Σύλλογος Κλινδαίων Νομού Ηλείας

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ"

Κατηγοριες

Η Σημασία του Συκωτιού για την Υγεία μας!
Συκώτι και Χοληδόχος Κύστη
Η υγεία και η ζωτικότητα όλων των οργάνων, αδένων και κυττάρων εξαρτάται από το συκώτι. Ακόμη και οι σκέψεις μας, η διάθεση μας, τα συναισθήματα και η ζωτικότητα μας έχουν μεγάλη σχέση με το συκώτι. Αυτός είναι και ο λόγος που ο καθαρισμός του συκωτιού ωφελεί πολύ ολόκληρο το σώμα. Επιδρά επίσης και στο συναισθηματικό μας κόσμο.
Απ’ αυτό το απίθανο όργανο εξαρτάται επίσης πολύ η ικανότητα μας να απωθούμε τις ασθένειες ή να αναρρώνουμε από αυτές. Πάνω από πεντακόσιες λειτουργίες γίνονται από το συκώτι. Οι πλείστες από αυτές είναι ουσιώδεις για τη ζωή. Μαζί με τη καρδιά και τον εγκέφαλο, το συκώτι είναι το πιο σημαντικό όργανο του σώματος.
Κανένας δεν μπορεί να είναι υγιής χωρίς ένα δυνατό και καθαρό συκώτι.
Σημείωση: Στην αγγλική γλώσσα, η λέξη “συκώτι” “liver” περιλαμβάνει τη λέξη “ζωή” (live) και αυτό είναι μια ιδέα για το πόσο σημαντικό είναι πράγματι το συκώτι. Είναι ο μεγαλύτερος αδένας του σώματος, ζυγίζει περίπου δυο κιλά. Το συκώτι «είναι το μεγαλύτερο όργανο εντός του σώματος και συμμετέχει άμεσα ή έμμεσα σε όλες τις σωματικές λειτουργίες.
Πεπτικό σύστημα: Παίζει ζωτικό ρόλο στην πεπτική λειτουργία, διευκολύνοντας για παράδειγμα την έκκριση χολής στο δωδεκαδάκτυλο.
Μεταβολισμός:
– Συμμετέχει στο μεταβολισμό των υδατανθράκων και είναι το σημαντικότερο όργανο που διατηρεί σε σωστά επίπεδα την περιεκτικότητα του αίματος σε σάκχαρο.
«Τροφή»: Γι` αυτό όσοι έχουν ζάχαρο, ΟΦΕΊΛΟΥΝ να φροντίσουν, κυρίως, το συκώτι τους, όχι το πάγκρεας!
Δείτε και Πέψη & Υγεία – Μέρος Α: Γενικά η Πέψη & Πληροφορίες για τους Υδατάνθρακες.
– Συμμετέχει επίσης στο μεταβολισμό των πρωτεϊνών και είναι ο κύριος χώρος διάσπασης των αμινοξέων και σύνθεσης των πρωτεϊνών που υπάρχουν στο πλάσμα αίματος.
Δείτε και Αμινοξέα: Τα δομικά συστατικά των πρωτεϊνών – Τρυπτοφάνη
– Παίρνει μέρος στο μεταβολισμό των λιπών, για παράδειγμα, στη σύνθεση της χοληστερόλης και τη διάσπασή της σε χολικά άλατα που ακολουθεί.
Δείτε και Πέψη & Υγεία – Μέρος Β: Πρωτεΐνες & Λίπη.
– Το συκώτι λαμβάνει μέρος στην αποθήκευση και το μεταβολισμό των βιταμινών. Οι λιποδιαλυτές βιταμίνες χρειάζονται τη χολή για να απορροφηθούν, οι βιταμίνες ΑDΚ καιΒ12 αποθηκεύονται στο συκώτι και πολλές άλλες βιταμίνες μεταβολίζονται εκεί.
Ορμονικό σύστημα: Το συκώτι συμμετέχει επίσης στην απενεργοποίηση των ορμονών,
Δείτε Μάθε τις ορμόνες και τι σημαίνουν για τον οργανισμό σου!
Αποτοξίνωση: Και, λαμβάνει μέρος στην αποτοξίνωση των φαρμάκων, προστατεύοντας έτσι την εσωτερική οικολογία μας από διαταραχές που προκαλούν τα φάρμακα, τα τεχνικά πρόσθετα των τροφών και άλλες ουσίες που μπορεί να αποβούν δηλητηριώδεις. Η αποτοξινωτική αυτή λειτουργία προκαλεί στρες στο συκώτι γιατί αναγκάζεται να εργάζεται ασταμάτητα.
Χολή: Το συκώτι παράγει και εκκρίνει τη χολή, ένα υγρό που είναι απαραίτητο στη λειτουργία της πέψης.
Από που πηγάζουν τα προβλήματα του συκωτιού:
