Σύλλογος Κλινδαίων Νομού Ηλείας

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ"

Κατηγοριες

ΑΚΤΙΝΙΔΙΟ: ΕΝΑ ΦΡΟΥΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟ ΓΙΑ ΤΟ ΕΝΤΕΡΟ

 Από το βιβλίο: Τροφές που Νικούν τις Ασθένειες
Το ακτινίδιο κατάγεται απο την Κίνα, και στην πραγματικότητα δεν είναι ακριβώς φρούτο, αλλά ένα τεράστιο μούρο!
Οι αρχαίοι Κινέζοι το έβαζαν στην διατροφή τους, ως φάρμακο.
To 1950 περίπου άρχισαν να το μαθαίνουν και στον υπόλοιπο κόσμο.
Σε μελέτη που έγινε το 2012 απο το Πανεπιστήμιο της Σιγκαπούρης, δώθηκαν 2 ακτινίδια την ημέρα για 4 ημέρες σε υγιείς γυναίκες εθελόντριες.
Απο την πρώτη κιολας μέρα, παρατηρήθηκε αύξηση 35% στους γαλακτοβάκιλλους.
Εξαιρετικά σημαντικά καλά βακτήρια για την υγείας μας!
ένας απο τους λόγους που οι γιατροί μαζί με αντιοβιοτικά προτείνουν την κατανάλωση γιαουρτιού, ειναι γιατί περιέχει γαλακτοβάκιλλους.
Έτσι το ακτινίδιο, λειτουργεί σαν πρεβιοτικό, βοηθά να δυναμώσει η καλή χλωρίδα και να μειωθεί η φλεγμονή του εντέρου.
Η φλεγμονή του εντέρου συμβάλλει στην δημιουργία του λεγόμενου διαρρέον εντέρου.
Το εσωτερικό του εντέρου είναι επενδεδυμένο από ένα στρώμα κυττάρων, την βλεννογόννο,
η οποία αποτελεί φραγμό μεταξύ του εσωτερικού του εντέρου και του υπόλοιπου οργανισμού
και αποτρέπει τις ξένες ουσίες από την είσοδό τους στο σώμα.
Η χρόνια φλεγμονή καταστρέφει αυτά τα κύτταρα, και πιθανολογείτε οτι αυτή είναι και μια απο τις κύριες αιτίες δημιουργίας αυτοάνοσων νοσημάτων.
Τέλος, το ακτινίδιο έχει χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, δηλαδή δεν κορυφώνει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα,
και περιέχει σχεδόν τόσο κάλιο, όσο και η μπανάνα!
Προσθέστε 2-3 ακτινίδια σαν σνακ μαζί με λίγους ξηρούς καρπούς είτε στο ενδεκατιανό σας, είτε ως απογευματινό γεύμα με λίγες θεμίδες και πολλά οφέλη!
 Από το βιβλίο: Τροφές που Νικούν τις Ασθένειες
Το ακτινίδιο κατάγεται απο την Κίνα, και στην πραγματικότητα δεν είναι ακριβώς φρούτο, αλλά ένα τεράστιο μούρο!
Οι αρχαίοι Κινέζοι το έβαζαν στην διατροφή τους, ως φάρμακο.
To 1950 περίπου άρχισαν να το μαθαίνουν και στον υπόλοιπο κόσμο.
Σε μελέτη που έγινε το 2012 απο το Πανεπιστήμιο της Σιγκαπούρης, δώθηκαν 2 ακτινίδια την ημέρα για 4 ημέρες σε υγιείς γυναίκες εθελόντριες.
Απο την πρώτη κιολας μέρα, παρατηρήθηκε αύξηση 35% στους γαλακτοβάκιλλους.
Εξαιρετικά σημαντικά καλά βακτήρια για την υγείας μας!
ένας απο τους λόγους που οι γιατροί μαζί με αντιοβιοτικά προτείνουν την κατανάλωση γιαουρτιού, ειναι γιατί περιέχει γαλακτοβάκιλλους.
Έτσι το ακτινίδιο, λειτουργεί σαν πρεβιοτικό, βοηθά να δυναμώσει η καλή χλωρίδα και να μειωθεί η φλεγμονή του εντέρου.
Η φλεγμονή του εντέρου συμβάλλει στην δημιουργία του λεγόμενου διαρρέον εντέρου.
Το εσωτερικό του εντέρου είναι επενδεδυμένο από ένα στρώμα κυττάρων, την βλεννογόννο,
η οποία αποτελεί φραγμό μεταξύ του εσωτερικού του εντέρου και του υπόλοιπου οργανισμού
και αποτρέπει τις ξένες ουσίες από την είσοδό τους στο σώμα.
Η χρόνια φλεγμονή καταστρέφει αυτά τα κύτταρα, και πιθανολογείτε οτι αυτή είναι και μια απο τις κύριες αιτίες δημιουργίας αυτοάνοσων νοσημάτων.
Τέλος, το ακτινίδιο έχει χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, δηλαδή δεν κορυφώνει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα,
και περιέχει σχεδόν τόσο κάλιο, όσο και η μπανάνα!
Προσθέστε 2-3 ακτινίδια σαν σνακ μαζί με λίγους ξηρούς καρπούς είτε στο ενδεκατιανό σας, είτε ως απογευματινό γεύμα με λίγες θεμίδες και πολλά οφέλη!
Διαβάστηκε 13 φορές
Περισσότερα της ίδιας κατηγορίας... « ΤΟ ΨΩΜΙ ΤΩΝ ΣΠΑΡΤΙΑΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ!!!

Χορηγοί

Παναγιωτόπουλοι
Αγγελόπουλος Παναγιώτης
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…