Υλικά
400 γρμ. ανθότυρο, σε 4 φέτες
200 γρμ. φιστίκι Αιγίνης, τριμμένο
150 γρμ. βούτυρο
3 ασπράδια αβγών
100 ml κρέμα γάλακτος
200 ml Αγιόφυλλο (κόκκινο γλυκό κρασί)
4 μπουκετάκια λυκοτρίβολου
Λίγα φύλλα δυόσμου
Εκτέλεση
Χτυπάμε το ασπράδι. Περνάμε τις φέτες του ανθότυρου μία μία στο ασπράδι και στη συνέχεια στο τριμμένο φιστίκι Αιγίνης και τις βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα.
Κατόπιν λιώνουμε σε ένα τηγάνι το βούτυρο και όταν ζεσταθεί καλά, σοτάρουμε το
παναρισμένο τυρί να πάρει χρώμα.
Αδειάζουμε το περιττό βούτυρο από το τηγάνι και σβήνουμε με το Αγιόφυλλο. Στη συνέχεια προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και αφήνουμε τη σάλτσα να δέσει.
Αδειάζουμε το περιττό βούτυρο από το τηγάνι και σβήνουμε με το Αγιόφυλλο. Στη συνέχεια προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και αφήνουμε τη σάλτσα να δέσει.
Σε ένα πιάτο βάζουμε το μπουκέτο από το λυκοτρίβολο. Τοποθετούμε τη φέτα ανθότυρου και περιχύνουμε με τη σάλτσα. Πριν σερβίρουμε γαρνίρουμε με λίγα φύλλα δυόσμου.