Φυσιολογικά, αναπτύσσουμε αδυναμία στο συκώτι τρώγοντας για πολλά χρόνια τροφές που δημιουργούν πολλά οξέα, τροφές που είναι επεξεργασμένες και ανθυγιεινές τροφές. Σ’ αυτές περιλαμβάνονται τροφές που βλάπτουν το ανθρώπινο σώμα, όπως η ζάχαρη, το άσπρο αλεύρι, φαγητά μαγειρεμένα σε φυτικά έλαια, κλπ. Η κακή διατροφή, σταδιακά, αδυνατίζει το πεπτικό σύστημα, και το βάρος της κακής δίαιτας το παίρνει το συκώτι. Όλες οι τροφές που απορροφούνται από το λεπτό έντερο, περνούν ύστερα από το συκώτι.
Δείτε Τι προκαλούν η ζάχαρη και το άσπρο αλεύρι (Επεξεργασμένα).
και 22 ανθυγιεινές τροφές που πρέπει να αποφεύγουμε και οι εναλλακτικές τους
και ΔΕΝ βλάπτεται μόνο από τα τρόφιμα: Επικίνδυνη ουσία για το συκώτι σε σαπούνια, καθαριστικά και οδοντόκρεμες
Το συκώτι και το παχύ έντερο πρέπει να αναλάβουν όλα τα βλαβερά χημικά από το αίμα.Χρωστικά των τροφώνσυντηρητικάβαρέα μέταλλα, τηγανισμένα λάδια, μερικώς χωνευμένες πρωτεΐνες κλπ., όλα περνούν μέσα από το πολύτιμο μας συκώτι και το πεπτικό σύστημα. Είναι γι’ αυτό το λόγο που ο καθαρισμός των εντέρων είναι οπωσδήποτε η πιο σημαντική διαδικασία για να βοηθήσουμε στην ανανέωση του συκωτιού.
Δείτε: Συντηρητικά – Πρόσθετα τροφίμων, μία ωρολογιακή βόμβα
Τρώμε τουλάχιστον πέντε κιλά συντηρητικά τον χρόνο!
Βαρέα Μέταλλα – Τοξικότητα και οι Διαταραχές Υγείας που Προκαλούν
Προσοχή: Γιατί τα φυτικά λάδια είναι επικίνδυνα για την υγεία
και πως καθαρίζετε το έντερο: Ως 30 κιλά απόβλητα δηλητηριάζουν το παχύ έντερο. Αποτοξινώστε το
Χρήσιμες Συμβουλές για να Αποκτήσετε ένα Υγιές Παχύ Έντερο
Ο Θάνατος αρχίζει από το Παχύ Έντερο: Το Κλειδί για το διατηρήσετε Υγιές
Καθαρισμός παχέος εντέρου – Μία αποτελεσματική θεραπεία!
γιατί Γαστρεντερικό η Βάση της Καλής Υγείας – Προστατέψτε το
Τα συναισθήματα επηρεάζουν επίσης το συκώτι:
Περισσότερο από κάθε άλλο όργανο, το συκώτι επηρεάζεται από τις αρνητικές σκέψεις και τα συναισθήματα. Ο θυμός και ο φόβος, και όλα τα άλλα δευτερεύοντα, προκαλούν περισσότερη από οτιδήποτε άλλο βλάβη στο συκώτι. Σχεδόν όλες οι ασθένειες έχουν σχέση με τοξικά υπολείμματα που παραμένουν μέσα στο σώμα, σε συνδυασμό με ασυνείδητες αρνητικές σκέψεις και συναισθήματα. Αυτός είναι και ο λόγος που όταν οι άνθρωποι κάνουν καθαρισμό ή παίρνουν βότανα για να καθαρίσουν και να δυναμώσουν το συκώτι, βγαίνουν στην επιφάνεια δυνατά συναισθήματα. Ο καθαρισμός των συναισθημάτων είναι βασικό μέρος της διαδικασίας.
Δείτε Δείτε τη σχέση του Συκωτιού, των τοξινών του και της Ψυχικής σας διάθεσης!
Γιατί τα αρνητικά συναισθήματα μας καταστρέφουν…
Όταν τα έντερα περιέχουν πολλά οξέα, δημιουργούν τοξικό συκώτι και στη συνέχεια ασθένειες Όταν τα έντερα υπερφορτίζονται με λανθασμένες τροφές, και/ή αρνητικά συναισθήματα και προκαλείται φυσικό άγχος και τοξικότητα, τότε το συκώτι πρέπει να εργαστεί υπερωρίες για να σώσει τη ζωή του σώματος. Κάθε φλέβα από τον πεπτικό σωλήνα ρίχνει το αίμα μέσα στο συκώτι, το φιλτράρει και αποβάλλει τοξίνες και απόβλητα. Το δέρμα και οι πνεύμονες είναι οι πρώτοι υπερασπιστές του σώματος εναντίον τοξινών, ακολουθούν τα έντερα και ύστερα το συκώτι.
Δείτε και Τι είναι, γιατί και κάθε πότε χρειάζεται να κάνουμε αποτοξίνωση
