχαν στηθεί στους δρόμους και πουλούσαν ζωμούς από κρέας, χωρίς να διευκρινίζεται για το τι κρέας μαγείρευαν. Οι μεταφορές γίνονταν με αυτοσχέδια καροτσάκια. Τα παπούτσια έλιωναν και άρχισαν οι Αθηναίοι σκάλιζαν ξύλα και τα φορούσαν. Τότε εμφανίστηκαν λοιπόν στην Αθήνα και τα τσόκαρα. Τα μαγαζιά με ηλεκτρικά είδη πουλούσαν μέχρι και σπιτικά γλυκά.

Πατατοφλουδοκεφτέδες και ροφήματα από φλούδες μήλων

perierga.gr - Οι συνταγές της πείνας στην Κατοχή!

“Μην το πάρετε για παραδοξολογία. Πρόκειται για φαγητό δοκιμασμένο και νοστιμότατο. Τότε έλεγε ότι πρέπει να: Βράζετε τις πατάτες, αφού τις πλύνετε καλά. Έπειτα τις ξεφλουδίζετε. Τι κάνετε τις φλούδες; Τις πετάτε. Πετάτε δηλαδή το πιο θρεπτικό και το πιο υγιεινό μέρος της πατάτας, αφού είναι πια γνωστό πως κάθε λαχανικό και φρούτο στο φλοιό του και γενικά προς τα εξωτερικά του στρώματα περιέχει τις διάφορες πολύτιμες βιταμίνες. Παίρνετε, λοιπόν, αυτές τις φλούδες, προσθέτετε μπόλικο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο, λιγάκι δυόσμο, αλάτι, πιπέρι, ζυμώνετε και τηγανίζετε. Θα απορήσετε για το αποτέλεσμα. Αν δεν πρόκειται να βράσετε τις πατάτες, αλλά να τις μαγειρέψτε αλλιώς όποτε θα τις παστρέψτε πριν τις βράσετε, πάλι μπορείτε να κάνετε τους κεφτέδες σας, βράζοντας τις φλούδες που θα είναι ακόμα πιο νόστιμες γιατί θα έχουν επάνω και λίγη πατάτα. Στις συνταγές της εποχής συγκαταλέγονται επίσης, τα ροφήματα ή γλυκίσματα από φλούδες μήλων, η χρησιμότητα των κουκουτσιών για περίφημα γλυκά και τα μπισκότα από ελάχιστο αλεύρι.

πηγή: news247.gr

Περισσότερα...

Χορηγοί

Αγγελόπουλος
Four Seasons
Αίγλη
Calbari
Γιαννόπουλος
Learn
Παναγιωτόπουλοι
Παναγόπουλος
Σταυρόπουλος
Ζιάκας
Four Season
Γιάννα
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…