Σύλλογος Κλινδαίων Νομού Ηλείας

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ"

Κατηγοριες

Πώς μπορείς να νικήσεις -έστω για λίγο- το άγχος της ημέρας;

Σταμάτα να οδηγάς.

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, το άγχος της ημέρας μπορεί να μειωθεί, αν αφήσουμε τα αυτοκίνητα στην άκρη για τις μετακινήσεις μας. 

Μία ομάδα ερευνητών θέλησε να μάθει, αν ο τρόπος που μετακινούμαστε για να πάμε αλλά και για να φύγουμε από τη δουλειά παίζει κάποιον ρόλο στην ψυχική μας υγεία. Η απάντηση είναι "ναι".

 

Ειδικότερα, οι ερευνητές με επικεφαλής τον ψυχολόγο Stephane Brutus κάλεσαν 123 εργαζόμενους από το Μόντρεαλ σε μία προσπάθεια να αξιολογήσουν τα επίπεδα άγχους και τη διάθεσή τους έπειτα από τη χρήση διαφορετικών μέσων μεταφοράς για να πάνε αλλά και για να φύγουν από τη δουλειά. 

Συγκεκριμένα, η ομάδα του Brutus επικεντρώθηκε σε οδήγηση, μέσα μαζικής μεταφοράς, ποδηλασία και περπάτημα.

Τα αποτελέσματα, τα οποία δημοσιεύτηκαν στο επιστημονικό περιοδικό International Journal of Workplace Health Management, έδειξαν πως οι ποδηλάτες είχαν τα χαμηλότερα επίπεδα άγχους σε σύγκριση με τους υπόλοιπους. 

Το περπάτημα και η χρήση των μέσων μαζικής μεταφοράς φάνηκε να είναι ακόμη ένας καλός τρόπος που βοηθάει στη μείωση των επιπέδων του άγχους, σε σχέση με την οδήγηση.

Μόνο για τα ΜΜΜ ας μας επιτρέψουν οι ειδικοί να αμφιβάλλουμε. Άλλο Καναδάς κι άλλο μία συγκεκριμένη γωνιά της Μεσογείου...
Μόνο για τα ΜΜΜ ας μας επιτρέψουν οι ειδικοί να αμφιβάλλουμε. Άλλο Καναδάς κι άλλο μία συγκεκριμένη γωνιά της Μεσογείου...

Όπως σημειώνεται σε δημοσίευμα στο Reader's Digest οι ερευνητές εξηγούν πως η ποδηλασία έχει καλύτερα αποτελέσματα διότι είναι ψυχολογικά αλλά και σωματικά πιο απαιτητική. Αυτές οι απαιτήσεις οδηγούν σε καλύτερη συγκέντρωση και κατ' επέκταση προσφέρουν περισσότερη απελευθέρωση του στρες που έχει συγκεντρωθεί από τη δουλειά.

Η Δρ Carolyn Dean λέει: "η ταχύτητα που αναπτύσσουμε μέσω του ποδηλάτου σε σύγκριση με το περπάτημα, μας ωθεί να ενεργοποιήσουμε και άλλες αισθήσεις. Να εξισορροπήσουμε τον εαυτό μας καθώς κάνουμε διάφορους ελιγμούς".

"Η ποδηλασία είναι η πρώτη εμπειρία ελευθερίας που έχουμε ως παιδιά. Βλέπουμε τον κόσμο από μία διαφορετική οπτική γωνία, όταν κάνουμε ποδήλατο. Αισθανόμαστε τον αέρα στο πρόσωπό μας, δίνουμε προσοχή και υπάρχουν πολλά στοιχεία που δείχνουν ότι η συγκέντρωση μειώνει τα επίπεδα του άγχους", σημειώνει καταληκτικά η ψυχολόγος Erin Haugen.

Διαβάστηκε 1382 φορές

Χορηγοί

Παναγιωτόπουλοι
Αγγελόπουλος Παναγιώτης
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…