Σύλλογος Κλινδαίων Νομού Ηλείας

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ"

Κατηγοριες

Να σε αγαπάς, όπως αγάπησες τον πιο τρελό σου έρωτα.
Να θυσιάζεις χρήματα, χρόνο και στιγμές για τον εαυτό σου, όπως για χρόνια τα θυσιαζες για «εκείνους», τους άλλους.

Να σε προσεχεις, να σε κανακευεις και να σε κακομαθαίνεις όπως εκανες για τους φίλους σου, τα παιδιά σου και κάθε περαστικό που αγάπησες και νοιάστηκες για εκείνον.

Να παλεύεις για τα ονειρα σου, να μην μείνουν ονειρα, να μην μείνουν επιθυμίες όπως πάλεψες για των ανθρώπων σου.

Να ξενυχτας και να σκαρωνεις σκανταλιές, να κανεις κοπάνες από το σήμερα, σαν τότε.. σε εκείνο το ανέμελο τότε.

Να μην σου ζητάς την ηρεμία,την γαληνη, την ευτυχία και την συγχώρεση, να σου τα απαιτείς όπως καποτε τα απαίτησαν κι από εσένα, και τα έδωσες απλόχερα και γενναιόδωρα στους άλλους!

Να σε αγαπήσεις.
Να σε ερωτευτείς.
Να σε σεβαστείς.
Να σε προσέξεις.
Να σε νοιαστεις.
Να σε συγχωρέσεις.
Να σε καταλαβεις.

Όπως έμαθες να κανεις με κάθε έναν από εκείνους που αγγιξες στο πέρασμα τους από τη ζωή σου.
Να γίνεις το πολυτιμότερο σου.
Όχι ο,τι απέμεινε από τα κομμάτια που σκορπισες εδώ κι εκεί!
Αγαπά σε….

 

Σοφία Παπαηλιάδου – http://www.loveletters.gr

Οι σχέσεις μας πάντοτε περνάνε από φάσεις και έντονα σκαμπανεβάσματα. Από τις φιλίες μας, μέχρι τα ερωτικά και τα επαγγελματικά μας, η κάθε σχέση είναι μία διαρκής προσπάθεια συνεννόησης, αλληλοκατανόησης, αλληλοπροσφοράς, αλληλοσυγχώρεσης.

Αυτό συμβαίνει γιατί οι άνθρωποι αλλάζουν με την πάροδο του καιρού, έχουν διαφορετική νοοτροπία, διαφορετικά θέλω και καλούνται να βρουν τη χρυσή τομή ώστε να συνυπάρξουν με τους άλλους ανθρώπους. Η έκβαση κάθε σχέσης είναι διαφορετική, άλλοτε θετική και άλλοτε αρνητική. Άλλους ανθρώπους τους κρατάμε στη ζωή μας, ενώ άλλους τους αφήνουμε να πορευτούν χωρίς εμάς, καθώς διαπιστώνουμε πως οι απόψεις και η στάση ζωής μας δε συγκλίνουν.

Λέμε συχνά ‘’αποφασίζω να του/της δώσω μία ευκαιρία’’, όταν θέλουμε να κρατήσουμε έναν άνθρωπο κοντά μας. Η αλήθεια είναι πως την ευκαιρία τη δίνουμε στον εαυτό μας, όχι στον άλλον. Εμείς δεν μπορούμε να ζήσουμε χωρίς το έτερο άτομο και επιλέγουμε να το έχουμε κοντά μας παρά την τοξική συμπεριφορά του. Εμείς προσπαθούμε να μας πείσουμε για την ορθότητα της επιλογής μας, εμείς ζούμε με την ελπίδα πως ίσως ο άλλος αλλάξει συμπεριφορά και μας δείξει την καλή του πλευρά. Εμείς προσπαθούμε να φέρουμε κοντά μας το άλλο πρόσωπο δίνοντας ευκαιρίες, επειδή αδυνατούμε να ζήσουμε χωρίς αυτό και διαπιστώνουμε πως το αγαπάμε αληθινά. Άρα δε δίνουμε ευκαιρίας στους άλλους, σε εμάς δίνουμε.

