Σύλλογος Κλινδαίων Νομού Ηλείας

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ"

Κατηγοριες

Δεν θα ήταν λίγες οι φορές που οι κοινωνικές συμβάσεις και οι προσδοκίες της κοινωνίας, θέλοντας και μη, έβαλαν κάποια "πρέπει" στον τρόπο ζωής μας. Αν, λοιπόν, έχουμε αποσυνδεθεί από τα δικά μας "θέλω", υπάρχουν τρόποι για να τα επαναφέρουμε στο προσκήνιο. Και να βρούμε τον "αυθεντικό εαυτό" μας.

Μήπως ήρθε η ώρα να ακούσουμε πραγματικά την αληθινή φωνή μας; Η σύμβουλος και "προπονήτρια ζωής", Jude Temple, έχει προτείνει τρόπους οι οποίοι μπορούν να βοηθήσουν τα “θέλω” μας να βγουν στην επιφάνεια, σε μία προσπάθεια να αρχίσουμε να λέμε περισσότερες αλήθειες πρώτα στον ίδιο μας τον εαυτό και έπειτα στους άλλους.

Πώς μπορούμε να ανακαλύψουμε το αυθεντικό εγώ μας; Αρχικά, παραδεχόμαστε ότι υπάρχει μόνο ένα άτομο σε ολόκληρο τον κόσμο, το οποίο ξέρει τι μας κάνει ευτυχισμένους -ο εαυτός μας. Επομένως, πάνω από όλα επενδύουμε στη σχέση μας με εμάς, γνωρίζουμε καλύτερα τα θέλω και τα όνειρά μας. Αυτοί είναι 6 μέθοδοι για να τα καταφέρουμε:

Φροντίζοντας το "ζώο" που κρύβουμε μέσα μας

Η σύνδεση με τον αυθεντικό μας εαυτό γίνεται πιο εύκολα, όταν το σώμα μας είναι ευτυχισμένο. Για αυτό, αξίζει να το φροντίζουμε, δίνοντάς του τα υγιεινά φαγητά που προτιμά, κρατώντας το ενυδατωμένο και φυσικά, επιτρέποντάς του να βρίσκεται συχνά σε μέρη που προτιμά. Εν ολίγοις, φροντίζουμε το σώμα μας σαν ένα άγριο ζώο -αυτό είμαστε, ουσιαστικά- που αγαπάμε.

Ακούγοντας το σώμα μας

Όποτε πρέπει να κάνουμε κάτι το οποίο δεν θέλουμε να κάνουμε, πλημμυρίζουμε με αισθήματα άγχους, έντασης, αγωνίας. Από την άλλη, όποτε μία δραστηριότητα γίνεται επειδή εμείς την επιδιώκουμε ή στην πορεία, μας ολοκληρώνει, αισθανόμαστε χαρά ή ενθουσιασμό και είμαστε πιο εκφραστικοί, πιο "ανάλαφροι", πιο ανοιχτοί.

Άκου εσένα: 6 τρόποι για να βρούμε τον αυθεντικό εαυτό μας

Είναι το σώμα μας, το οποίο αντιλαμβάνεται πότε ζούμε αυθεντικά και πότε αποσυνδεόμαστε από τον πραγματικό εαυτό μας και στέλνει αντίστοιχα σήματα. Αν μάθουμε να το ακούμε πραγματικά, θα ανακαλύψουμε εύκολα και γρήγορα, πού και πότε ο αυθεντικός μας εαυτός αναδύεται στην επιφάνεια. Και θα μπορούμε να του δώσουμε την ευκαιρία να το κάνει πιο συχνά.