Μέθοδοι καθαρισμού οργάνων και η σειρά που είναι καλύτερο να γίνονται
Βέβαια, όσο και να το αποτοξινώνουμε, αν δεν σταματήσουμε να χολό-σκάμε και να μελαγ-χολο-ύμε, δεν πρόκειται να καταφέρουμε κάτι, το αντίθετο μάλιστα: Ποια σημεία του σώματος μπλοκάρει η κάθε εσωτερική σύγκρουση δημιουργώντας ποιες ασθένειες
Και πως θα το κάνουμε; Μοκίτι Οκάντα: Η πηγή των τοξινών και η αληθινή φύση της ασθένειας.
Αν το συκώτι αδυνατεί να εκτελέσει πλήρως τις λειτουργίες του, όχι μόνοι θα γίνει πιο τοξικό, αλλά και όλα τα άλλα όργανα θα επηρεαστούν. Η αποτελεσματικότητα του συκωτιού είχε ήδη μειωθεί πριν από τα πρώτα σημάδια της ασθένειας. Πρώτα έρχονται οι αρνητικές σκέψεις και συναισθήματα, ύστερα οι τοξίνες από το κακό διαιτολόγιο που προκαλούν μπλοκαρίσματα και μόλυνση, και ακολουθεί το συκώτι που λόγω της υπερφόρτωσης τελικά εξασθενίζει. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την έλλειψηοξυγόνου και θρεπτικών ουσιών στα κύτταρα, και την αδυναμία των κυττάρων να απαλλαγούν από τις ξένες βλαβερές ουσίες.
Προβλήματα που Σχετίζονται με την Εξασθένιση του Συκωτιού:
• Παράξενο κίτρινο χρώμα στα κόπρανα
• Αδυναμία ανοχής του κρύου ή της ζέστης
• Προβλήματα με τη χλωρίδα των εντέρων
• Ίκτερος-κίτρινο χρώμα του δέρματος
• Καφέ ή μαύρα σημάδια στο πρόσωπο ή στο πίσω μέρος των παλαμών
• Γλώσσα καλυμμένη με άσπρο, κιτρινωπό ή πρασινωπό επίχρισμα
• Συχνή διάθεση για ούρηση τη νύκτα
• Εμφάνιση μικρών ευδιάκριτων σημαδιών σε διάφορα μέρη του σώματος
Το συκώτι χρειάζεται αγάπη και κατανόηση:
Το συκώτι, μας κρατεί ζωντανούς και ρυθμίζει όλες τις αποφάσεις που παίρνουμε για απαίσια φαγητά και συνήθειες. Του αξίζει το καλύτερο. Το μυστικό ενός δυνατού συκωτιού είναι η κάθαρση. Καθαρίζοντας τα έντερα είναι η πρώτη και η πιο σημαντική πράξη για να βοηθήσουμε το συκώτι. Βότανα, δίαιτες και ειδικά συμπληρώματα τροφών όπως τααντιοξειδωτικά, είναι πολύ αποτελεσματικά για να διευκολυνθεί ο καθαρισμός και η αναδόμηση του συκωτιού. Εκείνοι που συνήθισαν στα λιπαρά φαγητά, χρειάζονται ειδικές θρεπτικές ουσίες για να καθαρίσουν τα μπλοκαρίσματα από τα λίπη. Το ίδιο με διάφορα χημικά και βαριά μέταλλα. Και αυτά χρειάζονται ειδικές θρεπτικές ουσίες.
Καθαρίζω το συκώτι και αναζωογονώ τον εαυτό μου
Λαμβάνοντας, λοιπόν, υπόψη τα παραπάνω, ο καθένας που σέβεται την υγεία του και θέλει να ζει απαλλαγμένος από ασθένειες, καταλαβαίνει πόσο έντονη είναι η ανάγκη της συστηματικής αποτοξίνωσης.
Από την κατάσταση του συκωτιού μας εξαρτάται η υγιεία ολόκληρου του οργανισμού μας, γι` αυτό το καλλίτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να το αποτοξινώνουμε συχνά!
Σας διαθέτω, λοιπόν, πιστοποιημένο, βιολογικό γαϊδουράγκαθο σε συμπυκνωμένη μορφή για αποτοξίνωση από πέτρες, άμμο, λάσπη και όλα τα δηλητήρια και του συκωτιού και της χολής.
Για περισσότερες πληροφορίες και παραγγελία, επικοινωνήστε στο μέιλ:Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Ενώ αν χρειάζεστε γενικότερη αποτοξίνωση, ρωτήστε με για το προσαρμογόνο γανόδερμα!!
Το είδα: agapiugeia.wordpress.com
Περισσότερα...