Για αυτό είναι ορθότερο και σοφότερο να λέμε ‘’θα ΜΟΥ δώσω μία ευκαιρία ακόμα’’ από το ‘’θα του/της δώσω μία ευκαιρία ακόμα’’.

Επειδή όμως η ζωή μας είναι μικρή και αξίζουμε να τη ζήσουμε όμορφα, ας μην αφήνουμε το συναίσθημα που προσπαθεί να μας πείσει πως ο άλλος αλλάζει, να μας καθοδηγεί. Μόνο όταν ο άλλος άνθρωπος αλλάξει και μας το αποδείξει εμπράκτως, αξίζει την ευκαιρία που θα ΜΑΣ δώσουμε.

Διαφορετικά, επαναλαμβάνουμε ξανά το ίδιο λάθος, θεωρώντας πως από αυτό θα προκύψει το σωστό. Μας αξίζει να έχουμε υγιείς σχέσεις, μας αξίζει να ζήσουμε μία όμορφη ζωή, μας αξίζει να είμαστε ευτυχισμένοι.

 

Μαρία Σκαμπαρδώνη Για Το healingeffect.gr

Σάββατο, 19 Οκτωβρίου 2019 10:15

Κάτι παραπάνω από απλές φωτογραφίες

Κάτι παραπάνω από απλές φωτογραφίες #96 (1)

Μια νέα συλλογή από μοναδικές εικόνες που έχουν κάτι ξεχωριστό!

Κάτι παραπάνω από απλές φωτογραφίες #96 (2)

Κάτι παραπάνω από απλές φωτογραφίες #96 (3)

Κάτι παραπάνω από απλές φωτογραφίες #96 (4)

Κάτι παραπάνω από απλές φωτογραφίες #96 (5)

Κάτι παραπάνω από απλές φωτογραφίες #96 (6)

Κάτι παραπάνω από απλές φωτογραφίες #96 (7)

Κάτι παραπάνω από απλές φωτογραφίες #96 (8)

Κάτι παραπάνω από απλές φωτογραφίες #96 (9)

 
Πέμπτη, 03 Οκτωβρίου 2019 17:59

Μαθαίνοντας από τα λάθη σου…

Γράφει η Δέσποινα Παντέλα

Πόσες φορές τα έβαλες με τον εαυτό σου γιατί έκανες λάθος επιλογές, επιλογές οι οποίες σου κόστισαν, είτε χάσιμο χρόνου, είτε επηρέασαν το μέλλον σου, είτε σε πλήγωσαν…

Κι όμως να μην ξεχνάς πως μέσα από αυτά τα λάθη έμαθες να είσαι πιο δυνατός, έμαθες να πεισμώνεις για τα θέλω σου, να επιμένεις για τα όνειρα σου, να μην εκπλήσσεσαι με την κάθε τυχόν προδοσία, να χειρίζεσαι καταστάσεις, να μαθαίνεις ποιος είναι ο κόσμος στα αλήθεια και να μπορείς να επιβιώνεις..

Άλλωστε κάθε λάθος έρχεται για να μας μαθαίνει να προχωράμε παρακάτω… να προχωράμε και να εξελισσόμαστε, έρχεται για να σου μάθει να αντιδράς διαφορετικά σε παρόμοιες καταστάσεις… έρχεται για να σου προφέρει εμπειρίες ζωής, εμπειρίες απαραίτητες για να σε ωριμάσουν σαν άνθρωπο και να σε κάνουν να βλέπεις από μια άλλη οπτική γωνία. ‘’Εμπειρία είναι απλά το όνομα που δίνουμε στα λάθη μας’’.

Δεν υπάρχει τελειότητα. Δεν υπάρχει άνθρωπος αλάνθαστος. Δεν θα χε νόημα έτσι… Τα λάθη σου είναι το εισιτήριο για την αυτοβελτίωση σου..

