Σύλλογος Κλινδαίων Νομού Ηλείας

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ"

Κατηγοριες

Εφυγε απο τη ζωή στις 7/2/2017 Ο Παντελής Μπενάκης  Η κηδεία του θα γίνει στις 9/2/2017  στον Ιερό Ναό Κωσταντίνου και Ελένης στα ανω Λιόσια
 στις 12 π.μ

Ο Σύλλογος του χωριού εκφράζει τα συλλυπητήρια στην οικογένεια του.

Περισσότερα...

Από το μενού αυτό διάλεξα να σας παρουσιάσω την υπέροχη γαλλική κρεμμυδόσουπα με κρουτόν και τυρί. Συμβολικά. Γιατί ο Νίκος Γιαννόπουλος, όταν ξεκίνησε την καριέρα του, πριν από είκοσι πέντε χρόνια, εντάχθηκε στην μπριγκάντα του γάλλου επικεφαλής σεφ του ξενοδοχείου με αποτέλεσμα να είναι εμφανείς οι γαλλικές επιρροές στη μαγειρική του.

Υλικά 

  • 1 κιλό ξερά κρεμμύδια
  • 1 λίτρο ζωμό κότας
  • 200 ml λευκό κρασί
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 4 κρουτόν μεγάλα
  • 100 γρ. έμενταλ τριμμένο
  • αλάτι, πιπέρι

Καθαρίζουμε και κόβουμε τα κρεμμύδια από την κορυφή προς την ουρά σε λεπτές φέτες. 

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί καλά και προσθέτουμε τα κομμένα κρεμμύδια. Σοτάρουμε μέχρι να ροδίσουν και κατόπιν αλατοπιπερώνουμε και ενσωματώνουμε τα φύλλα δάφνης.

Σβήνουμε με το κρασί, το αφήνουμε να εξατμιστεί και προσθέτουμε τον ζωμό κότας. Αφήνουμε τη σούπα να βράσει και, μόλις είναι έτοιμη, σερβίρουμε προσθέτοντας το κρουτόν και το τριμμένο τυρί.

Σημειώσεις

Η κρεμμυδόσουπα είναι ένα φαγητο τόσο παλιό όσο και τα κρεμμύδια, που το τίμησαν εξίσου οι αρχαίοι μας πρόγονοι και οι Ρωμαίοι, και το οποίο δεν έλειψε ποτέ από τα ευρωπαϊκά αγροτικά τραπέζια. Ήταν φαγητο των φτωχών, μια σούπα βάλσαμο, θρεπτική και τονωτική καθώς τα κρεμμύδια είναι ένα πραγματικό φάρμακο της φύσης. Το Μεσαίωνα η χύτρα που έμπαινε στη φωτιά δεν άδειαζε σχεδόν ποτέ εντελώς. Κάθε μέρα οι νοικοκυρές πρόσθεταν ό,τι είχαν στη διάθεσή τους, κόκκαλα, λαχανικά, λίγο κρέας, μπαγιάτικο ψωμί. Και όταν δεν είχαν τίποτα άλλο, αρκούσαν μερικά κρεμμύδια για να νοστιμίσουν τον ζωμό τους.

Η σύγχρονη κρεμμυδόσουπα ενισχυμένη με ροδοψημένο ψωμί και τυρί είναι απευθείας απόγονος του μεσαιωνικού μπουγιόν. Εμβληματικό πιάτο των γαλλικών μπιστρό αλλά και κάθε μαγείρου επηρεασμένου από τη γαλλική κουζίνα, γνώρισε δόξες ειδικά από τη δεκαετία του 1960 και μετά. Η βάση της είναι ένας πλούσιος ζωμός από βοδινό, ενισχυμένος με βούτυρο και καραμελωμένα κρεμμύδια.