Διώχνοντας τα "πρέπει"

Οι κοινωνικές ή ακόμα και οι προσωπικές, εσωτερικές πιέσεις ορισμένες φορές μας κάνουν να στρέψουμε το βλέμμα μας στα “πρέπει” ξεχνώντας τα “θέλω”. Αν μάθουμε να δίνουμε "άδεια" στον εαυτό μας να κάνει αυτό που πραγματικά αγαπά, χωρίς να μένει συνεχώς εγκλωβισμένος στα “πρέπει”, θα έχουμε κάνει ένα σημαντικό βήμα για να συνδεθούμε με τον αυθεντικό μας εαυτό.

Κάποιες υποχρεώσεις δεν μπορούν να παραλειφθούν, αλλά πολλές φορές η ψυχική μας γαλήνη είναι πιο σημαντική από το σκούπισμα.  Επιλέγοντας αρκετά συχνά τη χαρά, "διδάσκουμε" στον εγκέφαλό μας να αισθάνεται ευτυχισμένος, χωρίς ενοχές.

Μην πιέζοντας καταστάσεις

Οι περισσότεροι άνθρωποι, αποφασίζοντας να συνδεθούν με την εσωτερική τους φωνή, τον αυθεντικό τους εαυτό, ξεκινούν επίμονες προσπάθειες για να τα καταφέρουν. Αντί αυτού, αξίζει να σταματήσουμε να προσπαθούμε και απλά να δώσουμε χώρο στο "μέσα μας" να εκφραστεί φυσικά.

Άκου εσένα: 6 τρόποι για να βρούμε τον αυθεντικό εαυτό μας

Οι καλύτερες συνθήκες για να βρούμε την κρυμμένη φωνή της καρδιάς και της ψυχής μας, δημιουργούνται όταν κάνουμε μία δραστηριότητα που απολαμβάνουμε η οποία όμως δε θέλει μεγάλη νοητική προσπάθεια. Μία βόλτα στη φύση, η μαγειρική, μία βραδιά κάτω από τα αστέρια, τώρα που μέχρι τις 25 Απριλίου, στον ελληνικό ουρανό διακρίνονται οι Λυρίδες, τα πρώτα πεφταστέρια της άνοιξης. Εκεί, στην εγκεφαλική ησυχία, ο αυθεντικός εαυτός μας θα μας ψιθυρίσει την αλήθεια.

Λέγοντας αλήθειες

Αυτό είναι ίσως, το δυσκολότερο βήμα, γιατί οι περισσότεροι προτιμούν ένα λευκό, άκακο ψέμα, αντί της άβολης κατάστασης που μπορεί να προκαλέσει η αλήθεια. Ωστόσο, παραμένουμε συνδεδεμένοι με τον αυθεντικό μας εαυτό, μόνο όταν είμαστε πρόθυμοι να πούμε αλήθειες, ώστε όλες οι καταστάσεις στη ζωή μας να είναι ξεκάθαρες, σταθερές και ιδανικές για να είμαστε αυθεντικοί.

Για αρχή μικρές παραδοχές θα μας βοηθήσουν, για να πάρουμε τον δρόμο προς την αλήθεια. Αυτήν που αξίζει να λέμε στους εαυτούς μας, αλλά και στους άλλους. Μπορεί να φαίνεται πιο "σωστό" να κάνουμε πίσω, όταν για παράδειγμα η παρέα αποφασίζει πού θα πάει διακοπές, ωστόσο δεν υπάρχει λόγος να κρύβουμε την προτίμησή μας. Λέμε την αλήθεια και όλα θα πάνε καλά. Αλήθεια.

Κάνοντας παρέα με ανθρώπους που μας καταλαβαίνουν

Ένας από τους αγαπημένους και πιο όμορφους τρόπους για να επανασυνδεθούμε με τον εαυτό μας, είναι να βρισκόμαστε με ανθρώπους που εκτιμούν τον πραγματικό μας εαυτό και οι οποίοι κατανοούν την επιθυμία μας να τα ξανά βρούμε μαζί του. Ανθρώπους οι οποίοι δεν μπαίνουν εμπόδιο στα θέλω μας, αλλά μας σπρώχνουν για να τα πετύχουμε. Πραγματικούς φίλους, φίλους αυθεντικούς.