Γι αυτό να μην μετανιώνεις ποτέ για τίποτα αλλά να επικεντρώνεσαι στο τι θα κάνεις από δω και πέρα. Ο καθένας μας μπορεί να σφάλει, να πάρει λάθος αποφάσεις, να κάνει λάθος επιλογές, το θέμα είναι το τι θα αποκομίσει από αυτά και πως θα μάθει να τα διαχειρίζεται στο μέλλον..

Να είσαι περήφανος/η για τον άνθρωπο που σε έκαναν τα λάθη σου, τα λάθη σου συνέβαλλαν σε αυτό που είσαι σήμερα.

 
Πέμπτη, 03 Οκτωβρίου 2019 17:53

Η Ευτυχία είναι Επιλογή

Πολλές φορές στη ζωή περιμένουμε κάτι για να μας κάνει ευτυχισμένους.

Περιμένουμε το Σαββατοκύριακο, τα Χριστούγεννα, το καλοκαίρι. Περιμένουμε ένα άτομο, μια προαγωγή, μια οικονομική άνοδο. Με άλλα λόγια, βάζουμε όρους και προϋποθέσεις για να νιώσουμε ευτυχία.

Πρακτικά αναβάλλουμε για το μέλλον κάτι που αφορά το παρόν. Επιφορτίζουμε πρόσωπα ή καταστάσεις με κάτι που αποτελεί δική μας ευθύνη.

Καθώς λειτουργούμε με αυτό το τρόπο απομακρύνουμε όλο και περισσότερο την ευτυχία απο τη ζωή μας.

Για να μπορέσουμε να είμαστε πραγματικά ευτυχισμένοι θα πρέπει να κάνουμε το ακριβώς αντίθετο. Δηλαδή να μην έχουμε καμία περίπλοκη προϋπόθεση ούτε εξωπραγματικούς όρους.

Πρέπει να είμαστε ευτυχισμένοι με απλά πράγματα και να μην θεωρούμε τίποτα δεδομένο. Πρέπει να ανοίξουμε διάπλατα τις πόρτες για να εισρεύσει η ευτυχία στη ζωή μας.

Η ευγνωμοσύνη, η ανιδιοτέλεια, ο σεβασμός, η αγάπη, η καλοσύνη, είναι σύμμαχοι μας σε αυτή τη προσπάθεια. Όσο πιο πολύ επιλέγεις να νιώθεις και να συμπεριφέρεσαι όμορφα τόσο πιο πολυ ενισχύεις την ευτυχία στη ζωή σου.

Αντί να κάνεις πολύπλοκα σχέδια που αφορούν το μέλλον, ζήσε στο έπακρο κάθε στιγμή στο παρόν.

Κάνε πράγματα που αγαπάς, μίλα με ανθρώπους που αγαπάς, προσπάθησε να μπλοκάρεις την ασχήμια και τον αρνητισμό. Σαφώς, η ζωή δεν είναι μονόπλευρη, είναι πρόκληση να παραμένεις σε θετική κατεύθυνση, όμως αξίζει την προσπάθεια.

Νιώσε όμορφα και μοιράσου το με τον κόσμο. Χαμογέλα για να φωτίσεις το πρόσωπο σου και τη ζωή όσων σε αγαπούν.

John Evans – Σύμβουλος Αυτοβελτίωσης και Προσωπικής Εξέλιξης

Πηγή: aytoveltiosi.wordpress.com

Οι αρνητικές σκέψεις στις οποίες επιτρέπουμε να ελέγχουν το μυαλό μας μπορούν να αλλάξουν ολόκληρη την νοοτροπία μας και τελικά να πάρουν τον έλεγχο της ζωής μας. Και ενώ μπορεί να νιώθουμε παγιδευμένοι σε αυτές τις σκέψεις, δεν είμαστε.