Ο Τόνι Μπουρνταίν, ο ροκ σταρ της γαστρονομίας, τολμά να αντικαταστήσει τον ζωμό του βοδινού με ζωμό κότας. Το ίδιο κάνει και ο Γιαννόπουλος, ο οποίος επιπλέον, αντί για βούτυρο, χρησιμοποιεί ελαιόλαδο. Μπορεί να μην έχει το βάθος και τον γευστικό πλούτο της αυθεντικής γαλλικής κρεμμυδόσουπας, αναμφίβολα όμως είναι μια πολύ νόστιμη σούπα που ταιριάζει πολύ με το δικό μας κλίμα. 

Περισσότερα...

Λάχανο (Brassica oleracea) Μπράσικα ή λαχανευτική οίκ. Σταυρανθών (Cruciferae).
Είναι από τα πιο διαδεδομένα λαχανικά και συνηθίζεται να το έχουμε σχεδόν καθημερινά στο χειμωνιάτικο τραπέζι μας. Κι αυτό γιατί αποτελεί σίγουρη και πολύ αποδοτική επένδυση για πιο υγιεινή διατροφή. Άλλωστε, από τα αρχαία χρόνια το λάχανο θεωρούνταν ότι είχε θεραπευτικές ιδιότητες. Εκείνος που ανακάλυψε πρώτος τις θεραπευτικές ιδιότητές του ήταν ο Ρωμαίος ρήτορας Κάτο ο πρεσβύτερος, ο οποίος πρότεινε για τη θεραπεία πληγών του μαστού των γυναικών την επάλειψη με τριμμένα φύλλα λάχανου. Είτε ωμό είτε βρασμένο, αποτελεί βασικό υλικό για γευστικές σαλάτες, ενώ είναι η βάση για τους μοναδικούς πατροπαράδοτους λαχανοντολμάδες. Επίσης, γίνεται σούπα αλλά και τουρσί.
Ο Διοσκουρίδης λόγο των αντιφλεγμονωδών και αντιβακτηριακών ιδιοτήτων του το χρησιμοποιεί ως φάρμακο για τα προβλήματα του πεπτικού καθώς και σεδερματολογικά προβλήματα. 

Διατροφική αξία
Σε οποιαδήποτε ποικιλία και αν ανήκει (άσπρο, κόκκινο κ.λπ.), είτε είναι ωμό είτε βρασμένο, είναι ιδιαίτερα πολύτιμο για την υγεία μας, αφού περιέχει:

Πού κάνει καλό
Συνιστάται σε άτομα που υποφέρουν από άσθμα, βρογχίτιδα, βραχνάδα (τα φύλλα ψημένου λάχανου στο φούρνο και τοποθετημένα στο στήθος συντελούν στη θεραπεία του αναπνευστικού), ρευματισμούςουρική αρθρίτιδα και ισχιαλγίες αλλά και σε περιπτώσεις νευρικών διαταραχών, αϋπνίαςμελαγχολίας και χρόνιας κούρασης.
Επίσης, βοηθάει ιδιαίτερα σε περιπτώσεις αναιμίας και διαβήτη, ενώ καθαρίζει τοέντερο από παράσιτα.
Πρόσφατες έρευνες έδειξαν ότι τα άτομα που καταναλώνουν λάχανο διατρέχουν μικρότερο κίνδυνο να εμφανίσουν καρκίνο του μαστού, του προστάτη, του παχέος εντέρου και του πνεύμονα. Η σουλφοραφάνη που περιέχει φαίνεται να προφυλάσσει και από το ελικοβακτηρίδιο του πυλωρού, το οποίο θεωρείται η πρωταρχική αιτία του έλκους στο στομάχι.
Τι να προσέξω
Είναι καλύτερα να το μαγειρεύετε στον ατμό ή να περιορίζετε το χρόνο βρασμού, ώστε να μη χάνεται μεγάλο ποσοστό των ευεργετικών και θρεπτικών ουσιών του.
Μην το αφήνετε να παραβράσει, γιατί περιέχει θείο, που βγάζει τη χαρακτηριστική έντονη και δυσάρεστη μυρωδιά.
Όταν αγοράζετε λάχανο, να προσέχετε να είναι βαρύ και τα φύλλα του σφιχτά, φρέσκα και τραγανά.
Πριν το μαγειρέψετε καλό είναι να το ξεπλένετε με νερό και ξίδι, για να εξοντωθούν οι διάφοροι μικροοργανισμοί.
Ένα κομμάτι λάχανο που έχει κοπεί συντηρείται καλύτερα αν το αλείψετε με χυμό λεμονιού και το τυλίξετε καλά με διάφανη μεμβράνη. (Προσωπικά βάζω ένα κομμάτι χαρτί κουζίνας μέσα στην σακούλα του και κρατάει μία χαρά)

