ΣΟΥΠΑ ΚΡΕΜΑ ΚΟΛΟΚΥΘΑΣ ΜΕ ΚΟΛΙΑΝΔΡΟ & ΚΑΤΙΚΙ ΔΟΜΟΚΟΥ
2 κιλά κολοκύθα
500 γρ. πατάτες
200 γρ. καρότα
2 ξερά κρεμμύδια
2 πράσα
2 lt ζωμό κότας
100ml λευκό κρασί
50 γρ. κόκκους κόλιανδρου
120 γρ. κατίκι Δομοκού
100ml ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Καθαρίζουμε την κολοκύθα και τα υπόλοιπα λαχανικά και τα κόβουμε σε κομμάτια. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε πρώτα τα κρεμμύδια και το πράσο και στη συνέχεια τις πατάτες και την κολοκύθα καθώς και τους κόκκους κόλιανδρου. Όταν σοταριστούν, αλατοπιπερώνουμε και σβήνουμε με το κρασί. Συμπληρώνουμε και τον ζωμό κότας και τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι να λιώσουν. Μόλις είναι έτοιμα τα πολτοποιούμε στο μούλτι και στη συνέχεια τα περνάμε από ένα σινουά. Σερβίρουμε σε βαθιά πιάτα και προσθέτουμε μια κουταλιά κατίκι.