 

Σταμάτα να οδηγάς.

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, το άγχος της ημέρας μπορεί να μειωθεί, αν αφήσουμε τα αυτοκίνητα στην άκρη για τις μετακινήσεις μας. 

Μία ομάδα ερευνητών θέλησε να μάθει, αν ο τρόπος που μετακινούμαστε για να πάμε αλλά και για να φύγουμε από τη δουλειά παίζει κάποιον ρόλο στην ψυχική μας υγεία. Η απάντηση είναι "ναι".

Ειδικότερα, οι ερευνητές με επικεφαλής τον ψυχολόγο Stephane Brutus κάλεσαν 123 εργαζόμενους από το Μόντρεαλ σε μία προσπάθεια να αξιολογήσουν τα επίπεδα άγχους και τη διάθεσή τους έπειτα από τη χρήση διαφορετικών μέσων μεταφοράς για να πάνε αλλά και για να φύγουν από τη δουλειά. 

Συγκεκριμένα, η ομάδα του Brutus επικεντρώθηκε σε οδήγηση, μέσα μαζικής μεταφοράς, ποδηλασία και περπάτημα.

Τα αποτελέσματα, τα οποία δημοσιεύτηκαν στο επιστημονικό περιοδικό International Journal of Workplace Health Management, έδειξαν πως οι ποδηλάτες είχαν τα χαμηλότερα επίπεδα άγχους σε σύγκριση με τους υπόλοιπους. 

Το περπάτημα και η χρήση των μέσων μαζικής μεταφοράς φάνηκε να είναι ακόμη ένας καλός τρόπος που βοηθάει στη μείωση των επιπέδων του άγχους, σε σχέση με την οδήγηση.

Μόνο για τα ΜΜΜ ας μας επιτρέψουν οι ειδικοί να αμφιβάλλουμε. Άλλο Καναδάς κι άλλο μία συγκεκριμένη γωνιά της Μεσογείου...
Μόνο για τα ΜΜΜ ας μας επιτρέψουν οι ειδικοί να αμφιβάλλουμε. Άλλο Καναδάς κι άλλο μία συγκεκριμένη γωνιά της Μεσογείου...

Όπως σημειώνεται σε δημοσίευμα στο Reader's Digest οι ερευνητές εξηγούν πως η ποδηλασία έχει καλύτερα αποτελέσματα διότι είναι ψυχολογικά αλλά και σωματικά πιο απαιτητική. Αυτές οι απαιτήσεις οδηγούν σε καλύτερη συγκέντρωση και κατ' επέκταση προσφέρουν περισσότερη απελευθέρωση του στρες που έχει συγκεντρωθεί από τη δουλειά.

Η Δρ Carolyn Dean λέει: "η ταχύτητα που αναπτύσσουμε μέσω του ποδηλάτου σε σύγκριση με το περπάτημα, μας ωθεί να ενεργοποιήσουμε και άλλες αισθήσεις. Να εξισορροπήσουμε τον εαυτό μας καθώς κάνουμε διάφορους ελιγμούς".

"Η ποδηλασία είναι η πρώτη εμπειρία ελευθερίας που έχουμε ως παιδιά. Βλέπουμε τον κόσμο από μία διαφορετική οπτική γωνία, όταν κάνουμε ποδήλατο. Αισθανόμαστε τον αέρα στο πρόσωπό μας, δίνουμε προσοχή και υπάρχουν πολλά στοιχεία που δείχνουν ότι η συγκέντρωση μειώνει τα επίπεδα του άγχους", σημειώνει καταληκτικά η ψυχολόγος Erin Haugen.

 

Το καλύτερο πράγμα όταν πίνετε τσάι για να σας βοηθήσει να κοιμηθείτε είναι ότι, εκτός από το ότι είναι κάτι πολύ αποτελεσματικό, ότι δεν περιέχει χημικές ουσίες που μπορούν να προκαλέσουν εξάρτηση.