Έτσι μέσα σε 60 δεύτερα:

 • Γίνονται 694.445 αναζητήσεις στο Google
 • Aνεβαίνουν στο Flickr πάνω από 6.600 εικόνες
 • Aνεβαίνουν στο YouTube 600 videos συνολικής διάρκειας περίπου 25 ωρών
 • Γίνονται 695.000 status updates, και δημοσιεύονται 79.364 wall posts και 510.040 σχόλια στο Facebook
 • Κατοχυρώνονται 70 νέα domains
 • Στέλνονται πάνω από 168.000.000 email
 • Δημιουργούνται 320 νέοι λογαριασμοί στο Twitter και δημοσιεύονται 98,000 Tweets
 • Κατεβαίνουν 13.000 εφαρμογές στο iPhone
 • Δημοσιεύονται 20.000 νέα άρθρα στο tumblr
 • Ο FireFox κατέβηκε περισσότερες από 1700 φορές
 • Το WordPress κατέβηκε περισσότερες από 50 φορές
 • Κατέβηκαν περισσότερες από 125 φορές τα WordPress Plugins
 • Δημιουργούνται 100 νέοι λογαριασμοί στο επαγγελματικό κοινωνικό δίκτυο LinkedIn
 • Γίνονται 40 νέες ερωτήσεις από χρήστες στο YahooAnswers.com ενώ απαντόνται πάνω από 100 ερωτήσεις στο Answers.com
 • Δημοσιεύεται 1 νέο άρθρο στο Associated Content, το μεγαλύτερο δίκτυο community-created content
 • Προστίθεται 1 νέος ορισμός στο UrbanDictionary.com
 • Δημιουργούνται στο Craigslist πάνω από1.200 νέες διαφημίσεις
 • Γίνονται πάνω από 370.000 λεπτά κλήσεων μέσω του Skype
 • Συμπληρώνονται συνολικά πάνω από 13.000 ώρες από streaming μουσικής μέσω του μουσικού ραδιοφώνου Pandora
 • Και τέλος γίνονται πάνω από 1.600 αναγνώσεις κειμένων στο Scribd, το οποίο αποτελεί το μεγαλύτερο κοινωνικό δίκτυο δημοσίευσης εγγράφων.
Περισσότερα...

