Σύλλογος Κλινδαίων Νομού Ηλείας

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ"

Κατηγοριες

Ο καφές αυξάνει τη διάρκεια ζωής!

Ο καφές αυξάνει τη διάρκεια ζωής!

 
 

Οι φαν του καφέ έχουν πλέον ένα πολύ καλό λόγο να χαρούν. Μετά από πολλές αναλύσεις που προβάλουν τις αρνητικές επιπτώσεις του καφέ στην υγεία, έρχεται μια έρευνα να αποδείξει ακριβώς το αντίθετο. Ο καφές μπορεί να βοηθήσει στην επιμήκυνση της ζωής. Το αγαπημένο ρόφημα, σύμφωνα με μελέτη του Harvard School of Public Health, έχει θετική επίδραση στην υγεία μας. Μάλιστα, όπως εξηγούν οι ερευνητές, όσο περισσότερο καφέ πίνουμε, τόσο καλύτερο κάνουμε στον οργανισμό μας!

perierga.gr - Ο καφές αυξάνει τη διάρκεια ζωής!

Η έρευνα ήταν ουσιαστικά μια στατιστική μελέτη σε πάνω από 208.000 άτομα, σε διάρκεια 30 ετών. Σε αυτήν συμπεριλήφθηκαν αρκετά δεδομένα για τους συμμετέχοντες, όπως οι ιατρικές του εξετάσεις, οι διατροφικές τους συνήθειες αλλά και η σχέση τους με τον καφέ. Μετά από την σύνοψη των δεδομένων, το απρόσμενο αποτέλεσμα που προέκυψε ενθουσίασε τους επιστήμονες. Οσο περισσότερο καφέ έπιναν, τόσο μεγάλωνε η διάρκεια της ζωής τους.

Πιο συγκεκριμένα:

* 1 κούπα καφέ ισοδυναμεί στατιστικά με μειωμένα ποσοστά πρόωρων θανάτων κατά 6%
* 2-3 κούπες καφέ ισοδυναμούν στατιστικά με μειωμένα ποσοστά πρόωρων θανάτων κατά 8%
* 4-5 κούπες καφέ ισοδυναμούν στατιστικά με μειωμένα ποσοστά πρόωρων θανάτων κατά 15%

Ωστόσο, αυτά τα ευχάριστα νέα έρχονται υπό κάποιες… προϋποθέσεις. Οταν η συνήθεια του καφέ συνδυάζεται με αυτήν του καπνίσματος, τότε σύμφωνα με την ίδια μελέτη, τα ποσοστά αυτομάτως ακυρώνονται. Ενδιαφέρον παρουσιάζει επίσης ότι τα προνόμια που φαίνεται να προσφέρει ο καφές, δεν σχετίζονται άμεσα με την καφεΐνη. Οι συμμετέχοντες που δήλωσαν ότι πίνουν ντεκαφεϊνέ, εμφάνισαν παρόμοια ποσοστά με τους υπόλοιπους.

«Η έρευνα μας στηρίζεται στις παρατηρήσεις. Οπότε είναι δύσκολο να εγγυηθούμε ότι τα αποτελέσματα που παρουσιάζουμε είναι απολύτως αληθινά» δήλωσε η κ. Ming Ding, επικεφαλής της έρευνας, στους New York Times.

Διαβάστηκε 3746 φορές
Περισσότερα της ίδιας κατηγορίας... « Ξεγελώντας το θάνατο! Η ανασκόπηση του 2015 »

Χορηγοί

Παναγιωτόπουλοι
Αγγελόπουλος Παναγιώτης
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…