Τα 6 καλύτερα αφεψήματα που θα σας βοηθήσουν να κοιμηθείτε. Τα άτομα που υποφέρουν από αϋπνία σίγουρα γνωρίζουν τα οφέλη της κατανάλωσης τσαγιού για να κοιμηθούν.

Μπορείτε να το πίνετε ζεστό ή κρύο. Μπορείτε να το φτιάξετε από οποιοδήποτε μέρος ενός φυτού – τα φύλλα του, τα λουλούδια και ακόμη και τις ρίζες του.

Ο γρήγορος, σύγχρονος κόσμος στον οποίο ζούμε συνήθως αφήνει βαθιά τα αποτελέσματά του στο σώμα μας. Ένα από αυτά είναι η αδυναμία να κοιμηθείτε καλά τη νύχτα.

Το να μην απενεργοποιείτε το τηλέφωνό σας πριν πάτε για ύπνο, το να χαζεύετε τα κοινωνικά μέσα ή τις ειδήσεις στο tablet σας και το να παραμένετε συνδεδεμένοι 24/7 έχει ως αποτέλεσμα την υπερδιέγερση των εγκεφαλικών λειτουργιών.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα υψηλά επίπεδα άγχους και αυξημένο στρες. Τα αφεψήματα σας δίνουν τη δυνατότητα να ρυθμίζετε τις νευρωτικέςκαταστάσεις που μπορεί να προκληθούν από το άγχος.

Συνολικά, είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να πάρετε τα υπόλοιπα που χρειάζεται ο εγκέφαλός σας.

Πώς να πιείτε αφεψήματα που θα σας βοηθήσουν να κοιμηθείτε

Στα κρύα κλίματα, τα ζεστά αφεψήματα συνήθως πίνονται κατά τη διάρκεια όλης της ημέρας. Ωστόσο, ο καλύτερος τρόπος να επωφεληθείτε από τις χαλαρωτικές τους ιδιότητες είναι να πίνετε λίγη ποσότητα πριν πάτε για ύπνο.

Στα σουπερμάρκετ, μπορείτε να αγοράσετε οποιοδήποτε είδος φυτού που είναι ήδη αποξηραμένο για να φτιάξετε τσάι.

Ωστόσο, συνιστάται να τα πίνετε στη φυσική τους μορφήΗ πλειοψηφία των φυτών είναι εύκολο να αναπτυχθούν σε μια γλάστρα.

Η παρασκευή τσαγιού για να σας βοηθήσει να κοιμηθείτε είναι πολύ απλή:

 • Θερμαίνετε ένα φλιτζάνι νερό (250 ml) μέχρι να βράσει.
 • Προσθέστε οποιοδήποτε τσάι προτιμάτε, σε φρέσκια ή αποξηραμένη μορφή.
 • Αφήστε το να μουλιάσει για 10 λεπτά.
 • Μετά από 10 λεπτά, βγάλτε το από τη φωτιά και αφήστε το για μερικά λεπτά.
 • Μπορείτε να προσθέσετε μέλι για να το γλυκάνετε.
 • Απολαύστε το με μικρές γουλιές.

Ποια είναι τα καλύτερα φυτά που θα σας βοηθήσουν να κοιμηθείτε;

Αν και το συνηθέστερο πράγμα που μπορείτε να κάνετε είναι να φτιάξετε ένα τσάι με ένα μόνο φαρμακευτικό φυτό, ένα μείγμα από διαφορετικά βότανα αυξάνει τις χαλαρωτικές του ιδιότητες.

1. Χαμομήλι και Τίλιο


καλύτερα αφεψήματα που θα σας βοηθήσουν να κοιμηθείτε

Εάν πάσχετε από αϋπνία λόγω δυσπεψίας, το μείγμα αυτών των βοτάνων θα σας λύσει το πρόβλημα.