Από τα αρχαία χρόνια μέχρι σήμερα η βασική διαφορά είναι στο design, το οποίο όμως έχει εξελιχθεί αρκετά.

Perierga.gr - Η εξέλιξη της τουαλέτας!

Perierga.gr - Η εξέλιξη της τουαλέτας!

Perierga.gr - Η εξέλιξη της τουαλέτας!

Perierga.gr - Η εξέλιξη της τουαλέτας!

Perierga.gr - Η εξέλιξη της τουαλέτας!

Perierga.gr - Η εξέλιξη της τουαλέτας!

Perierga.gr - Η εξέλιξη της τουαλέτας!

Perierga.gr - Η εξέλιξη της τουαλέτας!

Perierga.gr - Η εξέλιξη της τουαλέτας!

Perierga.gr - Η εξέλιξη της τουαλέτας!

Perierga.gr - Η εξέλιξη της τουαλέτας!

Perierga.gr - Η εξέλιξη της τουαλέτας!

Perierga.gr - Η εξέλιξη της τουαλέτας!

Perierga.gr - Η εξέλιξη της τουαλέτας!

Perierga.gr - Η εξέλιξη της τουαλέτας!

Perierga.gr - Η εξέλιξη της τουαλέτας!

Perierga.gr - Η εξέλιξη της τουαλέτας!

Περισσότερα...

Το περπάτημα είναι η πιο απλή μορφή άσκησης με σπουδαία οφέλη για τον ανθρώπινο οργανισμό, καθώς βελτιώνει την ευαισθησία στην ινσουλίνη και τα επίπεδα των λιπιδίων (χοληστερόλη, τριγλυκερίδια), συμβάλλοντας στην καλύτερη καρδιαγγειακή υγεία.

Ειδικά οι γυναίκες, οι οποίες έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να πάθουν εγκεφαλικό –περισσότερες απ’ ότι καρκίνο του μαστού- είναι χρήσιμο να περπατάνε προκειμένου να μειώσουν τον κίνδυνο.

Ποιος είναι όμως ο ρυθμός που μειώνει τον κίνδυνο εγκεφαλικού και καρδιακής προσβολής;

Οι ερευνητές παρακολούθησαν 4.207 υγιείς άντρες και γυναίκες επί 10 χρόνια. Κάθε έξι μήνες, οι εθελοντές της μελέτης συμπλήρωναν ένα ερωτηματολόγιο για τη φυσική τους δραστηριότητα και τυχόν καρδιαγγειακά προβλήματα που προέκυψαν (οι συμμετέχοντες ήταν όλοι άνω των 65 ετών).

