Σύλλογος Κλινδαίων Νομού Ηλείας

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ"

Κατηγοριες

ΓΑΡΙΔΕΣ & ΧΤΕΝΙΑ ΜΕ PORCINI, ΓΛΥΚΙΑ ΚΟΛΟΚΥΘΑ & VINAIGRETTE ΕΛΙΑΣ

nikos giannopoulos athens plaza

8 γαρίδες καθαρισμένες

8 χτένια 4 μανιτάρια porcini

400 γρ. γλυκιά κολοκύθα

200 γρ. ελιές χωρίς κουκούτσι

100ml ελαιόλαδο

50ml λευκό κρασί

30ml κρασόξιδο

50 γρ. βούτυρο Φύλλα μουστάρδας Αλάτι, πιπέρ

Σοτάρουμε τις γαρίδες και τα χτένια και ψήνουμε τα porcini στη σχάρα. Ζεματίζουμε τις ελιές και τις κάνουμε πουρέ. Κόβουμε την κολοκύθα julienne και τη σοτάρουμε ελαφρώς με το βούτυρο. Αφαιρούμε τις γαρίδες και τα χτένια από το τηγάνι, σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τον πουρέ από τις ελιές, ενώ παράλληλα αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά. Προσθέτουμε κρασόξιδο και ελαιόλαδο. Τα στήνουμε στο πιάτο και γαρνίρουμε με τα φύλλα μουστάρδας.

Διαβάστηκε 1986 φορές Τελευταία Αλλαγή την Σάββατο, 02 Δεκεμβρίου 2017 21:05

Χορηγοί

Παναγιωτόπουλοι
Αγγελόπουλος Παναγιώτης
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…