Το τίλιο είναι γνωστό φυσικό ηρεμιστικό, το οποίο συνιστάται ιδιαίτερα για χαλάρωση και ανακούφιση της έντασης.

Όσο για το χαμομήλι, ηρεμεί τα προβλήματα του στομάχου και βοηθά στην πέψη. Επίσης, έχει αντιφλεγμονώδεις, αντιβακτηριακές και κατασταλτικές ιδιότητες.


2. Τσάι μελισσόχορτου, από τα καλύτερα αφεψήματα που θα σας βοηθήσουν να κοιμηθείτε

Το βάλσαμο λεμονιού, ή μελισσόχορτο, έχει όξινο άρωμα. Χρησιμοποιώντας τα λουλούδια και τα φύλλα του, σας βοηθά να κοιμηθείτε βαθιά.

Χρησιμοποιείται επίσης στην αρωματοθεραπεία λόγω των ηρεμιστικών ιδιοτήτων του και των αντισπασμωδικών λειτουργιών του.


3. Τσάι μέντας


μεντα καλύτερα αφεψήματα που θα σας βοηθήσουν να κοιμηθείτε

Λόγω της ισχυρής και ευχάριστης οσμής της, χρησιμοποιείται συχνά στην αρωματοθεραπεία. Συνιστάται επίσης για την αντιμετώπιση του άγχους και των ειδικών περιπτώσεων άγχους.

Δεδομένου ότι έχει αντιφλεγμονώδες και ηρεμιστικές ιδιότητες, είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να έχετε έναν καλύτερο βραδινό ύπνο.

Μάθετε ακόμα: Καταπολέμηση της αϋπνίας με μια εκπληκτική συνταγή


4. Μείγμα από λουλούδι του πάθους και βαλεριάνας, από τα καλύτερα αφεψήματα που θα σας βοηθήσουν να κοιμηθείτε

Υπάρχουν ορισμένοι τύποι διακοπτόμενου ύπνου που είναι αποτέλεσμα εφιαλτών ή ανησυχιών που σας ξυπνούν στη μέση της νύχτας και εμποδίζουν την ικανότητά σας να ξεκουραστείτε.

Σε αυτή την περίπτωση, το πόσιμο λουλούδι του πάθους και το τσάι της βαλεριάνας θα σας βοηθήσουν να πείτε αντίο σε αυτή την κατάσταση.

 • Το λουλούδι του πάθος περιέχει φυσικά αγχολυτικά και δρα ως φυσικό ηρεμιστικό.
 • Η βαλεριάνα είναι ένα από τα πιο γνωστά φυσικά ηρεμιστικά. Αν και η γεύση της δεν είναι πολύ ευχάριστη, φέρνει υπνηλία και μειώνει τη νευρικότητα.

5. Τσάι που συνιστάται για ενήλικες μεγάλης ηλικίας

καλύτερα αφεψήματα που θα σας βοηθήσουν να κοιμηθείτε

Για τους ηλικιωμένους που δεν μπορούν να κοιμηθούν βαθιά και για πολλή ώρα, συνιστάται το ακόλουθο τσάι.

Συστατικά

 • 2 φλιτζάνια νερό (500 ml)
 • 1 κουταλιά της σούπας φύλλα μελισσόχορτου (10 γρ.)
 • 2 κουταλιές της ρίζας βαλεριάνας (20 γρ.)
 • 1 κουταλάκι του γλυκού φύλλα δυόσμου (5 γρ.)
 • 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι (7,5 γρ.)

Παρασκευή

 • Ζεσταίνετε το νερό και, μόλις αυτό αρχίσει να βράζει, προσθέστε όλα τα συστατικά. Αφήστε το να κάτσει για 10 λεπτά, ανακατεύοντας περιστασιακά.
 • Μετά από 10 λεπτά, στραγγίξτε το.
 • Προσθέστε το μέλι και διαχωρίστε το τσάι σε διαφορετικές αναλογίες, ώστε να μπορείτε να το πίνετε μετά το δείπνο και ακριβώς πριν από το κρεβάτι.

