Print this page

Γείωση: Τα οφέλη του να συνδέεστε με τη Γη

Η γείωση περιλαμβάνει το να περπατάτε ξυπόλυτοι στο έδαφος και να επιστρέφετε στην αρχική κατάσταση της ανθρωπότητας. Πιστεύεται ότι η τακτική εξάσκηση της γείωσης μπορεί να σας βοηθήσει να βελτιώσετε την ευεξία σας. Διαβάστε το σημερινό μας άρθρο για να μάθετε περισσότερα!

Στη ζωή υπάρχουν λίγες απολαύσεις τόσο απλές και μεγαλειώδεις όπως αυτές που μας προσφέρει η γείωση.

Ελάχιστοι άνθρωποι μπορούν να αρνηθούν το πόσο ευχάριστο είναι το περπάτημα στην άμμο με γυμνά πόδια ή η αίσθηση του γαργαλήματος από το δροσερό γρασίδι το πρωί. Αυτές οι ευχάριστες εμπειρίες έχουν συχνά ελάχιστο ή μηδενικό οικονομικό κόστος, αλλά τα οφέλη τους είναι τεράστια.

Γείωση σημαίνει σύνδεση με τη Γη, και δεν ενεργοποιεί μόνο τις νευρικές απολήξεις στα πέλματα των ποδιών σας. Πρόκειται για μια πρακτική η οποία μπορεί να επουλώσει την ψυχή σας.

Τι είναι η γείωση;

Γυναίκα στο πάρκο ανοίγει τα χέρια της
Η γείωση είναι μια πρακτική που συστήνει την αυξημένη σύνδεσή σας με τη φύση για την προαγωγή της ευεξίας σας.

Η λέξη “γείωση” προέρχεται από τη λέξη “γη” η οποία αναφέρεται στον πλανήτη μας, αλλά και στο έδαφος. Θεωρείται μία σύνδεση με τη γη.

Για να επιτευχθεί αυτή η γείωση, θα πρέπει να φέρετε το σώμα σας σε επαφή με τη Γη και την ηλεκτρική ενέργεια που αναδύεται από αυτή. Ορισμένες μελέτες δείχνουν ότι αυτή η πρακτική της επαφής του σώματος με το έδαφος μπορεί να ωφελήσει την υγεία, αλλά και τη διάθεσή σας.

Όσοι εξασκούν αυτή την πρακτική μάς θυμίζουν ότι οι άνθρωποι αρχικά διατηρούσαν την επαφή τους με τη Γη καθώς περπατούσαν συνεχώς ξυπόλυτοι. Ωστόσο, με τον εκμοντερνισμό του κόσμου χάσαμε αυτή την επαφή.

Σύμφωνα με τους υπερασπιστές της γείωσης, ο νεωτερισμός μάς έχει απομονώσει από την προγονική μας συνδεσιμότητα, με τα παπούτσια, τα χαλιά, και άλλα μονωτικά υλικά τα οποία μας κρατούν σε πλήρη αποσύνδεση.

Η έρευνα πάνω στο θέμα προσθέτει ότι οι άνθρωποι που έχουν επανασυνδεθεί με τη Γη έχουν βελτιώσει σημαντικά τις σωματικές τους λειτουργίες. Μιλά επίσης και για μια πιθανή μείωση της κούρασης, του πόνου, ακόμη και της κατάθλιψης. 

Άτομα που εξασκούν την γείωση αναφέρουν ότι αισθάνονται λιγότερη μυϊκή ένταση και μια ψυχική ηρεμία ως αποτέλεσμα της επιστροφής τους στην υγεία που προσφέρει η μητέρα Γη.

Η αφαίρεση των παπουτσιών σας και η επανασύνδεσή σας με τη γη επιτρέπει στις ηλεκτρικές συνδέσεις της φύσης να δράσουν στο σώμα σας. Αυτή η πεποίθηση έχει προκαλέσει την αύξηση των οπαδών αυτής της τάσης.

Ο υποστηρικτής αυτής της ιδέας ήταν ο θεραπευτής Clint Ober, ο οποίος υποστήριζε ότι αν είμαστε ξυπόλυτοι πάνω από 30 λεπτά, εξισορροπούνται τα ηλεκτρικά φορτία του σώματός μας και αυτό επηρεάζει θετικά την υγεία μας.