Η αξιόλογη θεραπευτική αξία του κοινού λάχανου (Μάπα) είναι αρκετά γνωστή, και συχνά τό λάχανο χρησιμοποιείται μέ πρακτικούς τρόπους γιά διαιτητικό ή θεραπευτικό σκοπό.
Όμως ή πραγματική αξία του λαχανικού σάν φάρμακο είναι πολύ μεγαλύτερη άπό ότι πιστεύεται, χωρίς νά αναφέρουμε εκείνους στους οποίους δέν αρέσει καί τόσο ως λαχανικό καί οί όποιοι ουδέ κάν υποψιάζονται πόσο θετικά μπορεί νά είναι τά θεραπευτικά του αποτελέσματα σέ διάφορες περιπτώσεις γιατί υποτιμώντας τό τόσο κοινό λαχανικό δέν πιστεύουν στις θεραπευτικές του  ιδιότητες.

Ας παρουσιάσουμε όμως τό λάχανο έδώ, όπως ακριβώς τό προίκισε ή φύσις.
Είναι λοιπόν τό λάχανο πραγματικό φάρμακο, έκτος άπό τή μεγάλη ποικιλία παρασκευασμάτων του γιά τρόφιμο.
- Τό ζουμί βρασμένου λάχανου είναι αποτελεσματικό κατά του βήχα, τής βραχνάδας καί ακόμη της βρογχίτιδος.
- Χυμός κόκκινου λάχανου πού έβρασε μέ ζάχαρη σέ διπλάσια ποσότητα, δίνει σιρόπι άπό τό όποιο 3 κουταλιές ξεμεθουν έναν άνθρωπο, πού άρχισε νά μεθά.
Κατάπλασμα φύλλων λάχανου στο μέτωπο είναι κατά τοΰ πονοκέφαλου.
- Όμοίως καταπλάσματα κατά του Έρυσιπέλατος καί των «καλογύρων».
- Στις περιπτώσεις «Ευλογίας» όμοίως, εμποδίζει τήν εμφάνιση τών «ουλών» (!).
- Τά λάχανο είναι καί κατά τής πλευρίτιδος, τών βρογχικών, καί κατά του άσθματος καί τών παραλύσεων.
- Ευεργετικό στίς νευραλγίες, στά εγκαύματα καί ακόμη στίς μητρίτιδες καί μητρορραγίες μέ καταπλάσματα χαμηλά στήν κοιλιά όπως καί στά νεφρά*.
Ή «μάπα» λοιπόν ή θεραπευτική σέ τόσο πολλές περιπτώσεις είναι ένα εξαιρετικό φυτό σάν λαχανικό καί σάν φάρμακο.
Δέν είναι λοιπόν διόλου «Μάπα».