6. Τσάι για περιπτώσεις ήπιας κατάθλιψης

Εάν η διαταραχή του ύπνου σας είναι αποτέλεσμα μιας ήπιας κατάθλιψης, ετοιμάστε το ακόλουθο ρόφημα.

Συστατικά

 • 2 φλιτζάνια νερό (500 ml)
 • 1 κουταλιά της σούπας φρέσκα φύλλα βαλεριάνας (10 γρ.)
 • 1 κουταλιά της σούπας ρίζα βαλεριάνας (10 γρ.)
 • 1/2 κουταλιά της σούπας φρέσκα φύλλα δενδρολίβανου (5 γρ.)
 • 1 κουταλιά της σούπας φρέσκα φύλλα μελισσόχορτου (10 γρ.)
 • 1 κουταλιά της σούπας μέλι (25 γρ.)

Παρασκευή

 • Ρίξτε μισό λίτρο κρύου νερού πάνω στα συστατικά αυτού του μείγματος.
 • Αφήστε το να κάτσει για 12 ώρες, ανακατεύοντας μια φορά στο τόσο.
 • Μετά από 12 ώρες, στραγγίξτε το και στη συνέχεια γλυκάνετέ το με μέλι πριν το πιείτε. Προτείνεται να το πίνετε 15 λεπτά πριν πάτε για ύπνο.

Όλα αυτά τα αφεψήματα είναι πολύ ωφέλιμα για το σώμα, καθώς βοηθούν στην απελευθέρωση των τοξινών και περιέχουν ηρεμιστικά. Αυτά εμποδίζουν τις νευρικές αλληλεπιδράσεις που προκαλούν διαταραχές ύπνου.

Είναι επίσης μια σπουδαία εναλλακτική λύση στα εμπορικά ηρεμιστικάκαι φάρμακα που μπορούν να σας προκαλέσουν εξάρτηση.

Δοκιμάστε αυτά τα τσάγια και κοιμηθείτε σαν πουλάκια!

Κυριακή, 27 Ιανουαρίου 2019 18:08

Αυτό το «Κάποτε», το έλεγαν ζωή…

Η διαφορά σε απλά καθημερινά πράγματα στο πέρασμα του χρόνου. Η αντίληψη των πραγμάτων από μια γενιά που έζησε διαφορετικά.