Στο παρελθόν, πριν εμβαθύνω στην δύναμη της θετικής σκέψης, όταν κάποιος μου έλεγε πως απλώς πρέπει να κάνω καλές σκέψεις, θύμωνα. Σκεφτόμουν, πώς είναι δυνατόν να ελέγξεις κάτι πέρα των δυνατοτήτων σου;

Όπως αποδεικνύεται, οι σκέψεις μας έχουν πολύ περισσότερη δύναμη από όση πιστεύουμε και έτσι συνειδητοποίησα την ικανότητα μου να ελέγχω τις αυτό-περιοριστικές μου πεποιθήσεις. Και αν κατανοείτε το πώς να αναγνωρίζετε αυτές τις σκέψεις και να τις μετατρέπετε σε θετικές, αυτό θα εκπαιδεύσει αποτελεσματικά τον εγκέφαλο σας να ξεπερνά τις δύσκολες ή δυσάρεστες σκέψεις.

  1. Διευρύνετε την επίγνωση σας.

Όταν αυτές οι σκέψεις έρχονται στο μυαλό μας, το γνωρίζουμε μέχρι ένα βαθμό, αλλά ίσως να μην τις συνειδητοποιούμε πάντα. Αν παρατηρήσετε μια δυσάρεστη σκέψη, εστιάστε σε αυτή και αναρωτηθείτε: «Αυτή η σκέψη εξυπηρετεί κάποιον σκοπό εκτός από το να με αναστατώνει;». Αν όχι, τότε είστε έτοιμοι να αλλάξετε αυτή την σκέψη. Αν σκέφτεστε πως «τίποτα δεν μου πάει σωστά», αντικαταστήστε το με το «η αλλαγή είναι δύσκολη στην αρχή, αλλά τις περισσότερες φορές, όλα πάνε καλά».

  1. Καταλάβετε ότι οι αρνητικές σκέψεις είναι φυσιολογικές.

Ακόμα και αν οι περίεργες, αυτοκαταστροφικές και δυσάρεστες σκέψεις που έρχονται στο μυαλό μας φαίνονται παράλογες, όλοι τις έχουν και είναι αρκετά συνηθισμένες. Όταν μια παράξενη, δυσάρεστη ή αρνητική σκέψη έρχεται στο μυαλό σας μην την κρίνετε. Απλώς παρατηρήστε την και αφήστε την να φύγει.

  1. Δημιουργήστε αντιπερισπασμούς.

Όταν έχω αρνητικές σκέψεις που επηρεάζουν πολύ το μυαλό μου, προσπαθώ να συγκεντρωθώ σε κάτι λιγότερο ενοχλητικό. Δοκιμάστε να τραγουδήσετε ή να εστιάσετε σε ένα θέμα που σας ενδιαφέρει πολύ.

  1. Είναι απλώς σκέψεις.

Όταν έχουμε αρνητικές σκέψεις, συχνά τις θεωρούμε πραγματικά γεγονότα και όχι απλές σκέψεις. Κατανοήστε πως οι σκέψεις σας δεν συμβαδίζουν με τα περιστατικά της ζωής σας και δεν είναι πραγματικότητα. Αφήστε τες να φύγουν.

  1. Υπάρχει μια απάντηση.

Κατανοήστε την ρίζα των αρνητικών σκέψεων. Από πού προέρχονται; Τι τις ενεργοποιεί; Πώς μπορείτε να τις αποτρέψετε; Όλες αυτές οι απαντήσεις θα χρειαστούν δουλειά αλλά αξίζει.

Αν υπάρχει ένα πράγμα που έχω μάθει από το Σωκράτη είναι ότι δεν μπορείς να διδάξεις σε κανέναν τίποτα. Δεν έχει σημασία πόσο σκληρά προσπαθείς, το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι τους ανθρώπους να σκεφτούν. Να τους βοηθήσεις να ανοίξουν τα μάτια τους και να συνειδητοποιήσουν για όλα αυτά που είναι ικανοί. Εδώ είναι 10 από τις καλύτερες ρήσεις, μαθήματα ζωής, που μπορούμε να πάρουμε από τον Σωκράτη.