Τα αποτελέσματα αποκάλυψαν πως εκείνοι που περπατούσαν τακτικά με ένα συγκεκριμένο ρυθμό είχαν τα μισά περιστατικά εγκεφαλικού ή καρδιακού επεισοδίου συγκριτικά με εκείνους που βάδιζαν την ίδια απόσταση με ρυθμό περίπου 3 χιλιόμετρα την ώρα. Και η απόσταση που έπρεπε να βαδίζουν ήταν επίσης πολύ εφικτή, μόλις 7 οικοδομικά τετράγωνα τη μέρα ήταν αρκετό για να έχουν όλα τα οφέλη.

Ο ρυθμός στον οποίο κατέληξαν οι επιστήμονες είναι 4,8 χιλιόμετρα την ώρα –ή πιο γρήγορα- και μειώνει κατά 50% την πιθανότητα να υποστεί κάποιος εγκεφαλικό και καρδιακή προσβολή, σύμφωνα με τη μελέτη που δημοσιεύτηκε στην ιατρική επιθεώρηση Circulation.

Εκτός από τα παραπάνω όμως, υπάρχει και ένα επιπλέον όφελος, καθώς μειώνεται το κοιλιακό λίπος που επίσης αυξάνει τις πιθανότητες για καρδιαγγειακά νοσήματα.

Πηγή: onmed.gr

Περισσότερα...

Τα μικρά, σκληρά, γυαλιστερά σποράκια του λιναρόσπορου με την ιδιαίτερη γεύση έχουν προσελκύσει το ενδιαφέρον των επιστημόνων τα τελευταία χρόνια.

Ο λιναρόσπορος διαθέτει πολλά ωφέλιμα θρεπτικά συστατικά και η κατανάλωσή του συμβάλλει στη διατήρηση της καλής υγείας του οργανισμού.

Ο λιναρόσπορος είναι πλούσιος σε βιταμίνες και μέταλλα (βιταμίνες του συμπλέγματος Β, μαγνήσιο, μαγγάνιο). Είναι πλούσιος σε ω-3 λιπαρά οξέα και περιέχει διαλυτές και αδιάλυτες φυτικές ίνες, ενώ περιέχει και αρκετές φυτοχημικές ουσίες, με «πρωταγωνίστριες» τις λιγνάνες.

Μελέτες έχουν δείξει ότι η κατανάλωση του λιναρόσπορου μπορεί να συμβάλλει:

- Στην καλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος

Οι διαλυτές και αδιάλυτες φυτικές ίνες που περιέχονται στο λιναρόσπορο βοηθούν το γαστρεντερικό σύστημα και ρυθμίζουν τη λειτουργία του εντέρου. Μελέτες έχουν δείξει ότι η κατανάλωση μίας κουταλιάς της σούπας λιναρόσπορου την ημέρα βοήθησε σημαντικά άτομα που υπέφεραν από σύνδρομο του ευερέθιστου εντέρου.

- Στη διατήρηση των επιπέδων της χοληστερόλης και του σακχάρου του αίματος

Φαίνεται ότι οι διαλυτές φυτικές ίνες του λιναρόσπορου συμβάλλουν στη μείωση των επιπέδων της χοληστερόλης. Επιπρόσθετα, οι φυτικές ίνες βοηθούν στη διατήρηση σταθερών των επιπέδων γλυκόζης στο αίμα.

- Στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος

Μέσα από μελέτες έχει φανεί ότι το άλφα λινολενικό οξύ του λιναρόσπορου μπορεί να μειώσει τις φλεγμονές κι έτσι το ανοσοποιητικό να λειτουργεί καλύτερα. Μελέτη έχει δείξει ότι η κατανάλωση λιναρόσπορου πιθανόν να μπορούσε να βοηθήσει σε αυτοάνοσες και φλεγμονώδεις παθήσεις, όπως για παράδειγμα ρευματοειδή αρθρίτιδα και ψωρίαση.

Πηγή: Ελληνικό Ινστιτούτο Διατροφής

Περισσότερα...

Χορηγοί

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…