Κ Α Π Ο Τ Ε… ΣΗΜΕΡΑ…
ο χρόνος είχε τέσσερις εποχές έχει δύο
δουλεύαμε οκτώ ώρες έχουμε χάσει το μέτρημα
είχαμε χρόνο να πάμε για καφέ με τους φίλους μας τα λέμε μέσω MSN και Skype
είχαμε τις πόρτες των σπιτιών ανοικτές, όπως και τις καρδιές μας κλειδαμπαρωνόμαστε, βάζουμε συναγερμούς και έχουμε και 5-6 λυκόσκυλα για να μην αφήσουμε κανέναν να μας πλησιάσει. Είτε είναι καλός, είτε κακός.
πίναμε νερό της βρύσης και ήμασταν μια χαρά πίνουμε εμφιαλωμένο και…αρρωσταίνουμε
παίζαμε με τους φίλους μας ποδόσφαιρο στις αλάνες παίζουμε ποδόσφαιρο στο Playstation
είχαμε 2 τηλεοπτικά κανάλια και πάντα βρίσκαμε κάτι ενδιαφέρον να δούμε έχουμε 100 κανάλια και δεν μας αρέσει κανένα πρόγραμμα
κυκλοφορούσαμε με ταπεινά αυτοκίνητα 1000 κυβικών και ήμασταν χαρούμενοι κυκλοφορούμε με τζιπ 2000 κυβικών και στεναχωριόμαστε που δεν έχουμε τζιπ… 3000 κυβικών
είχαμε χρόνο για τον εαυτό μας δεν έχουμε χρόνο για κανένα….
η σκληρή δουλειά ήταν ιδανικό είναι ..κουταμάρα
λέγαμε καλημέρα σε ένα περαστικό και τον ρωτούσαμε για την τάδε οδό μας τa λέει ο navigator
ζούσαμε σε σπίτι 65 τετραγωνικών και…ήμασταν ευτυχισμένοι ζούμε σε σπίτια 120 τετραγωνικών και δεν χωράμε μέσα…
είχαμε χρόνο να κοιτάξουμε τον ουρανό, να δούμε το χρώμα του, να ακούσουμε το κελάϊδισμα των πουλιών, να νιώσουμε την ευωδιά του βρεγμένου χώματος τα βλέπουμε στην τηλεόραση
ζητάγαμε συγγνώμη από κοντά το λέμε και με SMS
αγοράζαμε ένα παντελόνι και το είχαμε για δύο χρόνια τώρα το έχουμε δύο μήνες και μετά παίρνουμε άλλο
τα περιοδικά έπαιρναν συνέντευξη από ανθρώπους σα το Σεφέρη παίρνουν από τον Καρβέλα
ξυπνάγαμε πρωί πρωί την Κυριακή για να πάμε στην εκκλησία δεν πάμε γιατί είναι…μπανάλ και γιατί οι παπάδες γίνανε μεσίτες και επιχειρηματίες
μαζευόμασταν όλη η οικογένεια γύρω από το κυριακάτικο τραπέζι και αισθανόμασταν ενωμένοι και ευτυχισμένοι. έχει ο καθένας το δικό του δωμάτιο και δεν βρισκόμαστε μαζί στο τραπέζι ποτέ…
οι τραγουδίστριες τραγουδούσαν με τη φωνή τραγουδούν με κάτι άλλο.
ντοκουμέντο ήταν μια επιστημονική ανακάλυψη ντοκουμέντο είναι ένα ερασιτεχνικό βίντεο που δείχνει δύο οπαδούς ομάδων να ανοίγουν ο ένας το κεφάλι του άλλου
είχαμε το θάρρος και τη λεβεντιά να λέμε «Έκανα λάθος». Λέμε «Αυτός φταίει»…
Τα παιδιά έβλέπαν στην τηλεόραση κινούμενα σχέδια με τον Μίκυ Μάους, τον Σεραφίνο, τον Τιραμόλα βλέπουν τους Power Rangers και τους Monsters με όπλα και χειροβομβίδες να σκοτώνουν και να ξεκοιλιάζουν…τους κακούς.
νοιαζόμασταν για το γείτονα τσατιζόμαστε αν αγοράσει καλύτερη τηλεόραση από εμάς.
Ζούσαμε με ένα μισθό ζούμε με τους μισθούς που ΘΑ πάρουμε
Κάποτε περνάγαμε υπέροχα στο ταβερνάκι της γειτονιάς, με κρασάκι, τραγούδι και κουτσομπολιό μιζεριάζουμε σε ακριβά εστιατόρια..
τα δανεικά τα έδινε ο αδελφός μας δανείζουν οι τράπεζες
δουλεύαμε για να ζήσουμε ζούμε για να δουλεύουμε
δεν είχαμε φράγκο στην τσέπη, μα ήμασταν τόσο, μα τόσο αισιόδοξοι, ακόμη κι ευτυχισμένοι! έχουμε τα πάντα και τρωγόμαστε με τα ρούχα μας…
Αυτό το «Κάποτε», το έλεγαν ζωή….
 
 
 

Χορηγοί

Παναγιωτόπουλοι
Αγγελόπουλος Παναγιώτης
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…