Υλικά
4 στήθη πάπιας
100 ml κρασόξιδο
100 ml μέλι
50 γρμ. σουσάμι
500 ml demi-glace
50 ml αραβοσιτέλαιο ή σησαμέλαιο
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Χαράζουμε τα στήθη της πάπιας με ένα μαχαίρι ως εξής: από την πλευρά που είναι το δέρμα, ελαφρώς διαγώνια και αντίθετα ώστε να σχηματιστούν μικροί ρόμβοι.
Σε ένα τηγάνι βάζουμε το αραβοσιτέλαιο και σοτάρουμε πρώτα από την πλευρά του δέρματος να πάρει χρώμα και στη συνέχεια από την άλλη. Κατόπιν μεταφέρουμε τα στήθη σε ένα σκεύος κατάλληλο για φούρνο και τα ψήνουμε για περίπου 10 λεπτά ώστε να μείνει ζουμερό το κρέας στο εσωτερικό του.
Αφαιρούμε τα λίπη από το τηγάνι και σοτάρουμε το σουσάμι. Σβήνουμε με το κρασόξιδο, προσθέτουμε το μέλι και την demi-glace και αφήνουμε να δέσει η σάλτσα.
Όταν είναι έτοιμα τα στήθη, τα κόβουμε σε λεπτές φέτες και τα σερβίρουμε (με λαχανικά (ή ζυμαρικά της αρεσκείας μας) και περιχύνουμε με τη σάλτσα.