Διαβάστε επίσης: 6 εύκολες τεχνικές για τον έλεγχο του θυμού

Τα οφέλη της γείωσης

Γυναίκα χαρούμενη στην εξοχή
Οι άνθρωποι αποδίδουν πολλά οφέλη σε αυτή την πρακτική τα οποία δεν έχουν αποδειχθεί από την επιστήμη. Όμως, είναι ασφαλής και μπορεί να συμβάλει στην ευεξία σας.

Οι άνθρωποι αποδίδουν διάφορα οφέλη στη γείωση τα οποία, μέχρι στιγμής, δεν έχουν ερευνηθεί αρκετά. Έτσι, θα πρέπει να θυμάστε ότι τα οφέλη προέρχονται από ανέκδοτες έρευνες και χρειάζονται περισσότερες αποδείξεις για την υποστήριξή τους. Τα σημαντικότερα οφέλη είναι:

  • Μείωση των φλεγμονών: Άτομα που εξασκούν τη γείωση λένε ότι η επαφή με τη Γη μειώνει τις φλεγμονές και τη ζημιά σε ορισμένα κύτταρα.
  • Αντιοξειδωτικά οφέλη: Υποστηρίζουν επίσης ότι η σύνδεση με την ηλεκτρική ενέργεια της Γης μπορεί να έχει αντιοξειδωτική δύναμη, αν και δεν υπάρχουν αποδείξεις γι’ αυτό.
  • Χαλαρωτική επίδραση: Μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του άγχους καθώς προάγει την ηρεμία και εξισορροπεί το νευρικό σύστημα.
  • Σας βοηθά να γεμίσετε ενέργεια: Η επιστροφή στην αρχική σύνδεση με τη γη, σας βοηθά να νιώσετε πιο δραστήριοι και γεμάτοι ζωή.
  • Συγχρονίζει το σώμα σας με το πρόγραμμα ημέρας-νύχτας. Αυτό σας επιτρέπει να ξεκουραστείτε καλύτερα τη νύχτα και να νιώσετε καλά στη διάρκεια της ημέρας.
  • Απελευθερώνει από το άγχος επειδή σας αποσυνδέει για λίγο από τα καθημερινά σας καθήκοντα.

Ανακαλύψτε: Πέντε φανταστικές ασκήσεις προσοχής για το άγχος

Πώς να κάνετε τη γείωση

Αν θέλετε ν’ ακολουθήσετε ή να δοκιμάσετε αυτή τη νέα τάση, θα χρειαστεί να κάνετε ορισμένα πολύ απλά βήματα. Ο λόγος είναι πως η σύνδεση ανάμεσα στους ανθρώπους και τη Γη είναι κάτι πρωτόγονο και δεν απαιτεί μεγάλη προσπάθεια:

  • Να περπατάτε ξυπόλυτοι όποτε μπορείτε. Αυτό μπορείτε να το κάνετε στο χώμα, το γρασίδι, ή την άμμο καθώς σας βοηθά να ενεργοποιήσετε τα ενεργειακά σημεία στα πέλματά σας.
  • Αγγίξτε το νερό. Και αυτό σας βοηθά να διοχετεύσετε την ενέργειά σας. Για να το κάνετε θα σας προτείναμε να πλένετε συχνά τα χέρια σας, να κολυμπάτε, και να κάνετε μπάνιο. Για όσους ακολουθούν τη γείωση, το νερό λειτουργεί ως αγωγός.
  • Συνδέστε το κρεβάτι σας με το έδαφος: Ορισμένοι άνθρωποι το κάνουν αυτό με τη χρήση υφάσματος, ενός καλωδίου, ή μεταλλικών καλωδίων για να γειώσουν το κρεβάτι τους.
  • Επίσης, κάποιοι άνθρωποι τοποθετούν ειδικά πατάκια κάτω από τα πόδια τους όσο εργάζονται.

Άνθρωποι που εξασκούν τη γείωση απολαμβάνουν τα θεωρητικά υγιεινά οφέλη. Είναι μια άκακη πρακτική η οποία ίσως να συμβάλλει στη γενική σας ευεξία, αν και χρειάζονται περισσότερες αποδείξεις για τα οφέλη της.

Διαβάστηκε 549 φορές

Τελευταίες Αναρτήσεις του Γιάννης Γιαννόπουλος

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…