- Τά φύλλα του λάχανου ψημένα στό φουρνο καί τοποθετημένα στό στήθος συντελουν στή θεραπεία του άναπνευστικου συστήματος.
- Στήν περίπτωση όμοίως ρευματισμών καί άρθρίτιδος τά ψημένα στό φουρνο φύλλα ανακουφίζουν τά μέρη πού πάσχουν.
- Τό λάχανο μέ τίς βιταμίνες του είναι άντισκορβουτικό καί ακόμη θεραπευτικό στίς παθήσεις του στήθους.
- Τό λάχανο έχει ακόμη καί ιδιότητες κατά τών σκουληκιών (άνθελμινθικές).
- Φύλλο λάχανου πάνω σέ έγκαυμα καταπραΰνει τόν πόνο*.
- Όμοίως είναι κατά τής νευραλγίας του προσώπου, (ένα φύλλο λάχανου βρασμένο σέ γάλα ώσπου νά πήξει πού τοποθετείται ζεστό).
- Τό λάχανο περιέχει βιταμίνες Α, Β, C, θειάφι, αρσενικό πού είναι τονωτικό καί ευεργετικό στό δέρμα καί κατά του εκζέματος άλλά δέν είναι καλό γιά τούς πάσχοντες άπό τό συκώτι τους.
- Ακόμη τό λάχανο περιέχει, ασβέστιο, μαγγάνιο, φώσφορο, κάλιο, νάτριο.
- Μιά άλλη Ιδιότητα του λάχανου είναι νά άποσυμφορή τίς αρτηρίες.
- Ως κατάπλασμα αφαιρεί τά άλατα.
Όπως έχει διαπιστωθεί σε επιστημονικές έρευνες ο χυμός του λάχανου μπορεί να επηρεάσει θετικά και να επιταχύνει την ανάρρωση σε περίπτωση του έλκους του στομάχου και του δωδεκαδάκτυλου καθώς και της γαστρίτιδας. Τα φύλλα του λάχανου χρησιμοποιούνται παραδοσιακά ζεματισμένα ή πολτοποιημένα ως επιθέματα σε περίπτωση δερματικών παθήσεων, οιδημάτων, όγκων ή πονεμένων αρθρώσεων. Παρασκευασμένο ως ξινό λάχανο προς διατήρηση, το άσπρο λάχανο λόγω της υψηλής περιεκτικότητας σε βιταμίνη C αποτελεί αποτελεσματικό μέσο αντιμετώπισης του σκορβούτου.
- Σε περίπτωση έλκους στομάχου, μπορείτε να πίνετε σαν συμπλήρωμα της διαιτητικής διατροφής ένα λίτρο χυμό λάχανου καθημερινά, διανεμημένο σε ισόποσες δόσεις εντός της ημέρας.

* Σημείωσις:
- Ζεματίστε ή ψήστε στον φούρνο λάχανο και βάλτε το στην κοιλιά για ανακούφιση από τους πόνους της περιόδου
- Επίσης ελαφρώς ζεματισμένο για να βγάλει τις ευεργετικές του ουσίες, αφού κρυώσει, το βάζουμε σε εγκαύματα. Ανακουφίζει άμεσα και βοηθά στην εξάλειψη των ανεπιθύμητων σημαδιών.
- Η αναλγητική δράση του λάχανου είναι παρόμοια εκείνη της καψαϊκίνης, δηλ. το θερμό έλαιο από πιπεριές τσίλι της Αμερικής όπου εφαρμοζόταν ως μια τοπική αλοιφή για την ανακούφιση αρθρίτιδας και άλλους πόνους. Δρα παρόμοια με το γνωστό μας έμπλαστρο.
- ψιλοκομμένο κάνει θαύματα, ως επίθεμα, στις αιμορροΐδες!


Το είδα: www.womenonly.gr  
και: diaita-express.com 

Περισσότερα...

Μπορεί να μην το ξέρετε, αλλά το φοινικέλαιο εμπεριέχεται σε πολλά από τα προϊόντα που καταναλώνετε και χρησιμοποιείτε κάθε μέρα.

 

Το φοινικέλαιο είναι ένα εδώδιμο έλαιο, που τις τελευταίες μέρες έχει έρθει στην επικαιρότητα κάτω από ένα φως αμφισβήτησης και έριδος, μετά από πρόσφατες αναφορές ότι είναι πιθανώς καρκινογόνο, όταν υπόκειται σε υψηλές θερμοκρασίες κατά την επεξεργασία του.

