Σύλλογος Κλινδαίων Νομού Ηλείας

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ"

Κατηγοριες

Γιατί είναι τόσο θρεπτικοί οι ξηροί καρποί; Οι απαντήσεις σε νούμερα

Δεν είναι περίεργο ότι οι  ξηροί καρποί  αποτελούν ιδιαίτερα δημοφιλή σνακ, αφού προσφέρουν πολλά οφέλη στην υγεία.

Η κατανάλωση ενός μερίδας  ξηρών καρπών  ημερησίως έχει συνδεθεί με μεγαλύτερη διάρκεια ζωής και χαμηλότερη επίπτωση της παχυσαρκίας. Γενικά, αποτελούν μια καλή πηγή πρωτεϊνών, υδατανθράκων και καλού λίπους.

Τα ποσοστά αναγράφονται στην ημερήσια ποσότητα που πρέπει να ληφθεί ενώ η ποσότητα είναι 28 γραμμάρια):

Αμυγδαλά

Μια χούφτα αμυγδάλων προσφέρει:

12% πρωτεϊνες
14% φυτικά ινών
17% βιταμίνη Β2
19% μαγνήσιο
37% βιταμίνη Ε

Καρύδια

Μια χούφτα καρυδιών προσφέρει:

8% φυτικών ινών
9% πρωτεϊνες
10% φώσφορο
11% μαγνήσιο
22% χαλκό

Φουντούκια

Ένα χουφτά φουντουκιών προσφέρει:

8% βιταμίνη Β6
8% πρωτεΐνες
12% μαγνήσιο
21% βιταμίνη Ε
24% χαλκό

Φιστίκια

Μια χούφτα φιστικιών προσφέρει

12% πρωτεϊνών
12% φυτικών ινών
14% φωσφόρου
16% θειαμίνης
18% βιταμίνης Β6

Πεκάν

Μια χούφτα πεκάν προσφέρει

5% πρωτεϊνών
8% μαγνησίου
8% φωσφόρου
11% φυτικών ινών
12% θειαμίνης

Διαβάστηκε 618 φορές Τελευταία Αλλαγή την Κυριακή, 16 Δεκεμβρίου 2018 16:04

Χορηγοί

Παναγιωτόπουλοι
Αγγελόπουλος Παναγιώτης
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…