1. Θα πρέπει να είσαι ο εαυτός σου. Μην προσποιείσαι!

«Ο καλύτερος τρόπος για να ζήσεις με την τιμή στον κόσμο, είναι να είσαι στην πραγματικότητα αυτό που φαίνεσαι και εάν παρατηρήσεις, θα δεις ότι όλες οι ανθρώπινες αρετές αυξάνουν και να ενισχύονται με την πρακτική. »

2. Η αρετή δεν προέρχεται από τα χρήματα

«Δεν κάνω τίποτα, αλλά θα προσπαθήσω να σας πείσω, νέους ή ηλικιωμένους, να μην σκέφτεστε αυτά που κατέχετε, αλλά και κυρίως να φροντίσετε για μεγαλύτερη βελτίωση της ψυχής. Η αρετή δεν φτιάχνεται από τα χρήματα, αλλά ότι από την αρετή έρχονται τα χρήματα. Αυτή είναι η διδασκαλία μου, και αν αυτό είναι δόγμα που διαφθείρει τη νεολαία, είμαι ένας κακός άνθρωπος.»

3. Διάβασε τα γραπτά άλλων ανδρών και γυναικών να βελτιώσεις τον εαυτό σου

«Βελτίωσε τον εαυτό σου διαβάζοντας τα γραπτά άλλων ανδρών, έτσι ώστε να κερδίσεις εύκολα αυτό που οι άλλοι έχουν κοπιάσει σκληρά.»

4. Σοφία είναι να γνωρίζεις πόσα λίγα ξέρεις.

«Είμαι ο σοφότερος ζωντανός άνθρωπος, γιατί γνωρίζω ένα πράγμα, και αυτό είναι ότι δεν γνωρίζω τίποτα».
«Είμαι κάπως σοφότερος κατά τούτο μόνο: πως εγώ τουλάχιστον δε νομίζω ότι ξέρω εκείνα που δεν ξέρω. »
«Η αληθινή σοφία έρχεται στον καθένα μας όταν συνειδητοποιήσουμε πόσο λίγα γνωρίζουμε για τη ζωή, τους εαυτούς μας και τον κόσμο γύρω μας.»

5. Εάν θες να αλλάξεις τον κόσμο, να αλλάξεις πρώτα τον εαυτό σου

«Εκείνος που θέλει να ταρακουνήσει τον κόσμο, ας ταρακουνήσει πρώτα τον εαυτό του.»
«Να θυμάσαι ότι δεν υπάρχει τίποτα σταθερό στις ανθρώπινες καταστάσεις. Ως εκ τούτου, απέφυγε τον αδικαιολόγητο ενθουσιασμό στην ευημερία, ή την αδικαιολόγητη στεναχώρια στις αντιξοότητες. »

 

6. Θα είσαι πλούσιος όταν συνειδητοποιήσεις ότι έχεις αρκετά

«Είναι πλουσιότερος αυτός που είναι ικανοποιημένος με το λιγότερο. Η ικανοποίηση είναι ο φυσικός πλούτος, η πολυτέλεια είναι τεχνητή φτώχεια».

7. Να τρως υγιεινά για να ζήσεις καλά

«Άνθρωποι χωρίς αξία ζουν μόνο για να τρώνε και να πίνουν. Οι άνθρωποι με αξία, τρώνε και πίνουν μόνο για να ζήσουν. »

8. Εξερεύνησε ολόκληρο τον κόσμο

«Δεν είμαι Αθηναίος ή Έλληνας, αλλά ένας πολίτης του κόσμου.»

9. Επίλεξε τα λόγια σου με σύνεση

«Οι λάθος λέξεις δεν είναι μόνο βλαβερές, αλλά μολύνουν και με κακία και την ψυχή σου.»

10. Μην καταπνίξεις ποτέ την περιέργειά σου!

«Η αναζήτηση είναι η αρχή της σοφίας.»

Χορηγοί

Παναγιωτόπουλοι
Αγγελόπουλος Παναγιώτης
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…