Και ενώ ορισμένοι κατασκευαστές τροφίμων έχουν απαγορεύσει το φοινικέλαιο, ο ιταλικός γίγαντας Ferrero υπερασπίζεται την χρήση του φοινικελαίου στα προϊόντα του και ειδικά στη Nutella, λέγοντας ότι “εγγυάται την ασφάλεια των προϊόντων Ferrero στους καταναλωτές”.

Τι είναι ακριβώς το φοινικέλαιο

Το φοινικέλαιο είναι ένα είδος φυτικού ελαίου που προέρχεται από τους καρπούς του φοίνικα και έχει κερδίσει μεγάλη δημοφιλία μεταξύ των παραγωγών τροφίμων, καθώς υπάρχει μια αυξανόμενη τάση μεταξύ των καταναλωτών για προϊόντα με φυσικά συστατικά και μόνον.

Αυτό το εδώδιμο έλαιο είναι το πρώτο σε κατανάλωση αυτήν τη στιγμή στον κόσμο. Υπολογίζεται ότι η συνολική αξία του κλάδου εξαγωγής, επεξεργασίας και χρήσης του φοινικελαίου ήταν 65,73 εκατομμύρια δολάρια το 2015 και αναμένεται να φθάσει τα 92,84 εκατομμύρια δολάρια το 2021, σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση της Zion Market Research το Δεκέμβριο του 2016.

Ποιο ειναι το πρόβλημα με το φοινικέλαιο

Τον Μάιο του 2016, η Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων (EFSA) δημοσίευσε μια έρευνα με την οποία ενημέρωνε ότι προσμείξεις στο φοινικέλαιο εγείρουν πιθανές ανησυχίες για την υγεία σε όλους τους τομείς. Το επιστημονικό πάνελ της EFSA διαπίστωσε ότι ο κύριος κίνδυνος για καρκίνο αφορά τα τους γλυκιδυλεστέρες (είδος λιπαρών οξέων) που σχηματίζονται κατά τη διάρκεια της επεξεργασίας τροφίμων, ή όταν το φοινικέλαιο διυλίζεται σε θερμοκρασίες πάνω από 200 °C.

“Υπάρχουν επαρκείς αποδείξεις”, ότι οι γλυκιδυλεστέρες ενέχουν κίνδυνο πρόκλησης καρκίνου, δήλωσε τον Μάιο του 2016 η Helle Knutsen, πρόεδρος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων της EFSA για τις μολυσματικές προσμείξεις στην τροφική αλυσίδα.

Επιπροσθέτως, υπάρχουν μεγάλες αντιδράσεις από περιβαλλοντικές ομάδες εδώ και χρόνια, κυρίως στην Ασία, σχετικά με την διαδικασία περισυλλογής και εξαγωγής του φοινικελαίου. Σύμφωνα με τις ομάδες αυτές, οι παραγωγοί φοινικελαίου έχουν καταστρέψει τεράστιες εκτάσεις τροπικών δασών τις οποίες έχουν αντικαταστήσει με φυτείες για φοινικέλαιο. Αυτή η μη βιώσιμη πρακτική παραγωγής φοινικελαίου πλήττει τη γη και θέτει σε κίνδυνο τα ζώα, σύμφωνα με το Παγκόσμιο Ταμείο για τη Φύση (World Wildlife Fund – WWF).

 

Πώς μπορώ να ξέρω αν μπορώ να χρησιμοποιήσω κάποια προϊόντα που περιέχουν φοινικέλαιο;

Πάρα πολλά καθημερινά προϊόντα περιέχουν φοινικέλαιο. Χρησιμοποιείται σε γλυκά, οδοντόκρεμες, καλλυντικά, σαμπουάν, σαπούνια και ψημένα αγαθά, για να αναφέρουμε ενδεικτικά μόνο μερικά από αυτά.

Σύμφωνα με το WWF το φοινικέλαιο μπορεί να “κρύβεται” με διάφορες ονομασίες, που κυμαίνονται από την κοινή ονομασία “φυτικά έλαια” έως και “παλμιτική αλκοόλη”, ή “φοινικική αλκοόλη” (palm tree = φοίνικας).

