Print this page

Τρεις τροφές που μας κάνουν πιο χαρούμενους

Η διατροφή παίζει, σύμφωνα με τους ειδικούς, καθοριστικό ρόλο όχι μόνο στην υγεία του σώματος αλλά και του πνεύματος.

Όσον αφορά, εκτός από την ύπνο και τις ευχάριστες δραστηριότητες με τις οποίες μπορούμε να γεμίσουμε την ημέρα μας, μερικές τροφές μπορούν να κάνουν πιο ευτυχισμένοι.

Δείτε παρακάτω κάποιες από αυτές ...

1. Μαύρη σοκολάτα

Οι αντιοξειδωτικοί παράγοντες στην μαύρη σοκολάτα μπορούν να ενεργοποιήσουν τα τοιχώματα των αγγείων του αίματος για να χαλαρώσουν, να μειώσουν την αρτηριακή πίεση και να βελτιώσουν την κυκλοφορία του αίματος. Έρευνα έδειξε ότι η κατανάλωση 30 γραμμάρια μαύρης σοκολάτας ημερησίως για δύο εβδομάδες μείωσε τα επίπεδα των ορμονών της τάσης σε άτομα που εκτιμούσαν τον εαυτό τους ως ιδιαίτερα ανησυχημένα. 

2. Μανιτάρια

Οι μανιτάριες είναι πλούσιες σε σελήνιο και έρευνες έχουν συνδέσει την ανεπάρκεια αυτού του αντιοξειδωτικού στοιχείου με υψηλότερο κίνδυνο εμφάνισης κατάθλιψης, άγχους και κόπωσης. Τα μανιτάρια είναι επίσης φυτική πηγή της βιταμίνης D.

3. Πράσινο τσάι

Μια ιαπωνική μελέτη διαπίστωσε ότι τα επίπεδα ψυχολογικής πίεσης ήταν 20% χαμηλότερα στους ανθρώπους που έπιναν πέντε κουταλιές πράσινο τσάι την ημέρα σε σύγκριση με εκείνους που έπιναν λιγότερο από ένα. Τα αποτελέσματα έχουν παραμείνει σταθερά ακόμα και μετά την αντιπροσώπευση άλλων παραγόντων, όπως η ηλικία, το φύλο, η ιατρική ιστορία, ο δείκτης μάζας του σώματος, η κατανάλωση οινοπνεύματος, η κατανάλωση καπνού και η διατροφή.

 
Διαβάστηκε 1690 φορές Τελευταία Αλλαγή την Τρίτη, 06 Μαρτίου 2018 17:46

Τελευταίες Αναρτήσεις του Γιάννης Γιαννόπουλος

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…