Δείτε την σχετική λίστα με καθημερινά προϊόντα που μπορεί να περιέχουν φοινικέλαιο:

 

  • Κραγιόν: Το φοινικέλαιο χρησιμοποιείται στο κραγιόν καθώς διατηρεί το χρώμα καλύτερα, δεν λιώνει σε υψηλές θερμοκρασίες, έχει μια ομαλή εφαρμογή και ουσιαστικά καμία γεύση.
  • Ζύμες για πίτσα: Προστίθεται τόσο στις κατεψυγμένες, όσο και στις νωπές ζύμες για πίτσα, για να μην κολλάνε μεταξύ τους και για να ενισχύσει την υφή τους.
  • Σαμπουάν: Χρησιμοποιείται ως μαλακτικό μέσο που βοηθά στην επαναφορά των φυσικών ελαίων των μαλλιών, που έχουν χαθεί από τα μαλλιά από την χρήση άλλων σαμπουάν.
  • Παγωτά: Κάνει το παγωτό πιο λείο και κρεμώδες.
  • Απορρυπαντικά: Επεξεργάζεται για να δημιουργήσει σαπούνια, σκόνη πλυσίματος και άλλα προϊόντα καθαρισμού.
  • Μαργαρίνη: Χρησιμοποιείται στην μαργαρίνη, επειδή παραμένει σε στερεά κατάσταση σε θερμοκρασία δωματίου και είναι απαλλαγμένο από τρανς λιπαρά.
  • Σοκολάτα: Δίνει μια πιο λεία και λαμπερή εμφάνιση σε κάποια προϊόντα σοκολάτας και τα προστατεύει από το λιώσιμο.
  • Μπισκότα: Σε ημι-στερεά κατάσταση σε θερμοκρασία δωματίου, το φοινικέλαιο χρησιμοποιείται για να δώσει στα ψημένα προϊόντα μια κρεμώδη γεύση και υφή.
  • Βιοκαύσιμα: Κάποια βιοκαύσιμα παράγονται από φοινικέλαιο.
  • Σαπούνια: Το φοινικέλαιο χρησιμοποιείται λόγω της ιδιότητάς του να απομακρύνει άλλα έλαια και βρωμιές από τα μαλλιά και το δέρμα, ενώ ταυτόχρονα ενυδατώνει.
  • Συσκευασμένα προϊόντα άρτου: Χρησιμοποιείται ευρέως, επειδή παραμένει σε στερεά κατάσταση σε θερμοκρασία δωματίου, είναι εύχρηστο στην διαδικασία ψησίματος και έχει χαμηλό κόστος.
Περισσότερα...

Την Κυριακή 15/1/2017 πραγματοποιήθηκε εκδήλωση για την  κοπή της πίτας από το Σύλλογο Κλινδέων . Η προσέλευση του κόσμου ήταν ικανοποιητική καθώς και το κέφι.Ο Πρόεδρος Βασίλης Αγγελόπουλος ευχήθηκε σε όλους χρόνια πολλά και καλή χρονιά επισημαίνοντας ότι οφείλουμε να είμαστε ενωμένοι για να μπορέσουμε  να προχωρήσουμε με σταθερά βήματα στο άμεσο μέλλον. Επίσης ευχαρίστησε τον Κύριο Αλεξόπουλο για την προσφορά της πίτας και των γλυκών της Εκδήλωσης, και τον Σταύρο Κωνσταντόπουλο για την παραχώρηση της  αίθουσας .

  

Περισσότερα...
Γερμανοί ερευνητές κατάφεραν να αποκωδικοποιήσουν τον τρόπο που το ανοσοποιητικό σύστημα του ανθρώπου χρησιμοποιεί τον ύπνο για να επιδιορθωθεί. 

Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσαν στο επιστημονικό έντυπο American Journal of Physiology - Regulatory, Integrative and Comparative Physiology, η ομάδα του Πανεπιστημίου του Τουμπινγκεν στη Γερμανία, με επικεφαλής την Δρ Λουτσιάνα Μπεσεντοφσκι, πήραν δείγματα αίματος από 14 υγιείς άνδρες, κατά μέσο όρο 25 ετών. 

Η αιμοληψία είχε γίνει κατά τη διάρκεια της νύχτας όταν κοιμόντουσαν και πάλι όταν είχαν μείνει ξάγρυπνοι το βράδυ. Τα δείγματα αναλύθηκαν για τον καθορισμό των επιπέδων των Τ-κυττάρων, των βασικών κυττάρων δηλαδή του ανοσοποιητικού συστήματος. 

Όταν οι εθελοντές είχαν κοιμηθεί κατά τη διάρκεια της νύχτας, τα επίπεδα όλων των ειδών των Τ-κυττάρων μειώνονταν εντός τριών ωρών από τη στιγμή της ύπνωσης. Αντιθέτως, παρέμεναν σε υψηλά επίπεδα όταν οι εθελοντές είχαν μείνει ξάγρυπνοι κατά τη διάρκεια της νύχτας. 

Αν και δεν κατέστη εφικτό να απαντήσουν οι ερευνητές στο ερώτημα που πήγαιναν τα Τ-κύτταρα όταν εξαφανίζονταν από την αιματική κυκλοφορία κατά τη διάρκεια του ύπνου, παλαιότερες μελέτες είχαν δείξει ότι ίσως συσσωρεύονται στους λεμφαδένες. 

«Η απότομη πτώση των επιπέδων των Τ-κυττάρων στο αίμα κατά τη διάρκεια του ύπνου δείχνει ότι ακόμα και ένα βράδυ αϋπνίας επηρεάζει την προσαρμοστικότητα του ανοσοποιητικού συστήματος. Κι αυτός ίσως είναι ο λόγος που ο σωστός και τακτικός ύπνος είναι τόσο σημαντικός για την γενικότερη κατάσταση της υγείας μας», εξηγεί η Δρ Μπεσεντοφσκι.

Μαίρη Μπιμπή

health.in.gr

Περισσότερα...

Εφυγε απο τη ζωή στις 24/12/2016 ο Θεμιστοκλής Μπαλάσκας Η κηδεία του θα γίνει στις 28/4/2016 στο νεκροταφείο Ηλιούπολης στις 12.30

 Ο Σύλλογος του χωριού εκφράζει τα συλλυπητήρια στην οικογένεια του.

Περισσότερα...

Η οδήγηση στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης, όπως και στις περισσότερες μεγαλουπόλεις του κόσμου, δύσκολα μπορεί να θεωρηθεί ακριβώς οδήγηση επειδή το κυκλοφοριακό, τα διάφορα έργα, τα αμέτρητα ταξί και οι άνθρωποι στο δρόμο σε κάνουν την περισσότερη ώρα να είσαι ακινητοποιημένος, ή να κινείσαι πολύ αργά προσπαθώντας πρώτα από όλα να αποφύγεις κάποιο ατύχημα.

 

 

Το σίγουρο είναι πως δεν υπάρχει περίπτωση να πετύχεις 240 πράσινα φανάρια στη σειρά. Αυτό θα ήταν αδύνατο. Ή μήπως όχι;

Ο Noah Forman κατάφερε να πετύχει 240 πράσινα φανάρια στη σειρά (με ένα κίτρινο) οδηγώντας χαλαρά στους δρόμους της πόλης. Και μπορεί να το έκανε στις τρεις το πρωί, όμως όταν μιλάμε για μια πόλη που δεν κοιμάται ποτέ, δεν παύει να είναι ένα απίστευτο επίτευγμα.

Περισσότερα...

Χορηγοί

Αγγελόπουλος
Four Seasons
Αίγλη
Calbari
Γιαννόπουλος
Learn
Παναγιωτόπουλοι
Παναγόπουλος
Σταυρόπουλος
Ζιάκας
Four Season
Γιάννα
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…